پلیس فلوریدا سعی کرد تا قفل گوشی هوشمند یک جسد را با استفاده از اثر انگشت وی باز کند. در قوانین ایالات متحده، کاری که پلیس انجام داد، نقض حریم خصوصی محسوب نمیشود اما در اذهان عمومی و طبق نظر کارشناسان، این کار غیراخلاقی و ناپسند است.
با توجه به اینکه امروزه گوشی های هوشمند از اهمیت بالایی برخوردارند و افراد اطلاعات مهم خود را در آنها ذخیره میکنند، به نظر شما مجریان قانون، تا چه حد در باز کردن قفل گوشی های هوشمند افراد مجرم مُصر هستند؟ به نظر میرسد در برخی مواقع، پلیس ها به شدت تمایل دارند تا از هر راهی، بتوانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. در برخی مواقع، روند پرونده ها به گونه ای است که تنها اطلاعات داخل تلفن همراه مجرم یا فرد مقتول، میتواند تایید و تعیین کننده پیروزی یا شکست پرونده باشد، هر چند از نظر بسیاری از کارشناسان این کار اخلاقی و منطقی نیست به دلیل اینکه تجاوز به جریم شخصی فرد محسوب میشود. این مورد، شامل باز کردن قفل تلفن با استفاده از اثر انگشت فرد مرحوم نیز میشود.
همچنین بخوانید :
این مورد، دقیقا همان موردی است که توسط دو پلیس در فلوریدا اتفاق افتاد. این دو پلیس در مراسم تشییع جنازه فرد مقتول رفتند و قفل گوشی هوشمند وی را با استفاده از اثر انگشت وی باز کردند. این کار از نظر بسیاری از متخصصان و کارشناسان، غیراخلاقی و ناپسند بوده است. لینوس قیلیپ، همان مردی 30 سالهای است که پلیس گوشی هوشمندش را با اثر انگشت خودش در مراسم ختم، باز کردند. داستان از این قرار است که پلیس فلوریدا پس از تعقیب و گریز، به ضرب گلوله این فرد را در یک پمپ بنزین به قتل رساند. به گفته پلیس، احتمال این وجود داشت که این فرد به همراه خود، مواد مخدر داشته باشد و همچنین سرنخ هایی هم پیدا کرده بودند که ممکن بود در گوشی فیلیپ ذخیره شده باشد. زمانی که پلیس تصمیم گرفت به خانه مقتول برود، ویکتوریا آرمسترانگ، نامزد فیلیپ در خانه حضور داشت. پلیس به وی و حتی خانواده فیلیپ از پیش اطلاع نداده بود که قصد دارد به منزل فیلیپ برود. شاید یکی از دلایل آنها، تلاش برای جلوگیری از مخفی کردن شواهد و اطلاعات مجرم بودن فرد مقتول بود. با توجه به اینکه فیلیپ مرده بود، دسترسی به اطلاعات داخل گوشی هوشمند یک جسد، نقض حریم خصوصی محسوب نمیشود و پلیس در واقع کار غیرقانونی انجام نداده است، هرچند که در نهایت هم این پروسه، موفقیت آمیز نبود.
از نظر قانونی، پلیس فلوریدا کار اشتباهی انجام نداده است، آنها حتی نیاز به حکم بازرسی هم نداشتند، چرا که دسترسی به اطلاعات یک فرد فوت شده، نقض حریم خصوصی محسوب نمیشود. با اینحال، درک و هضم این موضوع برای بسیاری از افراد دشوار است، چرا که گوشی هوشمند جز شخصی ترین وسایل یک فرد محسوب شده و وی شخصی ترین اطلاعات خود را در این دستگاه ذخیره میکند. باز کردن قفل گوشی هوشمند شخص (مرده یا زنده) توسط پلیس، در اذهان عمومی، کار پسندیده و اخلاقیای نیست.
به نظر میرسد قوانین حقوقی، هنوز با روند تکنولوژی و شیوه های دستیابی به اطلاعات، تطبیق پیدا نکرده اند. همانطور که حریم خصوصی در گوشیهای هوشمند، هر روز بیشتر و بیشتر اهمیت پیدا می کنند، قوانین هم نیاز به بروز شدن و تجدید نظر دارند. حتی اگر باز کردن قفل گوشی یک فرد مرده، قانونی به نظر برسد، موضوع احترام گذاشتن به حریم شخصی فردی که فوت شده، برای خانواده وی قابل قبول نیست.
منتخب کاربران
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر