فیلم شور عاشقی یکی از جدیدترین فیلم های مذهبی ایران است که با روایت قسمتی از حادثه کربلا باری دیگر درباره آن سخنی برای گفتن دارد. در این مقاله با معرفی این اثر همراه شما هستیم.
ساخت فیلم و سریالهایی با محوریت کربلا و عاشورا امری مرسوم در کشور ایران است. پیش از این فیلمهای سفیر، روز واقعه و رستاخیز روایتی از این رویداد تاریخی مسلمانان بودند. اگرچه آثار کربلایی بیشتر به صورت سریال ساخته میشوند، اما همانطور که پیش از این نام بردیم نمونههای سینمایی موفقی نیز دارند. در جشنواره فجر 1402 یک فیلم عاشورایی جدید داشتیم.
فیلم شور عاشقی به کارگردانی، نویسندگی و تهییهکنندگی داریوش یاری ساخته شده است. این فیلم در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد و روایتی متفاوت از حادثه کربلا است. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی فیلم شور عاشقی همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم شور عاشقی
ژانر فیلم سینمایی شور عاشقی درام، خانوادگی و مذهبی است. این اثر در جشنواره فجر ۱۴۰۲ به نمایش درآمد. مدت زمان فیلم سینمایی شور عاشقی 90 دقیقه است.
داستان فیلم شور عاشقی
حتما دوست دارید درباره خلاصه فیلم سینمایی شور عاشقی بیشتر بدانید. همانطور که پیش از این گفته شد، این فیلم حول محور حوادث کربلاست. در شور عاشقی با زنی به نام سلما همراه هستیم که پس از حادثه عاشورا و در هنگام بردن اسرای کربلا در پیشاپیش کاروان حضرت زینب (س) قرار میگیرد و سعی میکند روایت درست کربلا را به فریبخوردگان انتقال دهد. او نباید بگذارد تاریخ تحریف شود و مقابل شمر سینه سپر میکند تا جای مظلوم و ظالم عوض نشود.
بازیگران فیلم شور عاشقی
در این بخش با معرفی هنرپیشگان این اثر همراه شما میشویم.
شهره موسوی در نقش سلما
شهره موسوی بازیگر جوان ایرانی که با نقش سلما در شور عاشقی موفق شد تا به عنوان یک چهره دیده شود، این بازیگر فعالیت خود را از سال 1397 با فیلم ماه درخشید شروع کرد و سپس در فیلمهای پیچ جاده نمناک، دوچرخه باز، گرازها، شیرین و وضعیت قرمز حضور پیدا کرد. این هنرپیشه همچنین در مجموعه شبکه نمایش خانگی آنها نیز ایفای نقش داشته است. او برای شور عاشقی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن شد.
پیام احمدی نیا در نقش شمر
پیام احمدینیا بازیگر ایرانی در 4 آبان 1359 به دنیا آمد. او فعالیت خود را از سال 1392 با فیلم پایان خدمت آغاز کرد و سپس در سال 1396 با ایفای نقش یک بوکسور در سریال لژیونر به شهرت رسید. او در پروژههای مهمی همچون سریالهای هیولا، آسپرین، بیگانه ای با من است، سرجوخه، زیرخاکی 3، حکم رشد و آفتاب پرست حضور داشته است. این بازیگر در سال 1397 نقش اول فیلم حمال طلا را بازی کرد و پس از آن در فیلمهای صحنه زنی، گربه سیاه،لونه زنبور، پایان خدمت و ملاقات خصوصی حضور داشت. آقای احمدینیا تا کنون دوبار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شده است.
مهدی زمینپرداز
مهدی زمین پرداز هنرپیشه اهل ایران متولد 23 شهریور 1360 است. او بازیگری را از سال 1391 با مستند آخرین روزهای زمستان آغاز کرد و سپس در فیلمهای لاتاری، ماجرای نیمروز:ردخون و دیدن این فیلم جرم است، مرد بازنده، بیرو و علفزار حضور داشت. آقای زمین پرداز در سریالهای شاخصی همچون گیلهوا، زخم کاری و حیثیت گمشده ایفای نقش داشته است. او همچنین یکی از بازیگران فعال تئاتر محسوب میشود.
سیامک صفری
سیامک صفری بازیگر ایرانی در 22 فروردین 1343 به دنیا آمد. او یکی از بازیگران فعال تئاتر کشور است و تا کنون به عنوان نقش مکمل در آثار مختلفی ایفای نقش داشته است. سیامک صفری در سال 1383 با فیلم ماهیها عاشق میشوند در سینما و در همان سال با سریال فرار بزرگ در تلویزیون حضور پیدا کرد. از فیلمهای مشهور این بازیگر باید به، آخرین بار کی سحر را دیدی، بمب؛ یک عاشقانه و شماره 10 اشاره کنیم. او در سریالهای مختارنامه، آبپریا، دندون طلا و آنام نیز حضور داشته است. سیامک صفری تا کنون یکبار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مكمل مرد شده است.
نادر فلاح
نادر فلاح هنرپیشه اهل ایران در 14 شهریور 1352 به دنیا آمد. او تئاتر را از سال 1368 شروع کرد و با فیلن چند کیلو خرما برای مراسم تدفین جلوی دوربین رفت. نادر فلاح توانست با فیلم چند متر مکعب عشق مورد توجه قرار گیرد و جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشن خانه سینما را بگیرد. این بازیگر در آثار شاخصی همچون فیلمهای طبقه هساث، خانه دختر، لانتوری، ملاقات خصوصی، سریالهای ششمین نفر، سرزمین مادری، زیرخاکی و عشق کوفی حضور داشته است. این بازیگر توانسته یکبار نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد شود.
سایر هنرپیشه های فیلم سینمایی شور عاشقی عبارتند از:
- علی استادی
- بهزاد دورانی
- بهرام ابراهیمی
- بابک والی
- رضا خدادادبیگی
- میترا خواجهییان
- روحاله مهرابی
- هادی آقاحسینی
- مرتضی آقاحسینی
- مرجان شکوفکی
- پانتهآ کیقبادی
- مریم آهنگر
نقد فیلم سینمایی شور عاشقی
داریوش یاری که پیش از ساخت مستند کربلا، جغرافیای یک تاریخ را در کارنامه داشت، در جدیدترین اثر خود سراغ شور عاشقی میرود. این اثر سومین فیلم سینمایی اوست که به روایت کربلا میپردازد. حقیقتا بعد از مختارنامه داوود میرباقری که تمام و کمال به مسئله کربلا و مسائل پیش و پس از آن پرداخت، ساخت یک روایت عاشورایی بسیار دشوار است اما آقای یاری این نکته را فراموش میکند. او برای تاثیرگذار نشان دادن فیلم لوکیشن را یک صحرا انتخاب میکند که این خود یک حرکت جدید است اما گاه کارگردان یادش میرود که در حال ساختن یک فیلم سینمایی است و نه یک مستند!
فیلم داستان کمجانی دارد و اگر قصه عاشورا را از آن حذف کنیم، عملا حرفی برای گفتن نمیماند. بیشتر بار بازیگری روی دوش سلماست و خب برای یک پروژه بزرگ، یک بازیگر که گویی تنها کاری که میکند روایت است، واقعا کافی نیست. بازیگری هنر اکتها، ادبیات و بیان احساسات است اما کاراکتر سلما صرفا قصهگویی میکند. به علاوه برخی از صحنهها و اتفاقات فیلم هم منطق ندارند.
این فیلم نامزد سه جایزه در جشنواره فیلم فجر شد که شامل: بهتریت بازیگر نقش اول زن (شهره موسوی)، بهترین بازیگر مکمل مرد (پیام احمدینیا) و بهترین موسیقی متن (مسعود سخاوتدوست) با توجه به سخنان گفته شده، نمرات فیلم شور عاشقی از نظر داوران متوسط بود.
کلام آخر
در این مقاله با معرفی و بررسی فیلم ایرانی شور عاشقی همراه شما بودیم و سعی کردیم تا هر آنچه از فیلم میدانستیم با شما درمیان بگذاریم. نظر شما درباره این اثر چیست؟ آیا آن را تماشا کردهاید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.