سری گوشی های ایسوس ROG Phone 8 بالاخره رونمایی شدند. گوشیهایی که این بار با طراحی ظاهری متفاوت و البته مشخصات ارتقا یافته، قرار است در سال ۲۰۲۴، انتخاب اول اکثر گیمرهای موبایل باشند.
گوشیهای سری ROG ایسوس همواره جزو بهترین گوشیهای گیمینگ دنیا بهحساب میآمدند. ایسوس در سال ۲۰۲۳ با معرفی راگ فون ۷ توانست یکی از برترین موبایلهای مخصوص بازی را معرفی و وارد بازار کند. اما حالا نوبت به نسل جدید این گوشیها یعنی ایسوس ROG Phone 8 رسیده است. گوشی که قرار است مهمترین رقیب نوبیا رد مجیک ۹ پرو در سال ۲۰۲۴ باشد. با پلازا همراه باشید تا ببینیم ROG Phone 8 با چه قابلیتها و مشخصاتی معرفی شده است.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی ایسوس راگ فون ۸
ویژگیها | گوشی Asus ROG Phone 8 |
---|---|
نمایشگر | ۶.۷۸ اینچی LTPO امولد با رفرشریت ۱۶۵ هرتز و رزولوشن ۱۰۸۰p |
پردازنده | اسنپدراگون ۸ نسل ۳ |
سیستم عامل | اندروید ۱۴ |
حافظه/رم | ۱۲/۱۶ گیگابایت رم | حافظه ۲۵۶ گیگابایت |
دوربینها | ۱۳ + ۳۲ + ۵۰ مگاپیکسل با زوم اپتیکال ۳ برابر |
دوربین سلفی | ۳۲ |
باتری | ۵۵۰۰ میلیآمپر با شارژ ۶۵ وات |
قیمت | از ۱۰۹۹ دلار |
بررسی سری گوشی های ROG Phone 8
سری راگ فون ۸ شامل ۲ گوشی راگ فون ۸ و همچنین راگ فون ۸ پرو میشود. هردو گوشی مشخصات دقیقا یکسانی دارند با این تفاوت که مدل پرو در پنل پشتی خود دارای یک نمایشگر microLED ماتریسی است و البته دارای یک پیکربندی با حافظه و رم بیشتر است.
طراحی سری گوشی های ایسوس ROG Phone 8
این سری اولین سری از نسل سوم گوشیهای راگ فون ایسوس بهحساب میآید و به همین خاطر نسبت به نسل قبلی از لحاظ طراحی ظاهری، تغییرات زیادی را تجربه کرده است. ایسوس در این مدلها تلاش کرده کمتر از المانهایی که ظاهر گیمری به این گوشی میدادند استفاده کند و حالا دیگر خبری از خطوط تهاجمی و اشکال هندسی در بدنه گوشی نیست. همچنین دیگر از فلزات مختلفی که از یک گوشه یا قسمت از گوشی بیرون زدهاند نیز استفاده نشده است و حتی حروف نوشته شده در پنل پشتی نیز کمتر شده است.
البته گوشی همچنان در نگاه اول شکل و شمایل گیمری خود را حفظ کرده است ولی نسبت به نسلهای قبلی، بیشتر از همیشه شبیه به یک گوشی معمولی شده است.
ایسوس راگ فون ۸ و راگ فون ۸ پرو در طراحی خود کمی با هم متفاوت هستند. مدل پرو دارای بدنه پشتی مشکی است که هنگام لمس کردنش، حس ماسه سنگ را بهشما میدهد و نور را نیز بهشکل درخشانی بازتاب میدهد. مدل معمولی اما در دو رنگ متفاوت عرضه شده است. رنگ مشکی آن نسبت به مدل پرو، در پنل پشتی فاقد پوشش مخصوص است و یک پوشش صاف و صیقلی دارد.
ایسوس همچنین در پنل پشتی هردو گوشی یک خط مورب را قرار داده است. این خط در مدل پایه کمی بالاتر است ولی در مدل پرو کمی پایینتر قرار گرفته است؛ علاوه بر این، یک تفاوت دیگری که این دو گوشی دارد دوباره در پنل پشتی است؛ مدل معمولی با یک لوگو Aura با نورپردازی RGB همراه شده اما مدل پرو از یک نمایشگر miniLED ماتریسی که ایسوس از آن بهعنوان AniMe VISION یاد میکند، بهره میبرد. این نمایشگر قادر به نمایش بیش از ۲۰ انیمیشن پیشفرض است. برخی انیمیشنها نیز درست در زمانهایی که گوشی کاری انجام میدهد یا وقتی نوتیفیکیشن دریافت میکنید، نمایش داده میشوند.
شما حتی میتوانید انیمیشنهای خودتان را هم به گوشی اضافه کنید. حتی اگر یک گوشی راگ فون ۸ پرو دیگر پیدا کردید، با نزدیک کردن دو گوشی به یکدیگر، انیمیشنهای مخفی و مخصوصی نشان داده میشوند. این نمایشگر همچنین امکان نمایش شارژ باتری، تاریخ و ساعت و همچنین وضعیت آب و هوا را هم دارد؛ با این حال حتی با وجود این تفاوتها، دو گوشی از لحاظ ظاهری، درست مانند مشخصات، شباهت زیادی به یکدیگر دارند.
در سایر بخشها اما تغییرات محدودتر هستند. گوشی همچنان دارای یک درگاه USB-C دوم روی قاب خود است اما این درگاه تواناییهای بسیار بیشتری نسبت به درگاه اول دارد؛ این درگاه یک درگاه USB 3.1 نسل ۲ است و از انتقال داده با سرعت نهایت ۱۰ گیگابیت برثانیه پشتیبانی میکند. این درگاه همچنین از دیسپلی پورت ۱.۴ پشتیبانی میکند و تا حداکثر رزولوشن 4K با رفرشریت ۳۰ هرتز، بهشما خروجی تصویر میدهد.
تریگرهای AirTrigger همچنان در دو قسمت قاب سری گوشی های ایسوس ROG Phone 8 حضور دارند ولی در این نسل دیگر از کشیدن انگشت پشتیبانی نمیکنند. البته هنوز میتوان هردو را در داخل بازیهای شخصیسازی کرد. گوشی همچنین هنوز از کنترلهای حرکتی نسلهای قبلی پشتیبانی میکند.
البته که نباید فراموش کرد که این گوشی از گواهی IP68 نیز پشتیبانی میکند. درست برخلاف ۲ نسل قبلی که با گواهی IP54 عرضه شده بودند. به گفته ایسوس، این سری اولین سری از گوشیهای گیمینگ در جهان است که با گواهی IP68 همراه شده است.
نمایشگر گوشی های راگ فون ۸ و راگ فون ۸ پرو
نسل جدید گوشیهای راگ فون ایسوس از لحاظ طراحی تفاوت زیادی با نسلهای قبلی دارد. گوشیهای جدید حتی ابعاد کوچکتری هم دارند. البته اندازه نمایشگر همچنان روی ۶.۷۸ اینچ ثابت باقی مانده است اما ایسوس توانسته با استفاده از یک نمایشگر با حفره سلفی، ابعاد نمایشگر را حفظ کند. در حقیقت این اولین بار در سری راگ فون است که از یک حفره برای دوربین سلفی استفاده میشود. ایسوس پیش از این همواره تلاش میکرد دوربین سلفی را به هر نحوی که شده از نمایشگر دور نگه دارد تا کاربران به یک نمایشگر کاملا یکپارچه دسترسی داشته باشند.
اما حالا و بهلطف این طراحی جدید، دیگر خبری از حاشیههای بزرگ بالا و پایین نمایشگر نیست و اندازه آنها نسبت به راگ فون ۷ تا ۷۱ درصد کاهش پیدا کرده است. حتی حاشیههای کناری نمایشگر نیز تا ۱۴ درصد نازکتر هستند. نتیجه این تغییرات این است که راگ فون ۸ حالا از نمای جلو، یک گوشی بسیار زیباتر و مدرنتر از نسلهای قبلی است؛ بهخصوص از آنجایی که نسبت نمایشگر به بدنه آن، روی ۹۴ درصد قرار گرفته است. البته دیگر گیمرها جایی برای قرار دادن انگشت شصت روی گوشی ندارند و این موضوع ممکن است روی گیمپلی بازیها تاثیر منفی بگذارد.
خود نمایشگر اما نسبت به قبل پیشرفتهایی داشته است. ایسوس برای اولین بار از یک نمایشگر LTPO در این سری استفاده کرده است؛ این نمایشگر از پنل E6 ساخت سامسونگ استفاده میکند و دارای رفرشریت تطبیقی ۱ تا ۱۲۰ هرتز و نرخ نمونهبرداری لمسی ۷۲۰ هرتز است. اما مهمترین پیشرفت مربوط به روشنایی پنل است. به گفته ایسوس این پنل قادر است به حداکثر ۲۵۰۰ نیت روشنایی دست پیدا کند.
با توجه به این تغییرات، دیگر خبری از نشانگر LED در این گوشی نیست و ایسوس آن را با یک نشانگر مجازی در صفحه نمایش همیشه روشن، جایگزین کرده است.
سخت افزار گوشی ایسوس راگ فون ۸
همانطور که انتظار میرفت، ایسوس در این گوشیها از جدیدترین و قدرتمندترین تراشه موجود در دنیای اندروید، یعنی اسنپدراگون ۸ نسل ۳ بهره برده است. یک تراشه ۴ نانومتری که از پردازنده گرافیکی آدرینو ۷۵۰ بهره میبرد. سری راگ فون ۸، به گفته ایسوس، نسبت به راگ فون ۷، تا ۳۰ درصد در بخش CPU و تا ۲۵ درصد در بخش GPU عملکرد سریعتری دارد.
در کنار این تراشه حافظه و رم راگ فون ۸ نیز از تنوع زیادی برخوردار است. مدل پرو با حداکثر ۲۴ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه داخلی همراه شده است و البته پیکربندیهای پایینتر و ارزانتر نیز با حداقل ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی، قابل خریداری هستند.
در بنچمارک گیکبنچ ۶ گوشی عملکرد بسیار خوبی دارد و تنها از گوشیهای با تراشههای اپل A17 پرو و دایمنسیتی ۹۳۰۰ کمی ضعیفتر ظاهر میشود. در بنچمارک عملکرد چند هستهای نیز این گوشی تنها کمی ضعیفتر از ویوو X100 پرو ظاهر میشود و در بنچمارک تک هستهای نیز همچنان اپل با A17 پرو حرف اول را میزند.
در بنچمارکهای GFXBench و 3DMark، پردازنده Adreno 750 عملکرد فوقالعادهای دارد و از هر پردازنده دیگری قدرتمندتر ظاهر میشود.
با توجه به این امتیازات، از لحاظ قدرت پردازشی، بهسختی میتوانید گزینه قدرتمندتر و بهتری از سری راگ فون ۸ در دنیای اندروید پیدا کنید.
ایسوس مثل هرسال، تمرکز زیادی هم روی خنک نگهداشتن گوشی داشته است. در سری راگ فون ۸ اما کار آنها نسبت به قبل سختتر است چرا که گوشی دارای کانالهای خنککنندهای که از بیرون قابل دسترسی باشند نیست و با توجه به گواهی IP68 دسترسی به قطعات داخلی کار بسیار مشکلتری از قبل است؛ از همین رو دیگر در این گوشی خبری از پرتال AeroActive نیست.
به همین خاطر ایسوس تا جایی که توانسته سعی کرده سیستمخنککننده داخل گوشی را ارتقا دهد. گوشی همچنان در بخش میانی از تراشه خود میزبانی میکند ولی این بار یک لایه حرارتی مسی، درست در بالای تراشه قرار داده تا حرارت را از آن جذب کرده و به بدنه گوشی انتقال دهد. از همین رو بدنه گوشی تحت استفاده طولانی، حرارت بسیار بالایی پیدا میکند که البته اتفاق خیلی بدی نیست و به این معنی است که حرارت از تراشه دور نگه داشته شده است. گوشی با توجه به این سیستم، قادر است تا ۲۰ دقیقه در استرس تست دوام بیاورد.
اگر خنککننده AeroActive Cooler X را هم به گوشی وصل کنید، اوضاع بهمراتب بهتر خواهد شد.
این خنککننده از زمانی که اولین بار رونمایی شد، تغییرات زیادی را تجربه کرده است و پرداختن به آن، نیاز به یک مقاله جداگانه دارد. جدیدترین مدل یعنی AeroActive Cooler X برخلاف قبل فاقد سابووفر است و حجم و وزن آن نیز بسیار کمتر شده و حتی 2 دکمه را هم از دست داده است. در عوض اما عملکرد آن در زمینه خنک کردن گوشی بهتر شده است.
دوربین گوشی راگ فون ۸
راگ فون ۷ از همان دوربینهای راگ فون ۶ بهره میبرد و همین موضوع سبب شده بود که انتقادات زیادی متوجه آن گوشی شود. این بار ایسوس تغییرات بسیار زیادی به دوربین داده است. هردو مدل پایه و پرو با دوربینهای سهگانه کاملا جدیدی همراه شدند و حالا از یک دوربین تلهفوتو بهره میبرند.
دوربین اصلی یک دوربین ۵۰ مگاپیکسلی است اما این بار از سنسور IMX890 سونی استفاده میکند. در کنار آن یک دوربین تلهفوتو ۳۲ مگاپیکسلی مجهز به سنسور JD1SM15 سامسونگ را داریم که از زوم اپتیکال ۳ برابر پشتیبانی میکند. در نهایت برای دوربین فوقعریض هم ایسوس از همان دوربین ۱۳ مگاپیکسلی راگ فون ۷ و راگ فون ۶ استفاده کرده است.
عملکرد دوربینها در روز
دوربین اصلی تصاویر را با رزولوشن ۱۲.۵ مگاپیکسل در اختیارتان قرار میدهد. تصاویر دوربین در نگاه اول، جزئیات فراوانی دارند و رنگها نیز بهشکل طبیعی و نزدیک به واقعیت، پردازش شدهاند. اما اگر کمی بیشتر روی آنها تمرکز کنید، میبینید که در برخی قسمتها مثل چمن و اشکال هندسی، جزئیات بیش از حد پردازش شدهاند و نتیجه پدید آمدن اعوجاج تصویر است.
این تصاویر همچنین کنتراست پایینی دارند و دوربین تلاش میکند آنها را بیش از اندازه نوردهی کند که نتیجه از دست رفتن جزئیات در بخشهای سایهروشن است.
دوربین تلهفوتو نیز مثل دوربین اصلی، تصاویر را با ترکیب چهار پیکسل همسایه در یک پیکسل در اختیارتان قرار میدهد و تصاویر آن با رزولوشن ۸ مگاپیکسل ذخیره میشوند. تصاویر این دوربین در زمینه وضوح، کنتراست، و دامنه داینامیک، تعادل بهمراتب بهتری نسبت به دوربین اصلی دارند.
البته رنگها کاملا با دوربین اصلی هماهنگ نیستند ولی بهاندازه کافی شبیه به هم هستند که بتوانیم اختلاف میان آنها را نادیده بگیریم. رنگهای این دوربین کمی گرمتر هستند و بیشتر اشباع شدهاند.
دوربین فوقعریض اما عملکرد بسیار خوبی از خود نشان میدهد. جزئیات در تمامی عکسها بهخوبی حفظ شدهاند و با وجود این که کمی تاری در حاشیههای قاب وجود دارد، گوشی بهخوبی توانسته این بخشها را مدیریت کند. حتی رنگها نیز هماهنگی خوبی با دوربین اصلی دارند.
عملکرد دوربینها در شب
در شب، دوربین اصلی تصاویر خوب اما معمولی در اختیارتان قرار میدهد. عکسها جزئیات زیادی، بهخصوص در قسمتهای تاریک، دارند و منابع نور نیز به خوبی کنترل شده و رنگها هم ظاهر طبیعی خود را حفظ کردهاند.
اما شاید بزرگترین نقطه ضعف این تصاویر، نویز بالای آنها باشد. مقدار نویز بسیار زیاد است و علاوه بر این شما میتوانید در بخشهایی که تلاش شده نویز کاهش پیدا کند نیز مشکلاتی مثل اعوجاج تصویر را ببینید. خوشبختانه حالت شب عملکرد بسیار خوبی دارد و میتواند بسیاری از مشکلات تصویر از جمله نویز بالا را از بین ببرد.
دوربین تلهفوتو حتی در تاریکترین صحنهها نیز اجازه عکاسی را بهشما میدهد و کار را به دوربین اصلی محول نمیکند. تصاویر دوربین همانطور که انتظار داشتیم، از دوربین اصلی تاریکتر هستند اما جزئیات آنها همچنان بالا است و خبری هم از نویز نیست.
در انتها دوربین فوقعریض حتی در شب نیز به عملکرد خوب خود ادامه میدهد. البته عملکرد آن جزو بهترینها نیست ولی با توجه به مشخصات سختافزاری که دارد، تصاویر آن از جزئیات زیاد و نویز محدودی برخوردار هستند.
شارژدهی گوشی های سری ایسوس ROG Phone 8
شارژدهی و باتری همیشه یکی از نقاط قوت کلیدی سری راگ فون بوده است. ایسوس همچنان تمرکز زیادی روی باتری دارد اما از آنجایی که ضخامت و ابعاد گوشی نسبت به نسل قبل کمتر شده، ظرفیت باتری نیز کاهش پیدا کرده و از ۶۰۰۰ میلیآمپر به ۵۵۰۰ میلیآمپر رسیده است.
با این حال خبر خوب این است که شارژدهی گوشی فوقالعاده است. راگ فون ۸ با وجود بهرهمندی از باتری با ظرفیت کمتر، شارژدهی یکسانی با نسل قبلی خود دارد و از این بابت هم دچار پسرفت نشده است. ایسوس توانسته با بهرهمندی از یک نمایشگر بهینه LTPO در کنار تراشه با مصرف باتری کمتر، شارژدهی را همچنان در سطح قبلی حفظ کند.
از طرف دیگر گوشی همچنان از شارژ ۶۵ وات پشتیبانی میکند و در این بخش تغییری بوجود نیامده است. ایسوس حتی شارژر را نیز همراه با گوشی داخل جعبه در اختیارتان قرار میدهد و مدعی است که با این شارژر میتوانید گوشی را ظرف مدت ۳۹ دقیقه از ۰ به ۱۰۰ برسانید.
رقبای گوشی ایسوس ROG Phone 8 series کدامند؟
سری ROG Phone 8 با برخی از رقبای سخت دیگر گوشی های بازی مانند Black Shark 5، Nubia Red Magic 7 و Lenovo Legion Phone 3 روبرو خواهد بود. در اینجا جدولی وجود دارد که برخی از ویژگی ها و مشخصات کلیدی این گوشی ها را با هم مقایسه می کند:
ویژگیها | ایسوس راگ فون ۸ | شیائومی بلک شارک ۵ | نوبیا رد مجیک ۹ پرو |
---|---|---|---|
نمایشگر | ۶.۷ اینچی امولد با رفرشریت ۱۶۵ هرتز و رزولوشن 1080p | ۶.۷ اینچی امولد با رفرشریت ۱۴۴ هرتز و رزولوشن 1080p | ۶.۸ اینچی امولد با رفرشریت ۱۲۰ هرتز و رزولوشن 1440p |
تراشه | اسنپدراگون ۸ نسل ۳ | اسنپدراگون ۸۷۰ | اسنپدراگون ۸ نسل ۳ |
رم | تا ۱۶ گیگابایت | تا ۱۲ گیگابایت | تا ۱۶ گیگابایت |
حافظه | تا ۲۵۶ گیگابایت | تا ۲۵۶ گیگابایت | تا ۵۱۲ گیگابایت |
باتری | ۵۵۰۰ میلیآمپر | ۴۶۰۰ میلیآمپر | ۶۵۰۰ میلیآمپر |
ویژگی های بازی | صفحه نمایش پشتی، دکمه های جانبی، فن، دو عدد USB-C، جک هدفون | دکمه های جانبی، فن، دو عدد USB-C، جک هدفون | دکمه های جانبی، فن، دو عدد USB-C، جک هدفون |
قیمت | از ۱۰۹۹ دلار | از ۷۹۹ دلار | از ۶۹۹ دلار |
همانطور که می بینید، سری ROG Phone 8 دارای مزایایی نسبت به رقبای خود است، مانند رم بالاتر، صفحه نمایش پشتی و لوازم جانبی بیشتر. با این حال، معایبی نیز دارد که از آن جمله می توان به وضوح پایین صفحه نمایش، عدم شارژ بی سیم و قیمت بالاتر اشاره کرد.
مزایا و معایب سری گوشی های ایسوس ROG Phone 8
سری ROG Phone 8 یک گوشی گیمینگ است که بسته به نیاز و سلیقه شما دارای مزایا و معایبی است. در اینجا برخی از مزایا و معایب اصلی تلفن آورده شده است:
مزایا
- طراحی سادهتر از قبل با حاشیههای ظریفتر نمایشگر
- گواهی IP68
- نمایشگر LTPO امولد با پشتیبانی از رفرشریت تطبیقی حداقل ۱ و حداکثر ۱۲۰ هرتز
- شارژدهی طولانی با پشتیبانی از شارژ سریع ۶۵ وات
- تراشه پرچمدار با عملکرد عالی
- دوربینهای بهتر و کاملتر از نسل قبلی
معایب
- کاربردهای دکمههای AirTrigger کمتر شده است
- نمایشگر دیگر یکپارچه نیست
- برای استفاده از نهایت قدرت گوشی نیاز به AeroActive Cooler X است
نتیجه گیری
سری گوشی های ایسوس ROG Phone 8 از بهترین گوشیهای گیمینگ سال ۲۰۲۴ هستند که ویژگیها و عملکرد چشمگیری را ارائه میدهند که هم برای گیمرها و هم برای کاربران قدرتمند جذاب خواهد بود. این دو گوشی دارای طراحی جدید، پردازنده قدرتمند، باتری بزرگ، صفحه نمایش با نرخ تازه سازی بالا و طیف وسیعی از ویژگی ها و لوازم جانبی بازی خواهند بود که تجربه بازی را بهبود می بخشد. خوشحال خواهیم شد تا نظرات ارزشمندتان را با ما و سایر کاربران پلازا در باره گوشی ایسوس ROG Phone 8 در میان بگذارید.