چند نکته مفید و کاربردی برای والدینی که فرزندشان از دندانپزشکی می ترسد.
نه تنها کودکان بلکه خیلی از بزرگسالان از دندانپزشکی وحشت دارند. قرار گرفتن در محیط دندانپزشکی و ملاقات با دندانپزشک برای درمان دندانها اغلب موارد خوشایندی محسوب نمی شوند. این قضیه برای کودکان اهمیت بسیار بیشتری پیدا می کند.موارد زیادی هست که باید در مورد ترس کودک از دندانپزشکی مدنظر قرار گیرد. در این مطلب قصد داریم شما را برای رفتار صحیح در هنگام ترس فرزندتان در دندانپزشکی راهنمایی کنیم.
۱.راجع به تجربیات نا خوشایند خودتان یا دیگران جلوی کودک صحبت نکنید.
فکر نکنید فرزندتان متوجه نمی شود! گفتن جمله “من خودم بیشتر از همه از دندانپزشکی می ترسم” یا “به دندانپزشکی رفتم خیلی اذیت شدم” یا موارد مشابه آن باعث شکل گیری ترس در ذهن کودک می شود. حتی بهتر است در مورد کارهای درمانی دندان خودتان یا اطرافیان مثل عصب کشی، کشیدن دندان، جراحی دندان عقل یا سایر موارد جلوی کودک با دیگران صحبت نکنید.
اگر شما خودتان از دندانپزشکی ترس دارید سعی کنید به هیچ وجه جلوی کودک بروز ندهید.
۲. این اشتباه است که موقع کار دندانپزشکی خودتان کودک در اتاق حضور داشته باشد و شما را ببیند.
گاهی والدین فکر می کنند با این کار ترس کودک کمتر می شود ولی در حین کار دندانپزشکی شما ممکن است کودک خون، آمپول و وسایل کشیدن دندان یا عصب کشی دندان را ببیند و بترسد. دندانپزشک کودکان وقتی وقتی به یک کودک اجازه می دهد کار درمانی کودک دیگری را تماشا کند که خبری از خونریزی و کارهای دردناک نباشد و آمپول دندانپزشکی در معرض دید کودک مشاهده کننده قرار نداشته باشد.
۳. برای انجام کار دندان فرزندتان بهتر است به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کنید
چون دندانپزشک متخصص کودکان با تکنیک های خاصی برای کودک شما کار خواهد کرد و این برای کنترل ترس فرزند شما مهم است.
۴. هیچ وقت به فرزندتان قبل کار دندانپزشکی قول جایزه بزرگ ندهید.
بر خلاف تصور خیلی از والدین این کار تاثیر منفی بر روی کودک شما دارد. جایزه دندانپزشکی باید کوچک باشد و توسط دندانپزشک در پایان کار به کودک داده شود. وقتی شما قول جایزه بزرگ و ویژه به کودک می دهید این تصور در کودک ایجاد می شود که کار سخت و وحشتناکی قرار است انجام شود که والدین حاضر به خرید یک جایزه ویژه شده اند و اغلب اضطراب چنین کودکانی بسیار بالاتر است.
۵. در حین کار دندانپزشکی با کودک خود صحبت نکنید.
برخی والدین فکر می کنند هرچه بیشتر با کودک حرف بزنند حواس او پرت می شود و بهتر همکاری می کند ولی این تصور غلط است. شما باید فقط به عنوان یک مشاهده کننده ساکت حضور داشته باشید و اجازه دهید دندانپزشک متخصص کودکان با روش خودش با کودک ارتباط برقرار کند و توضیحات لازم را به کودک بدهد.
۶. لازم نیست شما قبل از کار دندانپزشکی به کودک توضیحاتی بدهید
زیرا ممکن است مواردی بگویید که از نظر یک دندانپزشک متخصص کودکان صحیح نباشد. باید اجازه دهید دندانپزشک متخصص کودکان خودش موارد لازم و ضروری را به کودک بگوید و سوالات کودک را جواب دهد . شما در پاسخ به سوالات کودک بهتر است بگویید “من که دندانپزشک نیستم وقتی رفتیم پیش دکتر همه چیز را برایت توضیح می دهد” یا اگر می خواهید به کودک توضیح دهید از دندانپزشک متخصص کودکان فرزندتان سوال کنید که چه چیزهایی در مورد کار دندان کودک به او بگوییم.خیلی مواقع توضیحات والدین باعث افزایش ترس کودک می شود.
۷. تجربیات بد دندانپزشکی ممکن است تا مدتهای زیادی یا حتی برای همیشه در ذهن کودک باقی بمانند
پس هرگز نباید با زور و فشار و گرفتن دست و پای کودک برای کودک کار دندانپزشکی انجام داد. شاید متخصص دندانپزشکی کودکان در برخی موارد اورژانسی یا کارهای کوتاه و ساده دندانپزشکی با روش نگهداشتن دست و پای کودک آن هم با رعایت بسیاری از نکات درمانی کار را انجام دهد ولی توجه داشته باشید که این کار برای موارد خیلی کمی انجام می شود و نباید برای کودکی که چندین دندانپوسیده دارد و سن کمی دارد یا اضطراب زیادی دارد با روش گرفتن دست و پای کودک و با زور و فشار کار دندانپزشکی انجام داد. انجام این روش ممکن است برای کودک خطرناک باشد و علاوه بر خطر جسمی عوارض روحی زیادی برجا بگذارد.
۸. در نهایت اگر دندانپزشک متخصص کودکان تشخیص داد که درمان های کودک شما باید در شرایط بیهوشی یا آرامبخشی انجام شود
از این کلمات نترسید . این روش در سراسر دنیا به عنوان یک روش علمی و معتبر مورد قبول است. اگر این روش ها در مراکز معتبر دارای تجهیزات کافی و زیر نظر متخصص بیهوشی و دندانپزشک متخصص کودکان انجام شود هیچ خطری برای کودک شما ندارد.
