همانطور که احتمالاً از ذهن شما می گذرد، ماده اولیه شیرآلات ظرافت و زیبایی چندانی ندارد! در بهترین حالت آلیاژ شمش برنج استاندارد است که به شیرآلاتی جذاب تبدیل می شود. اما این امر چطور اتفاق میافتد و مراحل تولید شیرآلات بهداشتی کدام است؟ یک ست شیرآلات، پیش از آنکه به دست شما برسد، چطور در کارخانه تولید شیرآلات آماده می شود؟ در ادامه، 12 مرحله تولید شیرآلات آورده شده است.
مراحل تولید شیرآلات
تولید شیرآلات شامل 12 مرحله تحقیق بازار و طراحی شیرآلات، قالبسازی، شمش ریزی، ماهیچه گیری، ماهیچه سابی، ریخته گری، تخلیه ماسه، برشکاری، ماشین کاری، پرداختکاری، آبکاری و مونتاژ شیرآلات است. نقش واحد کنترل کیفیت نیز در تمام این مراحل باید پررنگ باشد تا شیرآلات استاندارد توسط کارخانه عرضه شود. در مقاله تولید شیرآلات به طور جامع و کامل در مورد این مراحل توضیح داده شده و در ادامه، خلاصه مفیدی از مراحل تولید شیرآلات بهداشتی و ساختمانی آورده شده است:
- تحقیق بازار
یک شرکت اصولی و دارای واحد تحقیق و توسعه پیش از شروع فرایند تولید به بررسی نیاز بازار می پردازد. بسیاری از شرکت های ایرانی این مرحله را حذف می کنند و به کپی از طرح شیرآلاتی بسنده می کنند که در بازار طرفدار پیدا کرده اند. تعدادی از تولید کنندگان شیرآلات نیز، مانند شیرآلات کاویان، با توجه به نیاز مصرف کنندگان و ترندهای روز دنیا دست به طراحی محصولات خلاقانه با طرح های متفاوت و خاص می زنند.
- طراحی شیرآلات جدید
در این مرحله واحد طراحی طرح محصول مورد نظر را ارائه می کند تا توسط واحدهای مختلف بررسی و تایید یا اصلاح شود. استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز در بخش طراحی می تواند به سرعت انجام تست ها و تولید هرچه بهینه تر محصولات کمک کند.
- آماده سازی و ساخت قالب ها جهت تولید
در این مرحله، با توجه به طرح شیرآلات جدید و نقشه های آن قالب های مورد نیاز در فرایند تولید آماده می شوند که شامل قالب های ریخته گری و ماهیچه سازی است. هر دو نوع این قالب ها در فرآیند شکل دهی به آلیاژ شمش برنج تاثیرگذار است.
- شمش ریزی
در مرحله شمش ریزی آلیاژ برنج استاندارد به صورت شمش هایی با ابعاد مناسب تهیه می شود که بعداً در کوره ریخته گری ذوب خواهند شد. روش کار به این صورت است که مواد اولیه وارد شده به کارخانه اصطلاحاً عیار می شوند تا به صورت استاندارد مورد استفاده قرار گیرند. بهترین شمش باید 58 تا 60% مس، زیر 2.5% سرب و حدود 38% روی داشته باشد و مقداری ناخالصی که اجتناب ناپذیر است.
- ماهیچه گیری و ماهیچه سابی
ماهیچه در واقع ترکیبی از ماسه و رزین است که به کمک قالب های داغ (که در مرحله آماده سازی قالب تهیه شده اند) تولید می شود. این ماهیچه شکل قالب مورد نظر را می گیرد و بعداً در داخل قالب ریخته گری متناسب، جهت تولید شیرآلات توخالی، استفاده دارد. در مرحله ماهیچه سابی سطح این ماهیچه ها به کمک سنباده صاف می شود.
- ریخته گری
ریخته گری می تواند به صورت دستی و یا ماشینی و در کوره برقی و یا گازی انجام شود. در این مرحله مواد مذاب در دمای 1000 درجه سانتیگراد درون قالب ریخته گری (قالب به شکل نهایی شیرآلات) که ماسه های مرحله قبل نیز در آن ها قرار دارد ریخته می شود. با این روش ماده مذاب دور ماهیچه را در قالب ریخته گری گرفته و شیرآلات ریخته شده با درونی پر از ماسه به مرحله بعد می روند.
- تخلیه ماسه و برشکاری
در این مرحله قرار است داخل شیرآلات خالی شود. پس قطعات ریخته شده درون کوره گرم می شوند و سپس به کمک دستگاه ویبره ماسه از درون آن ها تخلیه شده و در نهایت زائده ها به کمک سنگ برش از قطعه جدا می شود.
- ماشین کاری
در این مرحله، که ممکن است توسط بسیاری، و البته به اشتباه به نام تراشکاری شناخته شود، سوراخ ها و رزوه های مورد نیاز در بخش های مرتبط به شیرآلات ایجاد می شوند. اگردر بخشی از سطح درونی یا بیرونی شیر زائده هایی از ریخته گری باقی مانده باشد آن ها نیز برداشته می شوند تا آب بندی به درستی صورت گیرد و قطعات به درستی در جای خود بنشینند.
- پرداخت کاری
در مرحله پرداخت کاری سطح بیرونی شیرآلات بهداشتی، به کمک نوار پرداخت، صیقل داده می شود تا آبکاری به زیبایی و بدون موج بر روی آن بنشیند. پرداختکاری، چه در داخل و چه خارج از کارخانه، انجام گیرد نیاز به کنترل دقیق واحد QC دارد تا قطعات از نظر ظاهری نیز دچار مشکلی نباشند.
- آبکاری
آبکاری آخرین مرحله تولید است که در آن مستقیماً فرآیندی بر روی شیرآلات انجام می پذیرد. در مرحله آبکاری است که رنگ ها مختلف بر روی شیرآلات ساختمانی قرار می گیرند و تنوعی جذاب ایجاد می کنند. آبکاری به روش های نیکل-کروم، PVD، الکترولاک، الکترواستاتیک و … انجام می شود که هرکدام مراحلی منحصر به فرد دارند. برای آشنایی با انواع روش های آبکاری می توانید به مقاله آبکاری شیرآلات مراجعه کنید و با بهترین رنگ شیرآلات نیز آشنا شوید.
- تهیه ملزومات و لوازم
برخی لوازم مانند کارتریج، نشانگر سرد و گرم، شیلنگ توالت، جعبه شیرآلات و … در کارخانه تولید نمی شود و نیاز است که این موارد از تامین کنندگان خریداری شود. واحد تدارکات در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد و واحد کنترل کیفیت نیز مسئولیت تایید اقلام ملزومات را پیش از استفاده عهده دار است.
- مونتاژ شیرآلات
در مرحله مونتاژ شیرآلات پس از تایید واحد کنترل کیفیت و حک خوردن در جعبه قرار داده شده و بسته بندی و شیرینگ می شوند. در این مرحله یا مستقیم برای مصرف کنندگان ارسال و یا در قفسه های انبار دپو می شوند.
ست شیرآلات؛ محصول نهایی
ست شیرآلات، به طور معمول، شامل چهار بخش شیر روشویی، شیر توالت، شیر حمام و شیر ظرفشویی است. علاوه بر این بخش ها، برخی از انواع ست شیرآلات دارای شیر روشویی پایه بلند یا متحرک و شیر ظرفشویی دو منظوره، فنری و یا شاوری نیز هستند. در زمان خرید شیرآلات با تنوع قیمت ست شیرآلات ارزان تا لاکچری روبرو هستید و می توانید متناسب با بودجه ای که در نظر گرفته اید ست شیرآلات مورد نظر خود را انتخاب کنید. تنوع طرح و مدل شیرآلات بهداشتی نیز گسترگی بالایی دارد. بعضی از مدل ها منحصر به فرد و غیر کپی هستند و حتی طرح صنعتی آن ها ثبت شده است.
مصرف کنندگان می توانند شیرآلات را هم به صورت تکی و هم به صورت ست خریداری کنند و هیچ محدودیتی در این مورد وجود ندارد. همان تنوع قیمت شیرآلات از شیرآلات ارزان قیمت تا شیرآلات لوکس و لاکچری در مورد ست شیرآلات بهداشتی نیز صادق است. در لینک ست شیرآلات می توانید انواع ست را در کنار قیمت ست شیرآلات بررسی و مقایسه کنید.
