مریخ، مشتری، زحل و حتی اورانوس از جمله سیاراتی هستند که طی سالیان گذشته مورد توجه زیادی قرار گرفتهاند و تحقیقات بسیاری بر روی آنها صورت گرفته است. اما اگر نگاهی به سوی دیگر منظومه شمسی و در مجاورت خورشید بیندازیم یکی از همسایگان نه چندان دور خود را مییابیم که رازهای سر به مهر زیادی را در خود جای داده است: سیاره عطارد که چه بسا جذابترین هدف تحقیقاتی منظومه شمسی نیز باشد. در همین راستا به تازگی آژانس فضایی اروپا در همکاری با سازمان فضایی ژاپن (Jaxa) به امید کشف اسرار این سیاره در تلاش برای فرستادن کاوشگری به سوی آن هستند.
ماموریت بپیکلمبو (BepiColombo) لیست کاملی از عملیات تحقیقاتی مختلف را شامل میشود: از بررسی کوه های آتشفشانی عطارد گرفته تا تلاش در جهت یافتن نشانه هایی از وجود یخ بر روی این سیاره. دمای عجیب و غریب سیاره عطارد که از 425 درجه تا منفی 145 درجه سانتیگراد در نوسان است قطعاً سوژه جذابی را برای مطالعه پدید میآورد اما نزدیک شدن یک کاوشگر به سیارهای در مجاورت گرمای سوزان خورشید مستلزم بکارگیری تجهیزات فوق پیشرفته در ساختار آن است. از طرفی تاثیر مخربی که نور شدید خورشید بر روی دوربین های کاوشگر بر جای میگذارد را نیز باید در نظر گرفت.
اما شاید مهمترین نکته درباره عطارد و ماموریت بپیکلمبو موضوعی باشد که برای مدتی ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده است. این سیاره مدام در حال چروکیدگی و جمع شدن میباشد که در حال حاضر مقبولترین فرضیه در خصوص چرایی بروز این پدیده سرد شدن هستهی عطارد و در پی آن انقباض و چین خوردگی پوستهی سیاره است. اما امید میرود که این کاوشگر نقشهی جامعی از سطح سیاره و شکافهای ایجاد شده بر روی آن ترسیم نماید و برآورد کند که این چروکیدگی با چه سرعتی در حال پیشرفت است و دقیقاً به چه صورتی بروز پیدا میکند.
منبع: BGR