سریال سنجر خان یکی از جدیدترین تولیدات صدا و سیما ایران است که به روایت یکی از قهرمانان کورد میپردازد. در این مقاله با معرفی کامل این مجموعه تلویزیونی همراه شما هستیم.
محمدحسین لطیفی کارگردان، نویسنده، مجری و تهییهکننده ایرانی متولد سال 1341 است. او ابتدا فعالیت خود را از دستیاری کارگردان شروع کرد و سپس در سال 1375 با فیلم سرعت اولین تجربه کارگردانی مستقل خود را داشت. او دو سال بعد سریال پرمخاطب کت جادویی را کارگردانی کرد و به شهرت رسید. این کارگردان آثار شاخصی همچون فیلمهای خوابگاه دختران، روز سوم، به وقت خماری، سریالهای سفر سبز، وفا، دودکش، تنهایی لیلا و فصل اول و دوم قلب یخی را کارگردانی کرده است.
سریال سنجر خان به کارگردانی محمدحسین لطیفی و نویسندگی زندهیاد ضیاءالدین دری ساخته شده است. تهییهکنندگی این اثر را حسین جلالی برعهده داشت و سریال به روایت زندگی سنجرخان وزیری از جمله قهرمانان کورد در زمان انقلاب مشروطه میپردازد. این مجموعه از شبکه اول سیما پخش میشود و در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی سریال سنجر خان همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
زمان پخش سریال سنجر خان
ژانر سریال سنجر خان تاریخی، درام و حماسی است. این مجموعه از تاریخ 26 بهمن 1402 به روی آنتن رفت و هر شب از شبکه یک سیما ساعت 22:00 و تکرار آن روز بعد ساعت 15:00 پخش میشود. همچنین شبکه تماشا این سریال را ساعت 00:00 و تکرار آن را 17:50 در لیست پخش خود قرار داده است. تعداد قسمت های سریال سنجر خان 26 قسمت 40 خواهد بود.
داستان سریال سنجر خان
سنجرخان وزیری نرانی ملقب به سردار اکرم یکی از مبارزان و آزادیخواهان کورد اهل سنت بود که در زمان انقلاب مشروطه فعالیتهای زیادی انجام داد و در برابر نیروهای اشغالگر روس و انگلیس قد علم کرد و به مبارزه پرداخت. میرزا محمد وزیری نرانی پدر و جیران خانم رستمی مادر این شخصیت کلیدی تاریخی بودند و او جز خاندانهای بلندپایه کورد بود. او سرانجام در سال 1299 هجری شمسی توسط برادرش کشته میشود.
خلاصه سریال سنجر خان نیز راجع به این شخصیت است اما قرار نیست شاهد جنگهای پی در پی این شخصیت با دشمنان باشیم بلکه اتفاقات سال 1296 و ابعاد شخصیتی این سردار شجاع کورد را خواهیم دید که چگونه مقابل ظلم و اشغالگران ایستادگی کرد. هدف سریال شناساندن این شخصیت تاریخی تقریبا فراموش شده کورد ایرانی است.
بازیگران سریال سنجر خان
در این بخش قصد داریم تا شما را با بازیگران و شخصیتهای سریال بیشتر آشنا کنیم.
فرشید گویلی در نقش سنجر خان
فرشید گویلی بازیگر کورد ایرانی متولد سال 1354 است. او بازیگری را از تئاتر شروع کرد و سابقه بالایی در آن دارد. فیلمهای برایت انار دان کرده بودم و زریان از آثار شاخص او هستند. آقای گویلی بیشتر در زمینه تئاتر فعالیت دارند و جدیدترین نقش دیده شده او، سنجر خان است.
محمود پاک نیت در نقش شریف الدوله
محمود پاک نیت بازیگر ایرانی متولد 10 دی 1331 است. او بازیگری را از سال 1348 با تئاتر شروع کرد و از سال 1358 وارد تئاتر شد. سال 1366 نیز با فیلم گشتیها سینما را شروع کرد. آقای پاک نیت با نقش ارباب عزت سالاری در سریال پس از باران شهرت زیادی به دست آورد و دارای مدرک درجه یک هنری را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
قطب الدین صادقی در نقش سردار رشید
قطبالدین صادقی فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس، مترجم،کارگردان تئاتر و بازیگر اهل ایران در 3 اردیبهشت 1333 به دنیا آمد و اصالتی کورد دارد. او سابقه بالایی در بازیگری تئاتر دارد و در تلویزیون نیز چندین سریال از جمله زمین انسانها، کلاه پهلوی، کیف انگلیسی و پروانه را بازی کرده است. از فیلمهای قطبالدین صادقی باید به آدمکش و یتیم خانه ایران اشاره کنیم.
علی اوسیوند در نقش آصف دیوان
علی اوسیوند یا علی اسیوند در 1 آذر 1366 به دنیا آمد و یک بازیگر حرفهای ایرانی است. او علاوه بر هنرپیشکی به سبب صدای گرم خود در دوبله نیز فعالیت دارد. آقای اسیوند فعالیت بازیگری خود را از 1358 شروع کرد و در سال 1362 با فیلم بازداشتگاه وارد سینما شد. این بازیگر دو سال بعد در سریال روایت عشق حضور داشت و بیشتر در ایفای نقشهای مکمل تبحر دارد.
پیام دهکردی در نقش خلیل خان
پیام دهکری بازیگر اهل ایران در 20 اردیبهشت 1351 متولد شد. او بازیگری را از سال 1377 شروع کرد و اولین بار در سال 1382 با سریال باغ بلور جلوی دوربین رفت. آقای دهکردی سپس سال بعد با فیلم یک تکه نان وارد سینما شد. آقای دهکردی در طول زندگی هنری خود نقشهای مکمل و دوستداستنی زیادی بازی کرده است. او در فیلمهای همیشه پای یک زن در میان است، راه آبی ابریشم، تگرگ و آفتاب، سریالهای شهریار، مدار صفر درجه و گاندو ایفای نقش داشته است.
لیلی سعیدی در نقش سودابه
لیلی سعیدی بازیگر ایرانی متولد سال 1359 است. او بازیگری را از شرکت در کلاسهای آموزشگاه هنر و سیما آغاز کرد و در سال 1397 نخستین بار با فیلم کوتاه رقص چاقو جلوی دوربین رفت. سپس ضمن حضور در تئاتر خدای کشتار، در مجموعه تلویزیونی شب نامه نیز دیده شد. او با محمدحسین لطیفی در پروژه فیلم مرد نقرهای همکاری داشته و اکنون نقش اول زن سنجر خان را بازی میکند.
سایر هنرپیشه های سنجر خان عبارتند از:
- احمد نجفی در نقش ماماتف
- شیما ملایی در نقش فیروزه
- زاهد زندی در نقش یدالله خان
- حسن ترقی در نقش فیض الله خان
- موسی هدایتی در نقش جابر خان
- فرید آریا نژاد در نقش شیخ مردوخ
- داریوش موحد در نقش امیر امجد
- جلیل فرجاد در نقش شیخ شریعتمدار
- فاطمه شکری در نقش خدیجه
- و…
نقد سریال سنجر خان
هنوز قسمتهای زیادی از این سریال نگذشته بنابراین نمیتوان نقد درستی از کیفیت محتوای آن داشت. اما تا بدینجای کار روایتی پرکشش را شاهد هستیم. به علاوه حضور چهرههای کمتر دیده شده به عنوان نقش اول و انتخاب آنها برای نقشهای تاریخی، کاملا جذاب به نظر میرسد. محمدحسین لطیفی که تا کنون سابقه آثار موفق و فاخری را داشته است، این بار نیز در مقام کارگردان خوب ظاهر شده و به سراغ موضوع جذابی از تاریخ رفته است.
سخن نهایی
با معرفی و بررسی سریال سنجر خان همراه شما بودیم. این اثر جدیدترین کار محمدحسین لطیفی است که با روایت جذاب تاریخی خود، تا کنون موفق به جلب نظر مخاطبان شده است. نظر شما درباره این مجموعه تلویزیونی چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.