بر اساس گزارش جدیدی که توسط خبرگزاری بلومبرگ منتشر شده، احتمال آن می رود که اپل بزودی سیستم عامل مک و iOS را در یکدیگر ادغام کند. برای تحقق یافتن این قضیه تغییراتی جدی باید صورت گیرد. هر چند ظاهرا تیم کوک منکر قضیه ادغام شده است.
با اینکه خبرهای مختلفی از ادغام سیستم عامل مک و iOS منتشر شده، ولی مدیر عامل شرکت اپل، تیم کوک، منکر این قضیه شده است. پس از آنکه کمپانی اپل اخیرا در شیکاگو، آیپد جدید خود را رونمایی کرد، تیم کوک در حین صحبت با یک نویسنده استرالیایی، به وی گفت کمپانی اپل قصد ادغام Mac و iOS را ندارد و این موضوع شایعه ای بیش نیست. البته در زمانی که این موضوع مطرح شد شاید تیم کوک نگران جنجال های مطبوعاتی بود و صلاح دیده است موضوع را به صورت شفاف و روشن مطرح نکند.
ظاهرا به نظر می رسد که کمپانی اپل راهی برای تبدیل یا ادغام برنامه های iOS به macOS پیدا کرده و آن را بزودی اجرایی می کند. چند هفته پیش، فهرستی از برنامه های iOS که می توانند بزودی روی سیستم عامل Mac قابل اجرا شوند منتشر شد. ولی در ظاهر منکر قضیه می شود.
البته در همان مصاحبه اتفاقا تیم کوک اعلام کرده بود که همه سیستم عامل ها را دوست دارد و از همه آنها استفاده می کند. در نهایت خیلی از تحلیلگران بازار متقاعد نشده اند تصمیم نهایی اپل برای ادغام این دو سیستم عامل به چه صورتی پیش خواهد رفت و معلوم نیست برنامه بلند مدت اپل برای این قضیه چه خواهد بود.
صحبت های ضد و نقیض بسیاری در همان نشست مطرح شد. مثلا با اینکه تیم کوک ادغام دو سیستم عامل را شایعه اعلام کرد ولی در عین حال در صحبت های بعدی خود اشاره کرد که موضوع ادغام سیستم عامل مک و iOS جزو برنامه های این شرکت بوده تا سیستم عاملی به نام Mac-iOS را عرضه کند. بر اساس گزارش اخیر بلومبرگ، اپل قصد دارد برنامه هایی را به صورت مشترک در دو سیستم عامل iOS و MacOS اجرایی کند.
تعداد برنامه هایی که در سیستم عامل iOS عرضه می شوند کم نیستند. هم چنین در گذشته برنامه های iOS تنها برای صفحه نمایش کوچک آیفون طراحی شده بود ولی اکنون برنامه هایی که به بازار عرضه می شوند اینظور نیستند و می توانند با صفحه نمایش آیپد و یا آیفون جدید خود را تطبیق بدهند. این موضوع آنقدر اهمیت دارد که اپل به توسعه دهندگان اعلام کرده در طراحی برنامه ها بدین قضیه توجه نشان بدهند. برنامه ها باید بتوانند روی دستگاه های مختلف iOS مثل آیفون 6 و آیفون 7 و آیفون 8 و البته آیفون 10 به خوبی کار کنند. حتی برنامه ها باید با آیپد پرو 12.5 اینچی هم سازگاری داشته باشند.
علاوه بر سازگاری برنامه ها با ابعاد مختلف صفحه نمایش، این برنامه ها باید از نظر روش های مختلف ورودی و رابط کاربری هم با سیستم های مختلف سازگاری داشته باشند. مثلا سیستم های مک با صفحه کلید کار می کنند و اگر ادغامی بخواهد صورت بگیرد باید به رابط کاربری و نحوه کار کردن با برنامه هم توجه نمود. به این ترتیب برنامه های iOS در Context macOS اجرا می شوند و در این صورت می توانند به جای لمس با کلیک های موس کار کنند. نوار منوها هم در این دو سیستم عامل یکسان نیست. احتمالا سیستم عامل مک نیاز به یک رابط و واسط برای نوار منوها دارد.
یکی از سئوالات مهمی که در مورد ادغام برنامه های مک و iOS پیش می آید درباره صفحه لمسی است. اپل تا کنون برای تجهیز صفحه نمایش لمسی مکینتاش مقاومت کرده، زیرا معتقد است که افزودن صفحه لمسی به رابط Mac، نیاز به بازنگری بسیار جدی از این رابط کاربری دارد.
اگر صفحه لمسی روی مک اضافه شود، باعث حس بهتری از اجرای برنامه ها در کاربر خواهد شد. حتی ممکن است با این سیستم بتوانیم برنامه های قدیمی را هم اجرا کنیم. اگر چنین اتفاقی بیفتد شاید به اجرا کردن برنامه های iOS روی سیستم عامل مک یک قدم نزدیک تر شده باشیم. البته ممکن است توسعه دهندگان برنامه های iOS به Mac به این قضیه به شکل دیگری نگاه کنند و در نهایت به نظرشان برسد که این کار اصلا درست نیست و ارزش انجام دادن ندارد. شبیه به این می ماند که بخواهیم ماهی و گوشت را با هم بخوریم.
ولی اگر بخواهیم مثبت فکر کنیم باید بگوییم که ورود برنامه های iOS در macOS می تواند به Mac اجازه بدهد تا نقاط قوت فعلی خودش را حفظ کند و در عین حال با اضافه شدن نرم افزار و سخت افزار جدید در بافت، Mac می تواند نفوذ خودش را روی iOS اعمال کند، و هر دو سیستم عامل را غنی تر و انعطاف پذیر تر می کند. این آینده ممکن است آینده ای مطلوب برای همه کاربران باشد.