آیا سال 2017، سال AMOLED ، HDR و صفحه نمایش های منعطف LCD است؟

AMOLED
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

 فناوری AMOLED و LCD مدت زمان زیادی است که در گوشی های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند. تقریبا همه با این واقعیت موافق هستند که تکنولوژی آمولد  گامی بزرگ در جهت بهبود کیفیت صفحه های نمایش بوده است. با آمدن سری گوشی های اج (edge) سامسونگ، تکنولوژی آمولد  بیش از پیش معروف و بر محبوبیتش افزوده شد، اما با روی کار آمدن صفحه نمایش های ال سی دی  که قابلیت انعطاف پذیری دارند و همچنین فناوری های دیگر، این احتمال وجود دارد که رقابتی بسیار جذاب و پرحرارت در شرف وقوع است.

سال 2016 سالی پر از رقابت های تنگاتنگ بین آمولد  و ال سی دی  بود. مخصوصا زمانی که قیمت صفحه نمایش آمولد 5 اینچی از رقیب خود یعنی صفحه نمایش ال سی دی  با ویژگی های کاملا برابر، برای اولین بار کمتر شد.

یکی از مزیت  های عمده ای ال سی دی  نسبت به OLED این است که تولید ال سی دی  هزینه بسیار کمتری نیاز دارد. اما با وجود این مزیت، تقریبا نیمی از تولید کنندگان تمایل به تولید صفحه نمایش با تکنولوژی پرهزینه دارند و موضوع موجب افزایش رقابت بین این دو تکنولوژی خواهد شد.

آمولد  در راه کسب پیشرفتی عظیم

تایوان با انتشار خبری بیان کرد که در سال 2017 تولید صفحه نمایش های انعطاف پذیر آمولد  به طور چشم گیری افزایش پیدا خواهد کرد. انتظار می رود این افزایش تولید چیزی حدود 200 درصد در منطقه باشد. اخبار حاکی از آن است که در سال جاری 150 میلیون صفحه نمایش آمولد  صادر خواهند شد که نسبت به سال 2016، 50 میلیون افزایش خواهد داشت. گزارشات بیشتری منتشر شده اند که بیشتر محافظه کارانه بوده اند اما آنچه می توان حدس زد این است که محموله های آمولد  رشد 50 درصدی نسبت به سال گذشته دارند که باز هم رقمی قابل توجه خواهد بود. در این بین، شرکت سامسونگ بزرگترین تولید کننده آمولد  و همچنین بزرگترین متقاضی استفاده از این صفحه نمایش در تلفن های همراه است. سایر تولید کنندگان تلفن های همراه، درصد کمی از این بازار را در اختیار دارند.

طی خبرهای منتشر شده، کارخانه فاکسکان متعلق به شارپ با سرمایه ای بیش از 100 میلیون ین، چیزی حدود 864 میلیون دلار ، در سپتامبر سال 2016 برای خط تولید صفحه نمایش های آمولد  سرمایه گذاری کرده است. همچنین طی اخبار تایید نشده ای، این کارخانه قصد دارد با سرمایه ای برابر 7 میلیارد دلار امریکا، به تولید صفحه نمایش برای اپل بپردازد. اما آیا این امکان دارد که اپل در تولیدات خود از OLED به جای ال سی دی  استفاده کند؟ این صنعت نیاز به رشد و ظرفیت های بیشتری برای کنار آمدن با تقاضای مطرح شده دارد.

بزرگترین رقیب سامسونگ یعنی ال جی، قصد دارد حدود 1.75 میلیارد دلار برای تولید OLED های منعطف، سرمایه گذاری کند. ال جی طی خبری که صحت آن تایید شده است، اشاره کرده است تقاضای بازار برای صفحه نمایش های OLED منعطف رو به رشد است و این شرکت برای پاسخگویی به این تقاضا، نیاز دارد که خط تولید جداگانه ای برای تولید OLED های منعطف در کره جنوبی راه اندازی کند. سامسونگ و ال جی به طرز قابل توجهی بر روی تولید OLED بیشتر از ال سی دی  متمرکز شده اند و آن طور که به نظر می رسد OLED های منعطف باید تفاوت عمده ای با بقیه رقبای خود داشته باشند. با این روند، در چند سال آینده، در گوشی های هوشمند، صفحه نمایش های OLED جای صفحه نمایش های ال سی دی  را خواهند گرفت.

تولید کنندگان داخلی در چین، به دنبال افزایش ظرفیت خطوط تولید خود هستند تا بتوانند نیازهای گوناگون بازار را پاسخ دهند. به گزارش Digitimes، این افزایش ظرفیت سالانه از 272 هزار متر مربع در سال 2016 به 1584000 مترمربع در سال 2018، 4464000 در سال 2019 و 7864000 مترمربع در سال 2020 خواهد بود. از طرفی، ظرفیت خطوط تولید صفحه نمایش های OLED سامسونگ و ال جی ، 4945000 مترمربع در سال 2016 بوده است که انتظار می رود در سال 2020 به 15130000 مترمربع افزایش پیدا کند.

شاید منصفانه باشد اگر بگوییم آمولد  تبدیل به کودک دوست داشتنی صنایع تولید صفحات نمایش شده است و روز به روز بر محبوبیتش افزوده خواهد شد. نتیجه این روند این است که افزایش قیمت و تولید صفحه های ال سی دی  به مرور سیر نزولی را در پیش خواهند گرفت. که می توان گفت این روند شاید بتواند بازار رقابت را همچنان گرم نگه دارد و با داشتن چند ترفند جدید در تکنولوژی ال سی دی ، رقابت جالبی را با آمولد  در پیش بگیرد و پیشرفت کند.

ال سی دی منعطف شر کت Japan Display
ال سی دی منعطف شر کت Japan Display

با ال سی دی  های انعطاف پذیر آشنا شوید.

پیشتر در خصوص مزیت های فناوری کوانتوم که می تواند به صورت قابل توجهی کیفیت رنگ های تولید شده توسط صفحه نمایش های ال سی دی  و روشنایی آن را در برابر رقبای خود را بهبود بخشد صحبت کرده ایم. این تکنولوژی می تواند یک تکنولوژی کلیدی برای ارتقا و دستیابی به کیفیت بهتر در قابلیت HDR (HDR مخفف High Dynamic Range و به معنی محدوده‌ی دینامیکی گسترده است که امروزه در گوشی های هوشمند بسیار با آن روبرو هستیم و فعال کردن آن موجب افزایش محدوده‌ی دینامیکی تصاویر می‌شود) باشد. در عکاسی منظور از محدوده‌ی دینامیکی، نسبت روشنی تصویر به تاریکی آن است. برای استفاده از HDR به جای یک تصویر به 3 تصویر نیاز داریم، هر تصویر با میزان جذب نور متفاوتی گرفته شده و لذا جزئیات بخش‌های تاریک و روشن در این 3 تصویر، متفاوت است) در پنل های ال سی دی  می باشد. آخرین ترفند رقابتی که ال سی دی  در مقابل OLED در پیش گرفته است، عرضه  صفحه نمایش های ال سی دی  انعطاف پذیر است.

در اوخر ماه ژانویه، ژاپن از یک پنل ال سی دی  5.5 اینچی با کیفیت 1080 پیکسل که درست همانند صفحات OLED سامسونگ و ال جی ، قابلیت خم شدن داشت، پرده برداری کرد. این پنل قطعا می تواند در گوشی های هوشمند با صفحه نمایش های ال سی دی  مورد استفاده قرار گیرد و رقیب سرسختی برای صفحه نمایش های خمیده به کار رفته در گوشی های هوشمند سامسونگ مانند گلکسی S7 اج باشد.

این فناوری، با استفاده از لایه پلاستیکی به جای استفاده از لایه شیشه ای به کار رفته در دو طرف لایه کریستال مایعی که در صفحات ال سی دی  به کار رفته است، قابلیت خم شدن را به صفحه نمایش خواهد داد. این فناوری نه تنها قابلیت انعطاف پذیری قابل قبولی دارد، بلکه موجب آسیب پذیری کمتر صفحات نمایش در برابر ضربه یا افتادن های احتمالی خواهد شد.

ژاپن قصد دارد تولید این نوع صفحه نمایش را به طور کامل در سال 2018 شروع کند. این شرکت اعلام کرده است که هم اکنون نیز برای این تکنولوژی، متقاضی وجود دارد اما کسی نمی داند متقاضی این تکنولوژی جدید، چه کسی می تواند باشد. ممکن است در سال جاری، محصولی با صفحه نمایش ال سی دی  انعطاف پذیر تولید نشود اما قطعا در چندماه آینده خبرهای بیشتری در راه خواهد بود.

4K را فراموش کنید، اکنون زمان HDR فرا رسیده است!

تجربه سونی با گوشی های هوشمند که صفحه نمایش های 4K داشتند، کوتاه بود. پس از آن مصرف کنندگان و کارشناسان به این نتیجه رسیدند که با افزایش عمر باطری و بالابردن قیمت، صرفا نمی‌توان به میزان سود قابل قبولی دست پیدا کرد. تولید کنندگان با استفاده از فناوری HDR در گوشی های هوشمند که کیفیت بهتر رنگ و تصویر را در پی دارد، ممکن است بتوانند به فروش بهتری دست پیدا کنند.

تکنولوژی HDR، کیفیت بالاتر تصاویر، روشنایی بیشتر و کنتراست بهتری را به همراه دارد که دیدن تصاویر و فیلم ها را لذت بخش خواهد کرد که OLED و فناوری کوانتوم نیز چنین ویژگی هایی را به همراه دارند. نیمه دیگر این معادله، پشتیبانی از نرم افزار و گرافیک است.

یکی از ویژگی های مهمی که کوانتوم با معرفی اسنپدراگون835 از آن رونمایی کرد، پشتیبانی از قابلیت رنگ بندی 10 بیتی به جای 8 بیتی است که می تواند پوشش رنگی بسیار گسترده ای در حدود 1.7 میلیارد طیف رنگی را با استفاده از رنگ های قرمز، سبز و آبی در طیف مشکی تا سفید، بوجود بیاورد. این درحالی است که با قابلیت رنگ بندی 8 بیتی تنها 16,780,000 طیف رنگی تولید می شد.

در سال جاری، گوشی های هوشمندی با وضوح بالاتر از QHD (2560 x 1440) عرضه نشده اند و به نظر می رسد که فناوری 4K به پایان خود رسیده است. از طرفی، فناروی HDR رو به رشد است. با عرضه اسنپدراگون835 می توانیم انتظار داشته باشیم که در نیمه دوم سال 2017، گوشی های هوشمند با این فناوری وارد بازار شوند.

برای یک واقعیت مجازی آماده شویم.

اگر به واقعیت مجازی به عنوان بزرگترین اتفاقی که در حال رخ دادن است، نگاه کنیم، ویژگی هایی که در این زمینه به بازار معرفی شده اند، باید در قالب یک مجموعه با هم یکی شوند. تراکم بالای پیکسل، سرعت بالا برای Refresh کردن و زمان تاخیر کم، همگی از عوامل مهم هستند اما احتمالا نسل بعدی صفحات نمایش بر روی ویژگی هایی چون بهبود کیفیت تصاویر با استفاده از HDR، بهبود وسعت رنگ و کیفیت پیکسل جدید تمرکز خواهند کرد.

اگرچه به نظر می رسد تمایل گوگل به سمت OLED است اما فناوری جدید ال سی دی  با کیفیت بالای تصاویر و پوشش طیف رنگی بسیار عالی می تواند رقیب قدرتمندی برای OLED باشد.

Sharp و Japan Display، اواخر سال 2016 از صفحه نمایش ال سی دی  با رزولوشن بالا رونمایی کردند که می تواند در ساخت هدست های مجازی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین ممکن است با تولیدکنندگان گوشی های هوشمندی روبرو شویم که از این پنل در ساخت هدفون های با کیفیت VR-Ready (میزانی برای سنجش قدرت کارت گرافیک بازی های مجازی) خود استفاده کرده اند. احتمالا در گوشی های هوشمندی که در سال های آینده به بازار عرضه خواهند شد، شاهد استفاده از واقعیت مجازی  در آنها خواهیم بود.

رویدادهایی که انتظار می رود در سال 2017 به وقوع بپیوندند.

به احتمال زیاد در سال جاری شاهد عرضه گوشی های هوشمند که از فناوری OLED استفاده می کنند خواهیم بود. این اتفاق تنها در گوشی های پرچم دار رخ نخواهد داد بلکه اکثر گوشی های تولید شده، از این فناوری بهره خواهند برد. همچنین احتمال می رود که افزایش تولید OLED، کاهش قیمت آن را در پی داشته باشد که این موضوع، استفاده از این فناوری برای تولیدکنندگان رده متوسط تلفن های هوشمند را امکان پذیر خواهد کرد.

تولید کنندگان گوشی های هوشمند رده بالا به احتمال زیاد از فناوری HDR ، صفحه نمایش های قابل انعطاف و دیگر قابلیت ها برای ایجاد تفاوت بین گوشی های پرچم دار خود با سایر گوشی های هوشمند استفاده خواهند کرد. قطعا در آینده نزدیک شاهد استفاده از صفحه نمایش های ال سی دی  در همه جا نخواهیم بود اما این روند به شیوه ای پیش خواهد رفت که توزیع کنندگان و توسعه دهندگان را تحت فشار قرار خواهد داد تا از تکنولوژی های بهتری در گوشی های هوشمند خود بهره ببرند.

 

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 956.366 میلیارد دلار
    Oppenheimer
    اکران: 21 جولای 2023
  • 571.721 میلیارد دلار
    Wonka
    اکران: 15 دسامبر 2023
  • 423.489 میلیارد دلار
    Aquaman and the Lost Kingdom
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 221.893 میلیارد دلار
    Migration
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 206.185 میلیارد دلار
    Trolls Band Together
    اکران: 17 نوامبر 2023
  • 156.771 میلیارد دلار
    Killers of the Flower Moon
    اکران: 19 اکتبر 2023
  • 151.782 میلیارد دلار
    Anyone But You
    اکران: 22 دسامبر 2023
  • 92.691 میلیارد دلار
    Mean Girls
    اکران: 12 ژانویه 2023
  • 89 میلیارد دلار
    Wish
    اکران: 22 نوامبر 2023
  • 51.6558 میلیارد دلار
    The Boys in the Boat
    اکران: 25 دسامبر 2023
  • 314.343 میلیارد تومان
    فسیل
    اکران: 22 اسفند 1401
  • 248.7 میلیارد تومان
    هتل
    اکران: 05 مهر 1402
  • 77.5419 میلیارد تومان
    شهر هرت
    اکران: 22 تیر 1402
  • 59.6495 میلیارد تومان
    بچه زرنگ
    اکران: 02 شهریور 1402
  • 49.8288 میلیارد تومان
    ویلای ساحلی
    اکران: 23 آبان 1398
  • 49.4606 میلیارد تومان
    هاوایی
    اکران: 13 دی 1402
  • 25.0594 میلیارد تومان
    نارگیل 2
    اکران: 18 مرداد 1402
  • 24.7578 میلیارد تومان
    ورود خروج ممنوع
    اکران: 15 آذر 1402
  • 19.6814 میلیارد تومان
    سه کام حبس
    اکران: 05 اردیبهشت 1402
  • 19.4418 میلیارد تومان
    آهنگ دو نفره
    اکران: 30 فروردین 1402