تلگرام فیلتر نیست؟ آخرین وضعیت محبوبترین پیام رسان ایرانی ها

تلگرام / telegram
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

همانطور که می‌دانید دستور قضایی مبنی در فیلترینگ تلگرام در کشورمان صادر شده و این دستور به مرحله اجرا هم رسیده است، اما هنوز برخی از کاربران این پیام رسان به آن دسترسی کامل دارند.

در پی حکم دادستانی تهران در روز دوشنبه (۱۰ اردیبهشت)، دسترسی بسیاری از کابران ایرانی به پیام‌رسان تلگرام مسدود شد. این اتفاق در شرایطی رخ داد که به نظر اکثر تحلیلگران، در دنیایی که امکان برقراری ارتباط بین کاربران گوشی‌های هوشمند با تعداد زیادی از اپلیکیشن‌های اجتماعی میسر است، فیلتر کردن یک برنامه امری غیرمنطقی است، چون کاربران به راحتی می‌توانند به سایر پیام‌رسان‌ها کوچ کنند و از مزایا و امکانات جدید آنها که هر روز هم گسترش و ارتقا پیدا می‌کند بهره ببرند.

با تمام این اوصاف، تلگرام بالاخره و پس از مدت‌ها بحث و گمانه‌زنی فیلتر شد، اما هنوز برخی از کاربران می‌توانند از این اپلیکیشن استفاده کنند. در واقع فعلا فقط اوپراتورهای موبایل اقدام به مسدودسازی تلگرام کرده‌اند، اما بعضی استفاده‌کنندگان از اینترنت ADSL همچنان می‌توانند بدون مشکل به حساب کاربری خود در تلگرام وارد شوند و از آن استفاده کنند. این موضوع که فیلترینگ تلگرام به لحاظ فنی امری دشوار و پیچیده است از قبل کاملا روشن بود. تجربه مسدودسازی این پیام رسان در کشور روسیه (که همین چند روز قبل اتفاق افتاد) این مسئله را تایید می‌کند. گفته می‌شود که چون مدیران تلگرام اجازه دسترسی وزارت اطلاعات روسیه به پیام‌های رمزگذاری شده کاربران را نداده‌اند، این کشور اقدام به فیلتر کردن این برنامه کرده است.

به هرحال طبق اذعان کارشناسان، فیلترینگ تلگرام در روسیه، یک پروژه شکست خورده و ناکام بود. از اولین لحظات شروع فیلتر، تلگرام در اقدامی متقابل آدرس IP های خود به طور پی‌درپی تغییر داد و سرویس‌های خود را به سرورهای گوگل و آمازون منتقل کرد. این تکنیک باعث شد تا تشخیص ترافیک تلگرام برای فیلترچی‌های روسی بسیار دشوار شود و روند مسدودسازی را با اشکالات زیادی مواجه کند. همین موضوع منجر به این شد که دسترسی کاربران روسی به بسیاری از سرویس‌های اینترنتی که هیچ ربطی به تلگرام ندارند نیز قطع شود. به طوری که حتی گوگل و بسیاری از وبسایت‌های مهم و کاربردی در روسیه مختل شدند.

تلگرام روسیه

 

شهروندان روسی روز دوشنبه در مسکو تظاهرات بزرگی به راه انداختند و کرملین را به نقض آزادی اینترنت و حریم خصوصی کاربران محکوم کردند. اما همزمان با تظاهرات روس‌ها، در ایران هم حکم مسدود شدن تلگرام صادر شد، و این در حالی است که به نظر می‌رسد فیلترینگ این پیام‌رسان در کشور ما نیز مثل روسیه با مشکلات فنی و البته واکنش‌های منفی مواجه شده است.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، که در ساعات اولیه فیلتر شدن تلگرام شایعه استعفایش در فضای مجازی پخش شده بود، نظر خود را درباره این مسئله اینگونه بیان کرد:

دسترسی شهروندان به منابع اطلاعات، توقف‌ناپذیر است؛ هرچند استفاده از یک نرم‌افزار متوقف شود. نرم‌افزارهای بدیل، شناسایی و جریان آزاد اطلاعات، مجددا فعال و در گردش خواهد بود. این خاصیت و لازمه‌ی دسترسی آزاد به اطلاعات در عصر ارتباطات است.

از آغاز فرایند فیلتر شدن تلگرام در ایران، اختلالاتی در برخی سرویس‌های اینترنتی مشاهده شده است. بعضی از وبسایت‌های خارجی در دسترس نیستند، سرویس‌های تغییر IP از کار افتاده‌اند و حتی افت سرعت کلی شبکه اینترنت به‌وسیله تعدادی از کاربران گزارش شده است. با این همه، هنوز برخی از افراد می‌توانند با استفاده از VPN و یا بدون آن به سرور‌های تلگرام متصل شوند. این افراد بیشتر استفاده‌کنندگان از سرویس‌های ADSL هستند.

با فیلتر شدن تلگرام بعضی‌ها به دنبال اپلیکیشن جایگزین برای آن هستند و برخی نیز هنوز مقاومت می‌کنند و سعی دارند با روش‌های مختلف همچنان از تلگرام استفاده کنند. شما جزء کدام دسته هستید؟

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025