درست کردن غذاهای جدید و خوشمزه به خصوص در دورهمیها و مهمانیها میتواند مهمانها را شگفت زده کند و جذابیت بیشتری به مهمانی شما ببخشد. اگر در فکر تدارک غذاهای لاکچری برای عید نوروز هستید یا دوست دارید در شب یلدا با غذاهای مجلسی از مهمانهای خود پذیرایی کنید، بهتر است در این مقاله با ما همراه باشید.
1- مرغ شکم پر
مرغ شکم پر یک غذای خوشمزه و فوق العاده جذاب برای پذیرایی از مهمان است که هم جلوه بینظیری به چیدمان میز شما میبخشد و هم مزه آن تا همیشه در یاد مهمانها باقی میماند. برای درست کردن مرغ شکم پر باید مرغ را خوب تمیز کنید و بشویید. سپس پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با فلفل دلمهای، هویج، آبلیمو، نمک و فلفل در شکم مرغ بریزید تا مزه شما برای چند ساعت مزه دار شود. برای شکم مرغ نیز میتوانید از ترکیب پیاز داغ، رب انار، گردوی خرد شده، زرشک، آلو و سبزیهای معطر استفاده کنید.
برای تزیین غذا میتوانید از انواع سبزیجات خرد شده یا سیب زمینی سرخ شده استفاده کنید. آماده کردن یک دسر خوشمزه در کنار مرغ شکم پر میتوانید سفره مهمانی شما را تکمیل و جذابیت آن را چند برابر کند.
2- رولت گوشت
یکی دیگر از غذاهایی که میتوانید مهمانی شما را به یادماندنی کند، رولت گوشت است. به جرات میتوان گفت که این غذا یکی از محبوبترین و شیکترین غذاهای ایرانی است که انتخاب مناسبی برای شام شب مهمانی میشود. برای درست کردن رولت گوشت باید از گوشت چرخ کرده استفاده کنید. برای شروع گوشت را با پیاز رنده شده، تخم مرغ، آرد سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و ادویههایی که دوست دارید ترکیب کنید. مواد را برای 10 دقیقه ورز دهید. سپس برای داخل رولت از ترکیب پیاز داغ، زرشک و کشمش آلو خیس خورده استفاده کنید. سپس مقداری رب در ماهیتابه بریزید و سس رولت گوشت را با پیاز و رب گوجه و ادویههای مختلف ترکیب کنید
در ادامه گوشت را روی سلفون پهن کنید و مواد میانی را داخل آن قرار دهید. سپس گوشت را به آرامی رول کنید و در روغن داغ سرخ کنید. بعد از این که رولت را در روغن سرخ کردید، میتوانید سس را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا رولت به خوبی بپزد و مغز پخت شود. موقع سرو کردن غذا حتما به سفره آرایی و جزئیات سرو غذا نیز دقت کنید تا همه چیز به یاد ماندنیتر و جذابتر به نظر برسد.
3- چیکن استراگانوف
چیکن استراگانوف یکی دیگر از غذاهای خوشمزهای است که میتوانید به عنوان شام مهمانی میل کنید. این غذا نه تنها مزه بینظیری دارد، بلکه در دسته غذاهای سریع نیز قرار دارد و در مدت زمانی کوتاه آماده میشود. برای تهیه چیکن استراگانوف ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و بعد در روغن سرخ کنید. در ادامه مرغ را به صورت نواری خرد کنید و به آن اضافه کنید. بعد از این که مرغها سرخ شدند، شیر را اضافه کنید. در این مرحله باید از انواع روغن مایع بدون پالم برای تفت دادن آرد استفاده کنید. روغن را در ماهیتابه بریزید و بعد آرد را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید. سپس این ترکیب را به مرغ و شیر اضافه کنید. شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید سس غلیظ شود. در ادامه خامه را اضافه کنید و بعد قارچ خرد شده را همراه با آویشن و پاپریکا در ماهیتابه بریزید و خوب با سایر مواد ترکیب کنید.
صبر کنید تا چیکن استراگانوف شما آماده شود و بعد آن را در کنار سیب زمینی سرخ شده یا چیپس خلالی سرو کنید. گاهی اوقات درست کردن یک غذای متفاوت بیشتر از هر پلو و خورشتی برای مهمانها جذابیت دارد و میتوانید خاطرهای به یادماندنی برای شما و مهمانهایتان رقم بزند.
4- مرصع پلو
اگر عاشق پلومخلوطهای شیک هستید و از غذاهای ساده و تکراری برای مهمانی خسته شدهاید، بهتر است این بار برای پذیرایی از مهمانها از مرصع پلو استفاده کنید. ظاهر این غذا آنقدر جذاب است که بعد از درست کردن آن حتی نیازی به تزیین سفره و درست کردن پیش غذاهای رنگی ندارید. برای تهیه مرصع پلو باید مرغ را با کمی ادویه و پیاز مزه دار کنید. سپس برنج را به روش معمول آبکش کنید. برای تهیه این غذا حتما از برنج ایرانی خوشپخت هاشمی یا شیرودی استفاده کنید. در ادامه یک عدد پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و بعد تکههای مرغ را اضافه کنید.
حدود 20 دقیقه صبر کنید تا مرغها بپزند و بعد کمی زعفران و دارچین به آنها اضافه کنید. بعد از آماده شدن مرغها باید برنج را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید. بعد از این که برنج پخته شد، آن را در دیس بکشید. مرغها را کنار برنج قرار دهید. در ادامه از زرشک، خلال پسته، خلال بادام و کشمش و برنج زعفرانی برای تزیین مرصع پلو استفاده کنید. فراموش نکنید در کنار این غذا حتما از یک نوشیدنی خوش طعم مثل لیموناد نیز استفاده کنید.
5- رول مرغ و سیب زمینی
برای پذیرایی از مهمانها در یک شب به یاد ماندنی میتوانید از فینگرفودی جذاب رونمایی کنید. رول مرغ و سیب زمینی یکی از خوشمزهترین و شیکترین غذاهایی است که اتفاقا درست کردن آن نیز بسیار راحت است. برای تهیه رول مرغ و سیب زمینی باید سینه مرغ را به صورت نازک برش دهید و با مقداری نمک و ادویه مزه دار کنید. سپس سیب زمینی را بپزید و آن را پوره کنید. پوره سیب زمینی را با پیازچه خرد شده، جعفری و ادویههای مختلف مزه دار کنید.
حالا یک لایه کالباس روی مرغها قرار دهید و بعد پوره سیب زمینی مزهدار شده را روی آن بگذارید. سینه مرغ را به آرامی رول کنید و آن را با خلال دندان محکم کنید. مرغها را در ماهیتابه بچینید و در روغن سرخ کنید. بعد از این که دو طرف مرغها پختند، آنها را در ظرف مناسب فر قرار دهید. کمی پنیر پیتزا روی مرغها بریزید و برای 15 دقیقه آنها را در فر بگذارید تا آماده شوند.
