جواد عزتی در سال 1402 سعی کرد قدمی جدید در عرصه هنر داشته و این بار پا به دنیای پیچیده کارگردانی بگذارد. در ادامه مقاله پیش رو قصد داریم تا فیلم تمساح خونی که در جشنواره فجر حضور پیدا کرده، به شما معرفی کنیم.
کارگردانی شغلی کاملا پیچیده است که هنر بالا، سواد کافی و توانایی مدیریت، از ویژگیهای مهم این شغل است. در دنیا و همچنین ایران، بازیگران زیادی پا به عرصه کارگردانی گذاشتهاند و برخی از آنها همچون مهران مدیری، هومن سیدی، سعید آقاخانی، نیکی کریمی، رضا عطاران، رامبد جوان، مجید صالحی، سروش صحت، بهروز شعیبی و بسیاری افراد دیگر، در آن موفق ظاهر شدهاند. این بار جواد عزتی را در قامت یک کارگردان خواهیم دید.
فیلم تمساح خونی به کارگردانی جواد عزتی و نویسندگی پدرام افشار ساخته شده است. کامران حجازی تهییهکنندگی این اثر را برعهده دارد و فیلم برای نخستین بار در جشنواره فجر 1402 به نمایش درآمده است. در ادامه مقاله پیش رو پلازا قصد داریم تا با معرفی و بررسی فیلم سینمایی تمساح خونی همراه شما باشیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم تمساح خونی
ژانر فیلم تمساح خونی کمدی و اکشن است. این اثر نخستین بار در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد. مدت زمان فیلم سینمایی تمساح نیز 90 دقیقه است.
داستان فیلم تمساح خونی
در خلاصه فیلم تمساح خونی آمده است:
«من یه تمساحم، یه تمساح خونی! یه آدم زخمی که کل زندگیش فقط باخته و چیزی برای از دست دادن نداره… ولی باز دلش ریسکهای بزرگ میخواد!»
حال تمساح خونی اصلا یعنی چه؟ اصلا چرا تمساح؟ آن هم خونی؟ در این باره باید بگوییم طبق گفتههای خود کارگردان، تمساح خونی یک اصطلاح برای افرادی است که با جیب خالی ریسکهای بزرگ میکنند. همچنین این اصطلاح در بازی پوکر به فرد بازنده گفته میشود. داستان این فیلم نیز حول محور دو شخصیت اصلی به نامهای هومن و پیمان است که با دردسر بزرگی روبهرو شده و کمبود مالی دارند. به همین خاطر، آنها تصمیم میگیرند تا به قمار روی آورند…
بازیگران فیلم تمساح خونی
جواد عزتی در فیلم نقش اصلی را ایفا میکند و به سراغ تیمی میرود که پیش از این با آنها کار کرده است. او در سخنرانی خود نیز به این مسئله که به توصیه یکی از دوستانش، برای اولین فیلم دوستانش را دور خودش داشته باشد، گوش داده و تیمی دوست داشتنی را انتخاب کرده است.
جواد عزتی در نقش هومن
جواد عزتی بازیگر و کارگردان ایرانی در 20 دی ماه 1360 به دنیا آمد. او بازیگری را از سال 1375 با تئاتر شروع کرد و در همین دوران با عباس جمشیدیفر آشنا شد. او در سال 1381 نخستین بار با سریال قصههای شبانه به جلوی دوربین رفت. این هنرپیشه با نقش بابا اتی در سریال قهوه تلخ توانست به شهرت قابل توجهی برسد و پس از آن در سریال سه دونگ، سه دونگ به ایفای نقش پرداخت. قدم بعدی آقای عزتی ایفای نقش لطیف در سریال دردسرهای عظیم بود و بعد از آن در نقش مالک مالکی سریال زخم کاری درخشید و ثابت کرد تنها استعداد او در زمینه طنز نیست و نقشهای جدی را هم به خوبی از آب درمیآورد.
فعالیتهای جواد عزتی تنها در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی نبوده است. او در فیلمهای طلا و مس، فرشتهها با هم میآیند، زاپاس، اکسیدان، ماجرای نیمروز، آینه بغل، هزارپا، تنگه ابوقریب، جاندار، جهان با من برقص، آتابای، دوزیست و شنای پروانه حضور داشته است. آقای عزتی تا کنون سه بار نامزد سیمرغ بلورین شده و هر سه بار از کسب آن ناکام مانده است. حال باید دید اولین فعالیت او در مقام کارگردان چه اتفاقی برایش رقم خواهد زد.
عباس جمشیدی فر در نقش پیمان
عباس جمشیدیفر بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون است که در 17 شهریور 1359 متولد شد. این بازیگر کار خود را از سال 1370 و تئاتر شروع کرد. سپس برای اولین بار در سال 1384 با قصههای تهرانی جلوی دوربین رفت. این هنرپیشه اولین فعالیت سینمایی خود را در سال 1386 با فیلم دیوار داشت. اما سریال سه دونگ، سه دونگ باعث شد تا او به خوبی دیده شود. آقای جمشیدیفر بازیگری پر از پتانسیل است و از سریالهای مهم او باید به خانه اجارهای، بچه مهندس، زخم کاری، خوشنام، سقوط و سیاهچاله اشاره کنیم. این بازیگر تا کنون در فیلمهای خروس جنگی، چند میگیری گریه کنی ۲، شیشلیک و فیلم کت چرمی حضور و همکاریهای متعددی با جواد عزتی داشته است.
سعید آقاخانی
سعید آقاخانی بازیگر، کارگردان و فیلمنامهنویس اهل ایران در 4 اسفند 1350 به دنیا آمد. این هنرپیشه کار خود را از سال 1372 با مجموعه پرواز ۵۷ شروع کرد و سریال ساعت خوش به شهرت رسید. فعالیت سینمایی این بازیگر نیز از سال 1376 با فیلم کلید ازدواج شروع شده است. جناب آقاخانی را بیشتر با کاراکترهای ناصر در من یک مستاجرم، منصور در متهم گریخت و نورالدین خانزاده در نون خ اشاره کنیم. این هنرپیشه کارگردانی آثار مشهوری همچون زنبابا، خوشنشینها، دزد و پلیس و رازبقا را در کارنامه خود ثبت کرده است. این بازیگر برای فیلم خداحافظی طولانی برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد.
الناز حبیبی
الناز حبیبی بازیگر اهل ایران در 21 مرداد 1367 به دنیا آمد. او بازیگری را از سال 1386 با فیلم رفیق بد شروع کرد. سپس در همان سال نقش کوتاهی در سریال روزگار قریب داشت. این بازیگر با سریالهای فاصلهها و سی امین روز توانست دیده شود و در سال 1393 با سریال دردسرهای عظیم به شهرت رسید. خانم حبیبی تا کنون یکبار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر شده است. او در آثار مهم دیگری همچون فیلمهای زاپاس، ژن خوک، رمانتیسم عماد و طوبا، فیلم فسیل، سریالهای پرستاران، سارق روح، دلدار، سیاهچاله و سریال حیثیت گمشده ایفای نقش داشته است.
سایر هنرپیشه های فیلم سینمایی تمساح خونی عبارتند از:
- بهزاد خلج
- شبنم قربانی
- جمشید جهانزاده
- رامین پورایمان
- کیومرث مرادی
نقد فیلم سینمایی تمساح خونی
اولین قدم جواد عزتی در مقام کارگردانی یکی از فیلمهای پربحث جشنواره فجر بود و اکثر مخاطبان و منتقدان دوست داشتند بدانند این اثر چه عملکردی دارد. البته باید نظر قطعی را با مشخص شدن نمرات فیلم سینمایی تمساح خونی و همچنین اکران آن داد. آنطور که مشخص است نیز این فیلم در اکران نوروزی 1403 قرار خواهد گرفت.
حال به سراغ محتوای فیلم میرویم. نخست باید اشاره کنیم، تمام انتظاراتتان را از اینکه فیلم پیام اخلاقیای برای شما داشته باشد و نکات عمیق در آن ببینید، ببوسید و بگذارید کنار! تمساخ خونی یک اکشن-کمدی محسوب میشود که به صورت زوج پلیس (Buddy Cop) ساخته شده است. البته با این تفاوت که در فیلم چندانی از پلیس نیست و قرار است با دو جبهه شر و شرتر روبهرو شویم و طرف جبهه شر باشیم! در حقیقت شخصیتهای اصلی فیلم ما قهرمان نیستند و هر کدام نواقص بسیاری دارند و این اتفاق در ایران، نادر است. آقای عزتی در اولین تجربه خود، هیجان و منطق سینمای آمریکا را با فرهنگ و قالب سینمای ایران ادغام میکند. در واقع فیلم ما را کمی یاد آثار گای ریچی خصوصا جنتلمنها میاندازد (البته این سخن جنبه مقایسهای) ندارد.
ریتم فیلم نه زیاد تند است و نه زیاد کند و در مجموع حوصله شما سر نمیرود. از سوی دیگر با توجه به اینکه بازیگران اصلی همگی سابقه همکاری با جواد عزتی را داشتهاند، محیط فیلم صمیمی است و زوج فیلم (هومن و پیمان) به شدت دوست داشتنی هستند. نکته مثبت بعدی تمساخ خونی، مبتذل نبودن آن است. در مجموع این فیلم احتمالا آینده درخشانی هم در جشنواره و هم گیشه داشته باشد.
سخن نهایی
با معرفی فیلم تمساح خونی همراه شما بودیم و سعی کردیم درباره آن توضیحات تکمیلی دهیم. این فیلم پس از فیلم سروش صحت، جایگاه دوم جشنواره را به خود اختصاص داده است. آیا شما این اثر را دیدهاید؟ چه نظری درباره آن دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.