در اقدامی بیسابقه، بیست شرکت بزرگ فناوری از جمله آمازون، گوگل، و مایکروسافت، توافقنامهای را امضا کردهاند که خود را به مبارزه با استفاده فریبنده از هوش مصنوعی (AI) در انتخابات متعهد میکنند. این توافق، که به منظور جلوگیری از محتوای گمراهکننده رایدهندگان طراحی شده است، در کنفرانس امنیتی مونیخ معرفی شد. شرکتها متعهد میشوند که فناوریهایی را برای شناسایی و مقابله با این محتوا به کار ببرند.
با این حال، یک متخصص صنعت، دکتر دیپاک پادمانابهان از دانشگاه کوئین بلفاست، بر این باور است که این توافق داوطلبانه احتمالاً کمک چندانی به جلوگیری از انتشار محتوای زیانآور نخواهد کرد. او معتقد است که شرکتها باید اقدامات پیشگیرانهتری انجام دهند به جای اینکه منتظر بمانند محتوا منتشر شود و سپس به دنبال حذف آن باشند.
این توافقنامه تمرکز خود را بر محتوایی قرار میدهد که به صورت فریبنده، ظاهر، صدا یا اعمال چهرههای کلیدی در انتخابات را تقلید یا تغییر میدهد. همچنین، تلاش خواهد کرد تا با صداها، تصاویر یا ویدیوهایی که اطلاعات نادرستی به رایدهندگان درباره چگونگی، کجا و چه زمانی رای دادن میدهند، مقابله کند.
برد اسمیت، رئیس مایکروسافت، گفت: «ما مسئولیت داریم که کمک کنیم این ابزارها در انتخابات به سلاح تبدیل نشوند.» این در حالی است که لیزا موناکو، معاون دادستان کل ایالات متحده، در گفتوگو با بیبیسی اظهار داشت که هوش مصنوعی تهدیدی برای «شارژ سوپر» اطلاعات غلط در انتخابات است.
گوگل و متا (Meta) قبلاً سیاستهای خود را در مورد تصاویر و ویدیوهای تولید شده توسط AI در تبلیغات سیاسی مشخص کردهاند که از تبلیغکنندگان میخواهد زمانی که از دیپفیکها یا محتوای دستکاری شده توسط AI استفاده میکنند، این موضوع را مشخص کنند.
