مانگو دی بی به طور کلی مربوط به یک مبحث یا موضوع نبوده و با پوشش بخش های مختلف توانسته نام خود را در زمینه های مختلفی به ثبت برساند. برای درک بهتر اینکه اصلا MongoDB چیست و چه مزایایی دارد باما همراه باشید.
اگر برای اولین بار است که کلمه مانگو دی بی را میشنوید جای نگرانی نیست زیرا در این مقاله از سایت پلازا اطلاعات جامع و خوبی را برای شما گردآوری کرده ایم که در ابتدا میتوانید با اینکه MongoDB چیست آشنا شوید و سپس به سراغ آشنایی با مزایا و معایب آن بروید. با مطالعه تمام و کمال این مطلب متوجه خواهید شد که اصلا ماهیت مانگو دی بی چیست و از آن در چه زمینه هایی میتوان استفاده نمود. پس فرصت را از دست ندهید که در ادامه به اطلاعات خوبی اشاره نموده ایم.
فهرست مطالب
مانگو دی بی چیست؟
مانگو دی بی یا MongoDB یک پایگاه داده اسناد از NoSQL بوده که در واقع یک نوع ابزار متنی برای اسناد منبع باز به شمار میرود که از آن برای ذخیره سازی داده هایی با حجم بالا استفاده میشود. در حقیقت این ابزار متنی گزینه خوبی برای ویرایش و انجام تغییرات روی فایل های از پیش آماده و یا در حال توسعه بوده که امروزه بسیاری از برنامه نویسان از طریق این ابزار به سراغ انجام بخش های مختلفی از پروژه های خود میروند که شما نیز میتوانید از آن برای کارهای مختلفی استفاده کنید.
تاریخچه MongoDB
مانگو دی بی برای اولین بار در سال 2007 تاسیس شد که با گذر زمان و دریافت ویژگی های بیشتر از سوی توسعه دهندگان توانست به یک ابزار متنی عالی تبدیل شود که امروزه دارای جامعه ای جهانی و قدرتمند از توسعه دهندگان در زمینه های مختلف بوده است. اشخاص بسیاری که در مشاغل مختلف فعالیت دارند برای توسعه دادن پروژه های خود به سراغ استفاده از مانگو دی بی می ایند که این ابزارمتنی با سبک منبع باز خود میتواند ویژگی های مناسبی را در ذخیره سازی و ساخت ارائه دهد که در ادامه با مزایا و معایب آن آشنا خواهید شد.
مزایای مانگو دی بی
- سطوح عملکرد: در واقع MongoDB بیشتر داده ها را در بخش RAM ذخیره می کند که این موضوع سبب خواهد شد تا در حین اجرا و کاربا آن شاهد سرعت بهتری باشید.
- سرعت بالا و در دسترس بودن: MongoDB راه حل مناسبی برای برطرف سازی مشکلات پایگاه داده مبتنی بر سند بوده است که از ویژگی های مختلفی مانند replication و gridFS پشتیبانی میکند.
- سادگی کار: با تایپ یک دستور کوئری در مانگو دی بی میتوانید شاهد جزئیات بیشتری از SQL خود باشید که این مورد یک زبان پرس و جوی رسا برای شما بوده است و در طول توسعه مفید خواهد بود.
- راه اندازی سریع و محیط کاربری آسان: همانطور که گفته شد این ابزار شامل محیطی ساده بوده است که به آسانی میتوانید به ابزارهای خود دسترسی داشته باشید.
- انعطاف پذیری بالا: طرح هایی که در مانگو دی بی تعریف نشده اند را میتوانید به صورت یک معماری شماتیک پویا به ابزار اضافه سازی کنید و آن را با داده های خود سازگار نمایید تا در هنگام ذخیره سازی شاهد تغییرات مدنظر خود باشید. این موضوع روی کسب و کارهایی که مربوط به نگه داری داده ها بوده بسیار مفید بوده است زیرا نیازی به ساخت ابزارهای جدید نخواهید داشت.
- اشتراک گذاری: یکی از مهم ترین مزایای مانگو دی بی امکان اشتراک گذاری فرآیند های مربوط به تقسیم داده ها بوده است که در پروژه های بزرگ میتوانید آنها را به چندین سرور تقسیم و توزیع کنید تا مدیریت ساده تری داشته باشید. همچنین این مزایا در هنگام بروز مشکل سرورها مفید خواهد بود زیرا فقط بخشی از آنها دچار آسیب میشود.
- مقیاس پذیری: مقیاس پذیری یکی دیگر از مزایای مهم MongoDB بوده زیرا همانطور که گفته شد این ابزار از “sharding” پشتیبانی میکند که میتوانید روی حجم پروژه های خود مدیریت بهتری داشته باشید.
- پشتیبانی فنی عالی: ابزار MongoDB در بخش پشتیبانی فنی مزایای بسیاری را ارائه میدهد که میتوانید از این ویژگی برای انجمن های مختلفی نظیر Atlas یا Cloud Manager و همچنین Enterprise یا Ops Manager استفاده کنید.
موارد ذکر شده تنها تعدادی از مزایای مانگو دی بی بوده است که در ادامه با معایب این ابزار آشنا خواهید شد.
معایب مانگو دی بی
- معاملات: مانگو دی بی از تراکنش های مربوط به ACID که سندی مهم بوده پشتیبانی نمیکند و در حقیقت از چند سندی های اتمی، سازگاری، جداسازی استفاده نموده است.
- اتصالات دشوار: به عنوان پایگاه داده اصلی پیوستن اسناد در مانگو دی بی کار خسته کننده ای بوده است هرچند گروه های بسیاری برای رفع این مشکل به سراغ ابزارهای بیشتری رفته اند ولی به طور کلی این مورد برای افراد مبتدی یک ضعف به شمار می آید.
- نمایه سازی: عملکرد خوب مانگو دی بی با سرعت بالا شاید برای افراد مفید باشد ولی در صورت نمایه سازی اشتباه یا مغایرت داشتن با آن چیزی که مدنظر داشته اید سبب خواهد شد تا نیاز به بررسی تمام اجزای پروژه داشته باشید و این موضوع روی بخش های درست نیز وجود داشته است.
- تودرتو بودن داده ها: مانگو دی بی فقط به اندازه 16 مگابایت برای ذخیره سازی سند فضا ارائه میدهد.
- تکراری بودن دادن ها: یکی دیگر از معایب این ابزار تکراری بودن برخی داده ها بوده است که این مورد منجر به اشتباه خواهد شد زیرا به طور کامل با ACID سازگار نیست.
همانطور که شاهد بودید به معایب مانگو دی بی نیز اشاره شد که حال نوبت شماست با بررسی مزایا و معایب نظر خود را نسبت به این مقاله بیان کنید.
سخن پایانی
بررسی مشخصات و مزایا و معایب مانگو دی بی به پایان رسید که به نظر میرسد اکنون با این ابزار داده ای بهتر آشنا شده اید. نظر شما نسبت به مانگو دی بی چیست؟ شما عزیزان میتوانید نظرات و پیشنهادات خود نسبت به این ابزار را بیان کنید و اگر عیب و ایرادی در مقاله مشاهده کردید که از لحاظ صحت محتوایی درست نبود و یا به بخش مهمی از این ابزار اشاره نشده بود با ما در بخش نظرات همراه باشید و به تکمیل شدن این مقاله کمک نمایید.