افراد دیابتی، در مقایسه با سایر افراد، به این دلیل که با خوردن هر نوع غذایی ممکن است به سرعت قند خونشان افزایش پیدا کند، باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیرد. رژیم غذایی این افراد باید به گونهای باشد که علاوه بر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن، از احساس گرسنگی در آنها جلوگیری کند. چون گرسنگی باعث میشود که این افراد به خوردن تنقلات شیرین روی بیاورند و علاوه بر افزایش وزن، روی قند خون آنها نیز اثر افزایشی و نامطلوبی بگذرد. کینوا یک غلات گیاهی است که به علت دارا بودن پروتئین و فیبر بالا، میتواند قند خون را در حالت نرمال حفظ کند.
کنترل دیابت با خواص کینوا
شما میتوانید از کینوا، برای کنترل دیابت استفاده نمایید. دلیل آن مواد مغذی است که در این دانه شبه غله وجود دارد که در ادامه به توضیح آن میپردازیم.
- کینوا دارای خاصیت انرژی زایی است
کینوا سرشار از پروتئین است و پروتئین میتواند انرژی لازم برای فعالیتهای افراد دیابتی را فراهم کند. به خصوص این پروتئین برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند و ورزش نیز میکنند یا زنان باردار بسیار مفید است. همچنین چربی کم موجود در کینوا، از افزایش وزن در افراد دیابتی جلوگیری میکند و مانع از بروز مشکلات دیگری از جمله ناراحتیهای قلبی در آنها میشود.
- منیزیم موجود در کینوا، قند خون را کنترل میکند
در پاسخ به این سوال که چگونه منیزیم میتواند قند خون را کنترل کند؟ باید بگوییم که منیزیم و دیابت به هم مرتبط هستند. اغلب افراد دیابتی به خصوص افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، سطح منیزیم بدن آنها از حد نرمال پایینتر است. کینوا به دلیل منیزیم بالایی که دارد، برای این افراد مفید بوده و در نهایت با تنظیم منیزیم، موجب تنظیم کنترل قند خون نیز میشود.
- کینوا خاصیت ضد التهابی دارد
قسمت رویه دانه کینوا از مادهای به نام ساپونین تشکیل شده است که این ماده طعم تلخی به کینوا میدهد. اغلب افراد در هنگام مصرف، مدتی کینوا را در آب خیس میکنند تا این مزه تلخ از بین رود اما همین ماده تلخ، دارای خاصیت ضد التهابی است. بنابراین افراد دیابتی میتوانند، برای کاهش و یا از بین بردن تورمهای ناشی از این بیماری که به خصوص در ناحیه پا ایجاد میشود، کینوا را بدون از بین بردن ساپونین در تهیه غذاها استفاده کنند.
- کینوا سرشار از پلی فنول است
پلی فنول که در ترکیبات گیاهی از جمله شبه غله کینوا به وفور وجود دارد، همچون یک آنتی اکسیدان بوده و میتواند علاوه بر اینکه در پیشگیری و درمان سرطان مفید باشد، باعث کاهش قند خون نیز میشود. پلی فنول، از طریق شکستن نشاسته، باعث میشود تا قند بدن افراد دیابتی به ساختارهای کوچکتری که قابلیت تجزیه راحتتر دارند، شکسته شوند. این ماده مفید میتواند در ترشح بیشتر انسولین نیز کمک کند و همانطور که همه میدانید، انسولین ماده ایست که قند خون را به سرعت کاهش میدهد.
برای آشنایی بیشتر با دانه کینوا کلیک کنید.
- کینوا موجب احساس سیری در مصرف کنندگان میشود
کینوا سرشار از فیبر است و این فیبر کمک میکند تا در کنار کالری پایین، به مصرف کنندگان احساس سیری دست داده شود. همچنین موجب میشود تا در صورت مصرف مواد قندی، قند آن مواد غذایی، کمتر جذب بدن افراد دیابتی شود و این گونه سطح قند خون کنترل میشود. یکی دیگر از خواص فیبر موجود در کینوا، این است که حرکات رودهای را تسهیل میکند و این گونه در هضم و دفع مواد غذایی نقش موثری دارد. فیبر میتواند اثرگذاری انسولین ترشح شده یا انسولین تزریق شده را ارتقا دهد و این امر برای افراد دیابتی بسیار حیاتی است.
البته توجه داشته باشید که هر چقدر کینوا را تازهتر تهیه کنید، قطعاً از خواص بینظیر آن بیشتر بهرهمند خواهید شد. دسترسی به کینوا برای بسیاری از افراد، خصوصاً در شهرهای کوچک، دشوار است اما شما میتوانید از طریق اینترنتی نیز اقدام به خرید این شبه غله مغذی کنید. سایت کینوفیت انواع محصولات سالم بر پایه کینوا را عرضه میکند.
مصارف مختلف دانه کینوا
شما میتوانید دانه کینوا را جایگزین برنج و گندم، در رژیم غذایی خود کنید و علاوه بر خواص بینظیر آن، بیماری دیابت را نیز کنترل نمایید. در ادامه به چند نمونه از روشهای استفاده از کینوا در مواد غذایی اشاره میکنیم.
- مصرف کینوا در وعده صبحانه
در وعده صبحانه، شما میتوانید کینوا را به مواد غذایی مثل خامه، پنیر، کره، تخم مرغ، انگور خمس و یا خرما خمس اضافه کنید و میل نمایید. کینوا هیچ ضرری برای بیماران دیابتی ندارد و سراسر منفعت است اما همیشه در میزان مصرف هر ماده غذایی با پزشک خود مشورت نمایید تا بهترین برنامه و رژیم غذایی را دریافت کنید.
- مصرف کینوا در وعده شام و ناهار
برای مصرف کینوا در وعدههای شام و ناهار شما به دو طریق زیر میتوانید از این دانه مغذی استفاده کنید.
- مصرف کینوا در غذای اصلی
از کینوا میتوانید در طبخ غذاهای مختلفی از جمله سوپ، کوکو، دلمه، استانبولی، آش، نان، کتلت، شامی و در ترکیب با انواع سسها، سبزیجات، گوشتهای قرمز و سفید استفاده نمایید.
- مصرف کینوا در مخلفات همراه غذا
میتوانید از کینوا برای تهیه انواع سالادها استفاده کنید. برای خوش طعم شدن سالاد بهتر است تا سبزیجات معطر و چاشنیهایی چون سیر، پیازچه، ریحان، جعفری، گوجه فرنگی، فلفل دلمهای، هویج، اسفناج و کرفس را به سالاد خود اضافه کنید.
روش طبخ کینوا برای افراد دیابتی
ابتدا دانههای کینوا را به خوبی بشویید و روی پارچهای پهن کرده تا کاملاً خشک شوند؛ سپس این دانهها را داخل قابلمهای به همراه آب مرغ برای مزهدار شدن بهتر آن، به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید، به طوری که آب کاملاً جذب دانهها شود. سپس میتوانید بسته به نوع غذای خود، کینوا را با سایر مواد غذایی مخلوط کرده و غذای مورد نظر خود را طبخ نمایید. البته برای اینکه کینوا طعم بهتری داشته باشد، میتوانید آنها را قبل از اضافه کردن به غذا با یک گوشتکوب یا پشت چنگال کمی نرم کنید.
کلام آخر
کینوا یک دانه گیاهی بوده که به علت فیبر بالا، منیزیم و پروتئین موجب احساس سیری در افراد دیابتی میشود و میتواند با جذب بیشتر انسولین، قند خون افراد مبتلا به دیابت را کاهش دهد. خرید این دانه مغذی گیاهی از طریق فروشگاه اینترنتی کینوفیت برای شما عزیزان فراهم شده است.