ویژگی فوق امنیتی نسخه اندروید 7.1 می تواند سیستم شما را در برابر حمله های سایبری، نرم افزارهای مخرب و بدافزارها و ویروس ها محافظت کند. هنگامی که صحبت از سیستم های هوشمندبه میان می آید، همیشه احتمال وقوع برخی از مسائل امنیتی وجود دارد. از نرم افزارهای مخرب و و بد افزارها و هکرها گرفته تا ویروس ها می توانند به سیستم شما صدمه وارد کنند. دستگاه هایی مانند گوشی های هوشمند با انواع مختلف اپلیکیشن همانند رایانه های شخصی می توانند به راحتی در معرض انواع ویروس ها و بدافزارها قرار بگیرند. کاربران اندرویدی با همان مسایلی ممکن است مواجه باشند که کاربران سیستم های رایانه ای با آن مواجه هستند. مثلا ممکن است در طول یک سال با آسیب پذیری های بسیاری روبرو شوند.
مثلا چند سال پیش، یک آسیب پذیری امنیتی بزرگ به نام Stagefright شناخته شد. این بدافزار توانست صدها میلیون دستگاه اندرویدی را هک کند. این رویداد سبب شد تا گوگل مسئولیت بیشتری را نسبت به امنیت سیستم عامل تلفن همراه خود در نظر بگیرد. گوگل به روز رسانی های امنیتی ماهانه را به صورت رایگان در اختیار همه کاربران قرار داد. از آن زمان، گوگل به روز رسانی های خود را برای همه کاربران خود آزاد کرد ولی برخی از تولیدکنندگان تلاش کردند این به روز رسانی ها را به شکل دیگری در اختیار کاربران قرار بدهند. برخی تولیدکنندگان گوشی های جدید را به بازار معرفی کردند.
در حالی که هر کاری در این مسیر انجام شود خوب است ، باید گفت که گوگل کمی بیشتر از بقیه در معرض هک قرار می گیرد. زمانی که صحبت از امنیت به میان می آید، حالت وحشتی شاید در برخی کاربران ایجاد شود که بترسند سیستم آنها هم در معرض خطر قرار دارد یا خیر؟ در سیستم عامل اندروید 7.1، سیستمی طراحی شده است که سیستم panic mode داخلی سیستم عامل است. وقتی کاربر چندین مرتبه پشت سرهم کلید برگشت یا back را بزند از حالت گیر کردن در دست هکرها و بدافزارها خلاص می شود. اما این وضعیت در اندروید 7.1 در حالت پیش فرض قرار ندارد و فعال نیست . بلکه به سازنده گوشی شما بستگی دارد. ویژگی اصلی این وضعیت این است که به اندروید این امکان می دهد تا با چندین بار فشردن کلید برگشت در یک محدوده زمانی خاص می تواند تعیین کند آیا کاربر در panic mode قرار دارد یاخیر؟ اگر اندروید متوجه شود که کاربر نگران چیزی است به صورت اتوماتیک به صفحه اصلی باز می گردد.
این می تواند یک ویژگی بسیار مهم باشد. زیرا برخی از برنامه های مخرب می توانند صفحه اصلی کاربر را از بین ببرند و مانع دسترسی کاربر به صفحه اصلی بشوند. ولی panic mode می تواند کاربر را دوبره به صفحه اصلی بازگرداند. در این وضعیت برنامه یا اپلیکیشنی مخرب دیگر حذف می شود و اصلا باز نخواهد شد. لذا این ضعیت panic mode به کاربر کمک می کند تا برنامه مخرب را حذف و به صفحه اصلی خود بازگردد .