اگر تجربه سفر به کشورهای خارجی و یا حتی تجربه یکبار خرید از سایتهای فروشگاهی خارجی را داشته باشید، حتما اسم کارت اعتباری بینالمللی را شنیدهاید. کارتهای اعتباری پرکاربردترین نوع انواع کارتهای بینالمللی هستند که در کشورهای مختلفی از جمله ایران به منظور پرداختهای بینالمللی مورد استفاده قرار میگیرند.
در صورتی که تا به حال از این نوع کارتها استفاده نکرده باشید، حتما با این پرسش کارت اعتباری بینالمللی چیست مواجه خواهید شد. منظور از کارتهای اعتباری دقیقا همان کارتهای بینالمللی است که توسط بانکها و موسسات اعتباری به افراد صادر میشود. با استفاده از این کارتها افراد میتوانند انواع خریدهای حضوری و اینترنتی در کشورهای مختلف، دریافت و واریز وجه نقد و… انجام دهند.
اما مشکل اصلی که در مورد دبیت کارتها وجود دارد، این است که فرایند صدور آنها در ایران به صورت مستقیم امکانپذیر نبوده و تنها از طریق نهادهای معتبری به اسم شرکتهای خدمات ارزی صادر میشوند.
معرفی کارت اعتباری بینالمللی و کاربرد آن برای ایرانیان
کارت اعتباری بینالمللی یکی از پرکاربردترین انواع کارتهای بانکی است که توسط برخی از شرکتهای خصوصی یا نهادهای بانکی به افراد اعطا میشود. همان گونه که از نام کردیت کارت پیداست، دارندگان کارت اعتباری، میتوانند به میزان مبلغ و اعتبار شارژ شده در کارت پرداختهای خود را انجام دهند. یکی از نکات بسیار مهمی که در مورد ماهیت کارتهای Credit باید به آن توجه داشته باشید، این است هیچ پول یا مبلغی در این کارتها وجود نداشته و توسط اعتبار موجود فرایندهای مختلف پرداختی توسط کارت صورت میگیرد.
از نظر ویژگیهای ظاهری، کارتهای اعتباری شباهت زیادی به سایر کارتهای بانکی فیزیکی داشته و مانند آنها عمل میکنند. شاید پیش خودتان بگویید که اصلا کردیت کارت بینالمللی چه کاربردی برای ما ایرانیان دارد؟ در حالی که بسیاری از ایرانیان مقیم کشورهای مختلف یا حتی توریستهای ایرانی با داشتن این کارت بینالمللی میتوانند به راحتی خریدهای اینترنتی و حضوری، رزرو انواع بلیط، ارسال وجه و… را انجام دهند.
آشنایی با طرز کار Credit Card
کارت اعتباری بینالمللی بر خلاف سایر کارتهای بانکی فیزیکی میتواند بدون کسر مبلغ یا اعتبار از حساب شما پرداختهای مختلف را انجام دهد. در واقع کارتهای بانکی به دارندگان خود به ازای میزان مبلغ موجود خدمات میدهند؛ در حالی که نحوه عملکرد کارتهای اعتباری بدین صورت است که حتی در صورت نبود اعتبار میتوان با استفاده از آنها امورات مختلف بانکی و مالی را انجام داد.
مهمترین مزایای خرید کارت اعتباری بینالمللی برای ایرانیان
خرید کارت اعتباری بینالمللی برای ایرانیان کاربردها و مزایای فراوانی دارد. یکی از اصلیترین مزایای کردیت کارتها برای ایرانیان افزایش میزان و سهولت خریدهای اینترنتی و حضوری از فروشگاههای خارجی بدون محدودیت خاصی است.
دومین مزیت اصلی کارتهای اعتباری، سیستم غیر نقدی آنها است؛ یعنی کاربران حتی با نداشتن اعتبار کافی در کردیت کارتها، با استفاده از آنها میتوانند خریدها و پرداختهای خود را انجام داده و به محض افزایش اعتبار کارت، کل مبلغ یا حتی به صورت قسطی اعتبار پرداختهای انجام شده از حساب کسر شود! از دیگر مزایای کردیت کارتهای بینالمللی میتوان به موارد زیر پرداخت:
- صرفه جویی در تولید پولها و اسکناسهای نقد
- قابلیت کارت به کارت کردن بدون محدودیت خاص
- قابلیت دریافت وجه نقد از دستگاههای خودپرداز ATM
- رزرو هتل و انواع بلیط هواپیما، قطار و…
- پرداخت هزینه آزمونهای بینالمللی مانند آیلتس، تافل و…
- خرید انواع کتابهای الکترونیکی
- پرداخت هزینه و شهریه دانشگاههای خارجی
- خرید انواع اکانت بازی، شارژ نرمافزارهای مختلف مانند گیفت کارت گوگل پلی
معایب کارت اعتباری بینالمللی
کارت بینالمللی اعتباری در عین داشتن مزیتهای بسیار، برخی معایب و مشکلات را به همراه دارد. برای نمونه یکی از معایب اصلی این نوع کارت بینالمللی داشتن کارمزد بالا است. فرایند برداشت وجه توسط کارت اعتباری بینالمللی برای افراد کارمزد نسبتا بالایی دارند.
لازم به ذکر است که موسسه صادر کننده این نوع کارتها به فرایند بازگشت وجه پرداختی (در مواقع نبود اعتبار در کارت) حساسیت بالایی داشته و در صورتی که شخص در زمان موعد این وجه را پرداخت نکند، توسط بانک صادر کننده کارت پنالتی و جریمه خواهد شد. به ازای هر بار جریمه شدن، میزان زیادی از اعتبار شخص دارنده کارت اعتباری از بین رفته و در صورت تکرار، به آن شخص کردیت کارت صادر نمیشود.
ویژگیهای کارت اعتباری بینالمللی
مسئله بسیار مهمی که برخی از افراد به هنگام صدور کارتهای اعتباری بینالمللی به آن توجه نمیکنند؛ بحث میزان اعتبار شخص نزد بانک و موسسه مالی مرتبط است. طبیعتا هر چقدر اعتبار شما به عنوان یک دارنده حساب بانکی بیشتر باشد، به همان اندازه محدودیت کمتری در استفاده از کارت اعتباری خواهید داشت. برای نمونه شما با داشتن اعتبار بیشتر، میتوانید تعداد زیادی از خریدهای حضوری و غیر حضوری خود را با استفاده از کردیت کارت انجام دهید.
موارد کاربرد و استفاده کردیت کارت (Credit Card)
علاوه بر مزیتهای فراوانی که کارت اعتباری بینالمللی دارد، از آن میتوان برای انجام بسیاری از امورات مالی همچون وریفای کردن اکانت پی پال و… استفاده کرد. حتی با استفاده از این نوع کارت بینالمللی میتوان کارهایی چون ارسال یا دریافت حواله سوئیفت را به راحتی انجام داد. کردیت کارت بینالمللی یکی از پیشنیازها و ملزومات حضور در شبکههای خدمات ارزی جهانی چون پی پال، سایت فریلنسر و… است. از دیگر کاربردهای کارت بینالمللی اعتباری میتوان موارد زیر را نام برد:
- وریفای کردن اکانت پی پال
- فعالسازی اکانت به صورت رایگان در سایتهای خارجی
- دریافت درآمد ارزی
وریفای کردن اکانت پی پال با کارت اعتباری
یکی از اصلیترین کاربردهای کارت اعتباری، وریفای یا همان تایید کردن اکانت رسمی در شبکه پی پال است. شرکتهایی همچون پی پال و فریلنسر، برای ارائه خدمات ارزی خود به مشتریان همواره از آنها میخواهند تا ابتدا اکانت رسمی خود را افتتاح کنند. برای ساخت اکانت در چنین شبکههای ارزی نیاز به یکی از انواع کارتهای بینالمللی به خصوص کارت اعتباری است. شما با متصل کردن کارت اعتباری به حساب خود در پی پال میتوانید به راحتی اکانت خود را تایید کرده و به عنوان یک کاربر رسمی از تمامی امکانات و خدمات این شرکت در هر نقطه از دنیا استفاده کنید.
فعال کردن اکانت در سایتهای خارجی به صورت رایگان
همان گونه که میدانید، فرایند افتتاح حساب در برخی از سایتهای خارجی به صورت غیر رایگان و پولی است. اما شما با داشتن کارت اعتباری بینالمللی میتوانید به صورت کاملا رایگان در این سایتها حساب کاربری را برای خود افتتاح کنید. برای نمونه سایت اسپاتیفای به کاربران خود یک حساب تریال یا آزمایشی به مدت 1 ماه ارائه میدهد. کاربران در این مدت یکماهه میتوانند از تمامی امکانات این سایت استفاده کنند، اما بعد از گذشت این مدت برای بهرهگیری از این خدمات بایستی اطلاعات مربوط به کارت اعتباری خود را ارائه دهند.
دریافت درآمد ارزی با کردیت کارت
نوع فیزیکی کارت اعتباری بینالمللی برخی مزایا و کاربردهای خاصی دارد. برای نمونه با استفاده از این نوع کردیت کارت میتوانید درآمد ارزی خود را از شرکتهای خارجی دریافت کنید. البته به این نکته هم توجه داشته باشید که فرایند نقد کردن درآمد ارزی توسط این کارت در کشور ایران تحریم است، اما نیازی به نگرانی نیست؛ زیرا برخی از سایتهای خدمات ارزی معتبر خدمات مربوط به نقد کردن درآمد ارزی را انجام میدهند.
معرفی انواع کارتهای اعتباری بینالمللی
کارت اعتباری بینالمللی در دو نوع فیزیکی و مجازی به کاربران عرضه میشود. همان گونه که از شرایط اقتصادی فعلی ایران اطلاع دارید؛ فرایند صدور نوع فیزیکی و مجازی این کارتهای بینالمللی برای ایرانیان به صورت مستقیم با چالشهای بسیاری همراه است.
اما جدیدا راهکاری کاملا قانونی و مورد تایید برای صدور کارتهای بینالمللی در ایران به نام سایتهای خدمات ارزی ایجاد شده است که با استفاده از این سایتها میتوان در ازای پرداخت هزینهای نه چندان زیاد در مدت زمان کمی کردیت کارت مورد نظر خود را دریافت کرد.
چگونه کارت اعتباری بینالمللی را در ایران تهیه کنیم؟
برای خرید کارت اعتباری بینالمللی در ایران باید حتما از سایتها و شرکتهای خدمات ارزی معتبر کمک بگیرید. در کل برای صدور کارت اعتباری بینالمللی باید یک حساب بانکی در یک بانک بینالمللی معتبر داشته باشید.
در حالت معمول برای تهیه این کارت بایستی مدارک همچون گذرنامه و اقامت را به شرکت صادر کننده کارت ارسال کنید. اما در صورتی که هیچ یک از این شرایط را ندارید، میتوانید به راحتی تنها با ثبت درخواست خود در سایتهای خدمت ارزی کردیت کارت خود را در مدت زمان بسیار کمی دریافت کنید.
البته حتی اگر واجد شرایط هم باشید، باز به علت وجود تحریمهای بزرگ علیه ایران، نمیتوانید به صورت مستقیم کارت اعتباری را از ایران خریداری کنید. در هر حالت تنها راهکار قطعی برای برطرف کردن این مشکل، مراجعه به سایتهای خدمات ارزی است. برای خرید کردیت کارت از طریق سایتهای خدمات ارزی ایرانی باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:
- ثبت نام در سایت
- ایجاد حساب کاربری با وارد کردن اطلاعاتی از قبیل شماره تلفن، نام و نام خانوادگی و احراز هویت
- ارسال درخواست صدور کارت اعتباری به سایت
- ارسال مدارک مورد نیاز
- پرداخت کارمزد تعیین شده توسط سایت
- دریافت کارت اعتباری
سوالات متداول
بسیاری از ایرانیان به هنگام خرید و صدور کارت اعتباری بینالمللی در ایران ممکن است با برخی از سوالات رایج مواجه شوند. در ادامه این بخش با پاسخ دادن به این سوالات سعی کردهایم تا برخی ابهامات به وجود آمده در ذهن کاربران ایرانی در مورد کردیت کارت را برطرف کنیم.
آیا کردیت کارت همان کارت بانکی ایرانی است؟
خیر، کردیت کارت تفاوت بسیار زیادی با کارت بانکی ایرانی دارد. برای نمونه شما با کارتهای اعتباری بینالمللی میتوانید انواع خریدهای اینترنتی از سایتهای خارجی را انجام دهید.
بهترین راه برای خرید کردیت کارت در ایران کدام است؟
برای خرید کارت اعتباری بینالمللی در ایران در حال حاضر تنها میتوانید از سایتهای خدمات ارزی معتبر استفاده کنید. این راهکار در واقع بهترین و کمهزینهترین راه برای صدور کردیت کارت در ایران است.
کارمزد استفاده از کارت اعتباری بینالمللی چقدر است؟
میزان کارمزد پرداختی توسط کردیت کارت بر اساس میزان اعتبار شخص تعیین میشود. اما در حالت کلی کارمزد این کارتها بین 2 الی 4 درصد متغیر است.
کلام آخر
در این مطلب از پلازا، به پرسش رایج کارت اعتباری بینالمللی چیست پاسخ کاملی دادیم. در حقیقت کارتهای اعتباری یکی از بهترین انواع کارتهای بینالمللی برای ایرانیان به منظور انجام نقل و انتقالات ارزی و پرداختهای مختلف هستند. با بهرهگیری از این کارتها شما میتوانید به صورت سیستم قرض و بدهی حتی در صورت نبود اعتبار در کارت، خریدهای خود را انجام داده و تا تاریخ موعد کارت خود را شارژ کنید تا مبلغ بدهی از حساب کسر شود.