آزمایش خون بنا بر گفته محققان به روند درمان سرطان مغز کمک خواهد کرد. درواقع سرطان مغز یکی از بیماریهای مغزی است که در آن سلولهای سرطانی بهصورت تودهای رشد میکنند و باعث ایجاد تداخل در عملکردهای طبیعی بدن میشوند.
فهمیدن این که چه اتفاقاتی در مغز انسان رخ میدهد، حتی برای جراحان مغز و اعصاب کمی سخت است. اما پزشکان ممکن است به زودی بتوانند روشی سادهتر از روشهای کنونی برای آزمایش سرطان مغز بیابند. بررسی تومورهای مغزی برای بررسی سرطان مغز، خود نوعی روند تهاجمی است، اما محققین در تلاش برای یافتن روشهایی کمخطرتر برای آزمایش سرطان مغز هستند و اخبراً توانستهاند این کار را با نمونهگیری ساده خون انجام دهند.
بر اساس تحقیقی که توسط مجله Nature منتشر شده و توسط یکی از سایتهای خبری حوزه علوم و فناوری نیز انتشار یافته است، محققین دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس روشی را ابداع کرده اند که با آن می توان به شناسایی بیومارکرها یا نشانگرهای زیستی تومورهای مغزی پرداخت که این کار با یک آزمایش ساده خون انجام میگیرد.
نمونهبرداریهای مبتنی بر خون برای شناسایی و درمان انواع دیگر سرطان پیشرفتهای زیادی کرداند، اما در مورد سرطان مغز این امر تاکنون اتفاق نیفتاده و دلیل آن به خاطر نوعی مانع خونی-مغزی است. این مانع نوعی غشا و جداکننده جریان خون در مغز و سیستم عصبی بدن خواهد بود. در روش جدید که نمونهبرداری با روش های فراصوتی و میکروحباب ها انجام همراه خواهد بود. این کار بر روی خون انسان انجام میشود و احتمالا نیاز به نمونهبرداری های تهاجمی رفع می گردد.
انواع سرطان مغز
سرطان مغز یکی از بیماریهای مربوط به مغز است که سلولهای سرطانی در بافت مغز رشد می کنند. سلولهای سرطانی بهصورت تودهای رشد میکنند و در عملکردهایی مانند: کنترل عضلات، کنترل احساسات، حافظه و سایر عملکردهای طبیعی بدن باعث ایجاد تداخل میشوند. در کل، دو نوع سرطان مغز وجود دارد: 1) اولی سرطان اولیه مغز است که از خود سلول های مغز شروع میشود. 2) دیگری، سرطان متاستاتیک مغز نامیده می شود که در نقطه ای دیگری از بدن مثل ریه شروع شده و به مغز میرسد. تومورهای مغزی میتوانند خوشخیم و بدون سلول های سرطانی باشند و یا بدخیم و با سلولهای سرطانی باشند. اگر این تومورها (چه بدخیم و چه خوش خیم) بزرگ شوند، منجر به افزایش فشار داخل جمجمه و یا آسیب عروقی خواهند شد. همچنین مانع جریان مایع مغزی نخاعی نیز میشوند.