سفر در زمان با انیمیشن ایرانی ساعت جادویی، کاری از محمدعلی بصیرینیک است که تهیهکنندگی آن را محمدمهدی نخعیراد و ناصر جاهدنیا بر عهده داشتند. در وبسایت پلازا به معرفی انیمیشن ایرانی ساعت جادویی؛ این اثر جذاب و خوش ساخت میپردازیم.
محمدعلی بصیری نیک متولد سال 1370، دارای مدرک کارشناسی کارگردانی انیمیشن است که کارگردانی انیمیشن سفر به تاریکی (ساعت جادویی) را به عهده داشت. این اثر جذاب ایرانی در مدرسه اندیشه و هنر (ماه) تهیه شده و ماجرای آن درباره پسربچهای بازیگوش به نام عماد است. ذکر این نکته ضرورت دارد که کارتون ساعت جادویی برای سنین بالای 9 سال مناسبت دارد و تماشای آن برای سن پایینتر توصیه نمیشود. چنانچه مایلید تا بیشتر با انیمیشن ساعت جادویی آشنا شوید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
فهرست مطالب
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
داستان انیمیشن ساعت جادویی
خلاصه انیمیشن سفر به تاریکی (ساعت جادویی) از آنجا آغاز میشود که پسربچهای به اسم عمادبا هدیهای که از پدربزرگش میگیرد، موفق میشود تا به سفر در زمان را تجربه نماید و به دوران کودکی مادربزرگش برود. در طول این سفر، این عماد با شغل خانوادگی اجدادش یعنی نمدمالی آشنا میشود و آن را از نزدیک میبیند که در ایام قدیم چه رونقی داشته است. اما نکته اصلی اینجا است که سفر وی در زمان درست با قیام گوهرشاد مصادف میشود که در آن اشاراتی به فرهنگ پوشش در آن زمان مقطع زمانی هم میشود. در ادامه عماد پسربچه قهرمان داستان ما، در دل بخشی از حوادث تاریخی قرار میگیرد و آنها را از نزدیک لمس میکند.
هنرپیشه های کارتون ساعت جادویی
بدون شک شما در این بخش از مقاله مایلید تا اطلاعاتی درباره بازیگران انیمیشن ساعت جادویی (سفر به تاریکی) داشته باشید. این اثر به دلیل اینکه تازه قرار است در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر حضور یابد، متاسفانه اطاعات چندانی درباره صداپیشگان آن در دسترس نیست. همان طور که در مطالب بالا اشاره شد، این انیمیشن در مدرسه سینمایی اندیشه و هنر (ماه) تهیه شده و موسسه فانوس خیال وظیفه انتشار آن را به عهده داشته است.
همچنین طراحی پوستر انیمیشن سفر به تاریکی را مهدی کارگزار بر عهده داشته و طراحی لوگوی آن هم توسط فرزانه حقیقت انجام شده است. با توجه به تاریخ نگارش این مقاله، قرار است تا پوستر انیمیشن سینمایی ساعت جادویی روز یکشنبه 15 بهمن ماه در سانس چهارم خانه جشنواره (برج میلاد) برای اهالی رسانه و منتقدان رونمایی شود. در ادامه با عکسی از پوستر این اثر به ادامه مقاله معرفی انیمیشن ایرانی ساعت جادویی؛ داستان، صداپیشگان و عوامل ساخت آن میپردازیم.
نقد انیمیشن ساعت جادویی
انیمیشن ایرانی ساعت جادویی (سفر به تاریکی) در سال 1398 تولید و فرآیند فنی آن از سال بعدش پیگیری شد. با توجه به آنکه سازندگان ساعت جادویی، این انیمیشن را اثری مستقل توصیف نمودهاند. ولی کارگردان آن محمدعلی بصیرینیک، طی مصاحبهای اذعان کرد که کار ساخت انیمیشن مذکور ابتدا به صورت مستقل بود، اما بعدها حسینیه هنر در مسیر تولید از آن حمایت نموده است.
همانطور که پیشتر اشاره شد، داستان انیمیشن ایرانی ساعت جادویی از آنجا آغاز میشود که یک پسربچه با هدیه پدربزرگش، موفق به سفر در زمان میشود و به دوران کودکی مادربزرگش میرود. در این اثر ما همراه قهرمان داستان شاهد حوادث مهم تاریخی در سال 1319 میشویم. در کل پرداختن به موضوع سفر در زمان، همراه با بررسی وقایع تاریخی در کنار شخصیت پردازی دقیق قهرمان داستان، از جمله عواملی است که آن را به اثری جذاب و گیرا مبدل مینماید.
شما تنها پس از تماشای تریلر انیمیشن سفر به تاریکی ترغیب میشوید تا این اثر زیبا را دنبال نمایید. عوامل سازنده این اثر، تاریخ اکران انیمیشن ساعت جادویی را به عنوان یکی از گزینههای اصلی در اکران نوروز سال 1403 معرفی نمودند. البته همانطور که در مطالب بالا عنوان شد، تولیدکنندگان انیمیشن سفر به تاریکی اذعان نمودهاند که این اثر میتواند با مخاطبان 9 تا 15 سال به راحتی ارتباط برقرار نماید. علاوه بر موارد مذکور باید اذعان نماییم که مدت زمان انیمیشن ساعت جادویی هنوز مشخص نیست.
نمرات کارتون ساعت جادویی
در واقع امتیازات انیمیشن ایرانی ساعت جادویی گواهی کامل بر زیبایی و ارزشمند بودن این اثر بهشمار میرود. شاید برخی از مخاطبان مایلند تا بدانند که این اثر تا کنون چه امتیازاتی را بدست آورده است. در پاسخ به پرسش مذکور باید اذعان نماییم که انیمیشن ایرانی ساعت جادویی تا کنون جز در جشنواره کودک و نوجوان اصفهان هیچ جایی هنوزه به نمایش در نیامده تا نمراتی را بدست بیاورد.
البته عوامل سازنده طی مصاحبهای ادعا نمودند، بازخوردهایی که در جشنواره کودک و نوجوان اصفهان داشتهاند، از جنس اغلب واکنشها به آثار پخش شده در آن رویداد بود. این بدان معناست که عموم مخاطبان جشنواره اصفهان، علاقهمند هستند در این رویداد کارهای متناسب در رده سنی کودکان را تماشا کنند، اما بیشتر کارهای پذیرفته شده، از رده سنی بالاتری برخوردار بودند. انیمیشن سفر به تاریکی متناسب با سنین بالاتر از 10 سال است که این گروه سنی نسبت به مخاطبان کم سنوسالتر به راحتی با اثر مذکور ارتباط برقرار نمودند. تهیه کننده این اثر هم اذعان کرد که رویکرد ما این بوددر پروژه سینمایی ساعت جادویی، طیف گستردهتری از مخاطبان را درگیر داستان نماییم تا مخاطبان نوجوان نیز بتوانند برداشت درستی از آن داشته باشند.
شایان ذکر است که ژانر انیمیشن ساعت جادویی به کمدی، تاریخی، تخیلی و کودکانه خلاصه میشود. روایت این اثر به واقعه تاریخی مسجد گوهرشاد پرداخته است که ما در حین تماشا این واقعه در لابهلایه قصه اصلی اثر، به وضوح میبینم. محمدعلی بصیرینیک کارگردان انیمیشن ساعت جادویی در این باره گفت که ما بهدنبال تحمیل تاریخ به یک داستان کودکانه نبودیم و تنها این قصد را داشتیم که شناختی نسبت به اتفاقات گذشته برای بچهها ایجاد گردد. چراکه به طور معمول کلاسهای تاریخ، برای بچهها حوصلهسربر هستند و ما تلاش کردیم با مدیوم انیمیشن و استفاده از تصاویر جذاب، وقایع گذشته را برای آنها روایت کنیم.
انیمیشن سفر به تاریکی با تکنیک پویانمایی سهبعدی ساخته شده و سه بخش موزیکال در روایت دارد که هر کدام از بخشهای مذکور بهصورت دوبعدی اجرا شدهاند. در کل روایتاصلی داستان در قالب سهبعدی طراحی و ساخته شده است.
کلام آخر
در طی چند سال اخیر، خوشبختانه ما در کشور ایران شاهد شکوفایی آثاری درخشان در حوزه کودکان درست همانند دهه شصت هستیم. در این بین صنعت انیمیشن هم در ایران نسبت به گذشته پیشرفت داشته است. محمدعلی بصیرینیک کارگردان جوان کشورمان کارگردانی انیمیشن ساعت جادویی را برعهده داشت. این اثر فرار است که در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید. در این مقاله از وبسایت پلازا به بررسی کارتون ساعت جادویی (سفر به تاریکی) پرداختیم. در ادامه با توجه به اعلاعات اندک درباره آن، عوامل سازنده اثر مذکور را خدمتتان معرفی نمودیم.
امید است مقاله معرفی انیمیشن ایرانی ساعت جادویی برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفا پس از مطالعه کامل این مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را درباره انیمیشن ایرانی سفر به تاریکی با ما در وبسایت پلازا به اشترک بگذارید.