بدون عینک مخصوص ،آیا می توان فیلم های سه بعدی را مشاهده کرد ؟محققان دانشگاه MIT در حال تحقیق و بررسی بر روی سیستمی هوشمند هستند که با کمک آن می توان در آینده نزدیک فیلم های سه بعدی را به راحتی و بدون نیاز به عینک های مخوص مشاهده کرد. محبوبیت فیلم های سه بعدی بر کسی پوشیده نیست. ولی استفاده از عینک های مخصوص هم گاهی برای مخاطبان زیاد جالب نیست.
آزمایشگاه هوش مصنوعی MIT و آزمایش هوش مصنوعی (CSAIL)، در حال بررسی روش جدیدی برای نمایش فیلم های سه بعدی در خانه و بدون نیاز به استفاده از عینک های مخصوص هستند. آنها توانسته اند پیشرفت هایی برای دیدن و مشاهده فیلم های سه بعدی بدون عینک مخصوص داشته باشند.
روش ابداعی این محققان همچنین نیازی به هیچ منبع جدید خاصی ندارد. فیلم های سه بعدی موجود را با همان فرمت های استریو خود فیلم در یک سیستم سازگار با نمایشگرهای به اصطلاح اتوماتیک می توانند نمایش بدهند. این تکنولوژی رقابتی به لحاظ رزولوشن به سرعت بهبود می یابد و می تواند پتانسیل قابل توجهی را در بازار فیلم در آینده نزدیک ایجاد کند.
این نمایشگرهای جدید تا کنون به عنوان یک تکنولوژی در سیستم تلویزیون محبوبیت نداشتند . این نمایشگرها قادر به پخش فیلم در فرمتی سه بعدی هستند. فرمت پخش این نمایشگرها قادر به پخش سه بعدی استریواسکوپیک هستند. این سیستم تا حدودی در دنیای سینما شناخته شده است. اما تیم تحقیقاتی MIT CSAIL در پشت این فناوری جدید Home3D را مطرح کرده اند. روش آنها تبدیل یک الگوریتم است که می تواند در زمان واقعی بر روی یک پردازنده گرافیکی مانند آنهایی که در Xbox One یا PlayStation 4 وجود دارد، تاثیر بگذارد.
Home3D همچنین به بیننده اجازه می دهد که عمق تصویر را با توجه به میزان دلخواه خودش تعیین کند. این تکنیک بر اساس روش های موجود در رندر کردن فیلم مبتنی بر روش فازی شکل گرفته است. در این تکنولوژی به تصویر عمق داده می شود و عمق تصویر به گونه ای است که تصویر از دست نمی رود. در این تکنولوژی برای صحنه هایی که عمق قابل توجه ای دارند، تصاویر سمت چپ چشم و سمت چشم راست به طور قابل توجهی متفاوت از یکدیگر به نظر می رسند.
Home3D همچنین میتواند در نهایت بر روی تراشه هایی که در تلویزیونها قرار دارند نیز قرار بگیرد. این تکنولوژی می تواند بر روی سیستم های پخش کننده Blu-ray یا حتی بر روی Google Chromecast نیز می تواد قرار گرفته و اجرا شود. لذا این تکنولوژی برای همه راهکارهای یکپارچه و دستگاههای پخش قابل اسفاده و مناسب خواهد بود. محققان اعتقاد دارند این تکنولوژی می تواند علاقمندی به سیستم های پخش دو بعدی را کاهش بدهد. این تکنولوژی بعد از عرضه شدن به بازار و در دسترس قرار گرفتنش می تواند بعدها برای رزولوشن های 4K و بالاتر نیز قابل تنظیم و طراحی گردد. فیلم های سه بعدی می توانند با بالاترین کیفیت و به صورت سه بعدی در خانه و بدون نیاز به عینک قابل دیدن شود. محققان معتقدند در این تکنولوژی همه جزئیات و رزولوشن تصویر حفظ خواهد شد و چیزی از دست نخواهد رفت.
در حالی که بسیاری از تلویزیون ها و پروژکتور های سینمای خانگی با تکنولوژی لیزر پشتیبانی می شوند و به سادگی کار می کنند، این تحقیق جدید یک روشی را توصیف می کند که می تواند از نظر تکنولوژیکی پیشرفته تر از روش های قبل باشد. این صحبت ها و این روش به نظر می رسد که هنوز خیلی دور از تجاری شدن است، اما این موضوع ، مقوله ای است که هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان از آن لذت می برند.