بیتردید شما نیز بارها و بارها از سیستم یا اپلیکیشنهای انتقالدهنده فایل برای انجام اموری استفاده کردهاید، مانند: بلوتوث، وایفای (Wi-Fi)، کد کیو آر (QR code) و سایر نمونههای مشابه. تکنولوژی NFC در مقایسه با سایر پلتفرمها اندکی متفاوت عمل میکند و برخلاف بلوتوث یا اپلیکیشنهای انتقالدهنده فایل، نیازی به جفتسازی دو دستگاه مجزا ندارد. بلکه با راهاندازی و نصب تگ NFC با نزدیک کردن تلفن همراه یا هر دستگاه دیگری که به تگ NFC مجهز است، میتوانید عملیات از پیش طراحی شدهای را بهراحتی انجام دهید.
فناوری NFC یکی از خدماتی است که با پیشرفت تکنولوژی موجب بهبود کیفیت و افزایش سرعت برخی فعالیتهای روزمره شده است. ما قصد داریم در این مقاله به چیستی، مزایا، نحوه عملکرد، راهاندازی و نکات مهمی در رابطه با تگ NFC بپردازیم. از این رو به شما توصیه میکنیم برای آشنایی هر چه بیشتر با تگ ان اف سی ما را تا انتهای مقاله پیش رو همراهی کنید.
تگ NFC چیست؟
تگ ان اف سی یا برچسب NFC را میتوان به یک تراشه هوشمند نسبت داد که به کمک امواج الکترومغناطیس در فاصلهای کوتاه (در حدود ۴ سانتیمتر) اتصال و جفتسازی را بین دو دستگاه هوشمند مانند دو تلفن همراه یا تلفن همراه و دستگاه کارتخوان برقرار میکند. این برچسبها، جایگزین پیشرفتهتر و سریعتری برای بلوتوث، کد کیو آر، بارکدها و سایر نمونههای مشابه است. شما میتوانید به کمک تگ ان اف سی فایل، عکس، مخاطبین یا هر عملیات از پیش طراحی شدهای را در زمان بسیار کوتاهی انتقال داده، ذخیره یا اجرا کنید.
تگ NFC این فرصت را به شما میدهد که با نصب آنها بر موبایل خود، بتوانید بدون نیاز به کارت ویزیت، کارت بانکی یا انجام عملیات تکراری به مقصود خود برسید. به عنوان مثال اگر یک دستگاه خودپرداز یا تلفن همراه شما به تگ NFC مجهز شده باشد، کافی است تلفن خود را در فاصله کمی از دستگاه خودپرداز بگیرید تا هزینه خرید یا خدمات خود را بهراحتی پرداخت کنید.
به طور کلی چهار نوع تگ NFC در دسترس کاربران قرار دارد که این برچسبها بسته به سرعت انتقال و میزان ذخیرهسازی اطلاعات طبقهبندی میشوند. مانند تگهای ان اف سی مدل ۱ و ۲ که ۱۰۶ کیلوبایت در ثانیه سرعت انتقال دارند؛ اما حجم ذخیرهسازی اطلاعات آنها در رده پایینتری قرار میگیرد. تگNFC نوع سوم سرعتی در حدود ۲۱۲کیلوبایت در ثانیه دارند و در مقایسه با دو مدل قبلی از فضای ذخیرهسازی بیشتری برخوردار هستند؛ اما سرآمد همه این تگها مدل چهارم است که سرعتی در حدود ۴۲۴ کیلوبایت بر ثانیه داشته و امکان ذخیرهسازی فایلها را بیش از سایر نمونهها در اختیار کاربران قرار میدهد. اطلاعات ذخیره شده بر برچسبهای ان اف سی در هر چهار مدل قابلیت تغییر و بازنویسی دارد.
مزایای استفاده از تگ NFC
تگهای ان اف سی موجب افزایش سرعت و صرفهجویی در زمان خواهند شد. چرا که مدت زمان انجام یک عملیات را کوتاه میکند.
- اتصال تگ NFC بهصورت بیسیم بوده و برای انتقال دادهها بین دو دستگاه از اتصال نقطهبهنقطه استفاده میکند.
- برخیها برد کوتاه برچسبهای NFC را یک ضعف میدانند؛ اما کوتاه بودن فاصله انتقال که در حدود اینچ است، میتواند نوعی مزیت باشد. زیرا باعث افزایش امنیت شده و اطلاعات شخصی را در محدوده دید افراد فرصتطلب قرار نمیدهد.
- با استفاده از تگ NFC و طراحی عملیات موردنظرتان میتوانید از این فناوری برای ساخت کارت ویزیت، منو کافیشاپ و رستوران، جایگزین کارت اعتباری، انجام فعالیتهای روزمره یا نمونههای دیگر کمک بگیرید.
- تگ NFC قابلیت انتقال عکس، ویدئو، موسیقی، اسناد، مخاطبین، موقعیت مکانی، اپلیکیشن و سایر موارد را در اختیار شما قرار میدهد. برای این کار کافی است که دو دستگاه دارای فناوری NFC را به یکدیگر نزدیک کنید تا چیپهای موجود در هر دستگاه دیگری را شناسایی کند.
- ارتباط با تگهای NFC موجود در اماکن مختلف از دیگر مزیتهای برچسبهای ان اف سی است. در این روش شما میتوانید بدون زدن چند دکمه، اسکن کد یا پیمودن چند مرحله بهآسانی از طریق تگهای ان اف سی به Wi-Fi متصل شوید، رایانه خود را روشن کرده یا تلفن همراه خود را در حالت سکوت، لرزش یا صدا قرار دهید.
چگونه NFC را روی گوشیهای هوشمند فعال کنیم؟
برای فعالسازی قابلیت NFC یا Near Field Communication باید چند مورد را در نظر بگیرید و مرحلهبهمرحله با ما پیش بیایید.
در ابتدا مطمئن شوید که موبایل شما از فناوری NFC پشتیبانی میکند. چراکه همه گوشیهای هوشمند این قابلیت را ندارند. آسانترین راه برای اینکه متوجه شوید که تلفن همراه شما میتواند با تگهای ان اف سی جفت شود یا خیر؟
تقریبا تمام گوشیهای اندروید قابلیت اتصال NFC را دارند اما در گوشیهای IOS، تنها گوشیهای بالاتر از آيفون ۶ این قابلیت را دارند.
پس از اینکه دریافتید که تلفن هوشمند شما این قابلیت را دارد باید به دنبال تنظیمات مخصوص به خود باشید. برای این کار کافی است که:
- به بخش تنظیمات یا Settings تلفن خود بروید.
- گزینه Connections را انتخاب کنید.
- اکنون باید به دنبال عبارت NFC and contactless payments باشید.
- با کلیک کردن بر این گزینه باید نوار NFC را در حالت روشن یا ON قرار دهید.
- در این حالت تلفن شما با نزدیک شدن به تراشههای NFC عملیات موردنظرتان را انجام میدهد در صورتی که قصد دارید تا از طریق NFC یک کارت بانکی را برای خود شبیهسازی کنید باید گزینه Contactless payments را فعال کنید.
دقت داشته باشید که برای افزودن عملیاتی از پیش طراحی شده که مختص به شما است باید تنظیمات مربوط به همان نیاز را در تلفن همراه، کامپیوتر، تبلت یا هر دستگاه دیگری را تنظیم کنید.
اگر قصد دارید قابلیت NFC را در گوشیهای هوشمند آیفون که قبل از نسل ۱۲ هستند، فعال کنید،باید مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- ابتدا روی آیکون تنظیمات یا Settings کلیک کنید.
- گزینه Control Center را بیابید.
- پس از انتخاب گزینه قبلی با عبارت «NFC Tag Reader» روبهرو خواهید شد.
- قابلیت NFC را در حالت فعال قرار دهید و از عملیات انتخابی خود لذت ببرید.
در صورتی که تلفن شما در رده نسلهای بالاتر از آیفون ۱۲ یا گوشیهای اندروید بالا و میانرده قرار دارند، فناوری ان اف سی بهصورت پیشفرض در نوار بالایی یا مرکز تلفن همراهتان قرار گرفته است.
NFC Tools: اپلیکیشنی برای نوشتن روی تگ NFC
برای این که بتوانید از تگ NFC استفاده کنید ابتدا باید بتوانید اطلاعات مورد نظرتان را روی این تگها وارد کنید. برای این منظور اپلیکیشنهای متفاوتی وجود دارد که یکی از بهترینهای آن برای اندروید و IOS اپلیکیشن NFC Tools است که به راحتی میتوانید آن را به صورت رایگان دانلود کنید.
در ادامه یک مثال ساده از کار با تگ NFC و اپلیکیشن NFC Tools را آموزش میدهیم.
نحوه اتصال به Wi-Fi با تگ NFC
یکی از قابلیتهای جذاب، کارآمد و بسیار آسان تگ NFC اتصال و عدم اتصال به وایفای است. برای این کار اول باید اطلاعات وای فای را روی تگ ان اف سی خالی بنویسید:
- اپلیکیشن NFC Tools را باز کنید.
- روی Add a record کلیک کنید.
- گزینه Wi-Fi Network را انتخاب کنید.
- اطلاعات مربوط به وای فای مورد نظر از جمله SSID را وارد کنید.
- تگ NFC خالی را به گوشی خود نزدیک کنید تا اطلاعات روی آن نوشته شود.
به این ترتیب برچسب NFC شما برای مهمانهایی که به خانه میآیند و قصد اتصال به وای فای را دارند آماده است!
برای اتصال به وای فای و خواندن اطلاعات روی برچسب NFC کافی است بعد از اطمینان حاصل کردن از روشن بودن اتصال NFC در بخش تنظیمات گوشی هوشمند، آن را به تگ NFC مورد نظر نزدیک کرده و مطمئن شوید که تگ دقیقا مقابل بخش NFC گوشی شما قرار بگیرد.
محل قرارگیری سخت افزار NFC در گوشیهای هوشمند ثابت نیست اما معمولا این سخت افزار در وسط یا بالای گوشی قرار دارد که با یک آزمون و خطای ساده میتوانید از محل دقیق آن مطمئن شوید.
قیمت تگ NFC
تگهای ان اف سی از جمله فناوریهای ارزانقیمت اما پرکاربردی هستند که در حال حاضر در دسترس کاربران زیادی قرار گرفته است. شما میتوانید بسته به نوع خواسته، سرعت و فضای ذخیرهسازی مورد نیازتان تگ NFC را از مراجع معتبری خریداری کنید. این تگها عموماً در بازه قیمتی چند هزار تومان تا چند ده هزار تومان عرضه میشوند.
خرید تگ NFC از فروشگاه جم ترونیک
فروشگاه جمترونیک که شاخه آنلاین جام جم الکترونیک است، یکی از درگاههای خرید آنلاین برای بهرهمندی از تگهای NFC در مدلهای مختلف است. این فرصت در مجموعه جمترونیک برای شما فراهم شده تا بهترین تگهای ان اف سی را با پرداختی منصفانه، ضمانتی طولانیمدت و پشتیبانی واقعی خریداری کنید.
جم ترونیک، مرجعی با سابقهای طولانی و درخشان در زمینه عرضه انواع ماژول، لوازم و قطعات مصرفی الکترونیکی در ایران است. برای خرید از این مجموعه کافی است اسم Jamtronic را سرچ و به سایت فروشگاه مراجعه کرده یا به نشانی تهران، خیابان جمهوری، بعد از پل حافظ، پاساژ امجد، طبقه همکف، پلاک ۲۶ بروید.
برای استعلام موجودی، قیمت یا رفع هر گونه سؤال یا ابهامی در زمینه خرید و مشاوره پیش از خرید قطعات الکترونیکی میتوانید با شمارههای ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۶۱ و ۰۲۱۹۱۳۰۷۸۶۲ تماس بگیرید.
