فراخوان ناسا به همه مردم دنیا؛ تنها با عکس گرفتن از ابرها به پیشرفت علم کمک کنید

ناسا
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

سازمان فضایی ناسا از امروز تا روز 15 آوریل (26 فروردین) شهروندان دانشمند و شهروندان معمولی سراسر دنیا را برای کمک به تأیید درستی عملکرد داده های ماهواره ای در مورد تشکیل ابرها ثبت نام خواهد کرد. همه افرادی که خواهان مشارکت در این پروژه هستند می توانند تنها با گرفتن دریچه دوربین گوشی ها و دستگاه های همراه خود به سمت آسمان و گرفتن عکس به ناسا کمک کنند.
این برنامه جدید بخشی از برنامه گلوب (GLOBE) یا مشاهده و یادگیری جهانی برای کمک به محیط زیست است که تلاشی بین المللی برای تشویق دانش آموزان و افراد علاقه‌مند به حوزه علم و دانش برای مشارکت در جمع آوری داده های آب و هوایی است.


طبق گفته ماریلی کولون روبلس (Marilé Colón Robles) از مرکز تحقیقاتی لنگلی (Langley) این داده ها به دانشمندان کمک خواهد کرد تا تشکیل ابرها را در تصاویر ماهواره ای دسته بندی کنند. وی گفت: «برنامه گلوب این چالش را برای نشان دادن اهمیت مشاهدات علمی مردم برای ناسا آغاز کرده است؛ مشاهداتی که از سطح زمین صورت می‌پذیرد. در حال حاضر فصل بهار را پیش رو داریم و بنابراین نوع طوفان ها تغییر خواهند کرد که با آن نوع ابرها نیز تغییر می کند».

ناسا
اگر دوست دارید بخشی از این برنامه باشید فقط کافی است اپ Cloud Observer را از وب سایت آن دانلود کنید. شرکت کنندگان می توانند تا 10 عکس را به صورت روزانه ارسال کنند و تصاویر کسانی که مشاهدات بیشتری را ثبت کنند در ویدئو اختصاصی ناسا به نمایش در می آیند.
دلیل آن که ناسا اکنون ثبت مشاهدات زمینی را در خواست نموده آن است که داده هایی از سیستم انرژی تشعشعی ابرها و زمین یا CERES در حال مخابره به زمین است. CERES که در ماه نوامبر سال گذشته میلادی به مدار پرتاب شد از تعدادی سنسور برای زیر نظر گرفتن اوضاع آب و هوایی زمین استفاده می کند.

ناسا
حتی با وجود این تکنولوژی پیشرفته گاهی برای مثال تشخیص تفاوت ابرهای سیروس از برف هایی که روی زمین پراکنده شده اند سخت است. کالین روبلس در این مورد می‌گوید: «تصاویر ثبت شده از سطح زمین تا حدود زیادی به درک بهتر تصاویری که از ماهواره ها ارسال می شود کمک می کند».
ناسا به شرکت کنندگان در این برنامه پیشنهاد می کند که بین 10 تا 15 دقیقه بین مشاهداتشان از تغییرات جوی صبر کنند. می توانید از این اپ برای مشاهده موقعیت ماهواره ها و فهمیدن بهترین زمان برای ثبت تصاویرتان استفاده کنید. همچنین وب سایت این برنامه،‌ ترفندهایی برای عکاس ها و اطلاعاتی ساده ای در مورد انواع ابرها در اختیار کاربر قرار می دهد.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025