اگر گیمر هستید حتما با مفهوم پینگ آشنایی دارید؛ اما کاربرد پینگ محدود به بازیهای آنلاین نیست و سرعت کافی انتقال دادهها در بسیاری از فعالیتها در فضای اینترنت اهمیت بسیار زیادی دارد. اگر شما هم احساس میکنید که در حین تماس ویدیویی یا بازی آنلاین، لگ و پرش دارید، آموزش گرفتن پینگ مودم میتواند شما را یاری دهد. برای یادگیری نحوه Ping گرفتن با ما همراه باشید.
یکی از اشکالات فنی در زمینه اینترنت، مشکل پینگ است مانند پینگ مودم. بالا بودن پینگ مودم باعث کاهش سرعت اینترنت و قطع شدن آن میشود. به ویژه برای گیمرها که بازی آنلاین انجام میدهند و یا کاربرانی که اقدام به برقراری تماس تصویری(لایو) و صوتی در اینترنت میکنند. هنگامی اینترنت شما دچار مشکل میشود لازم بررسی کنید که آیا اینترنت متصل است و یا سرعت اینترنت چقدر است. برای این کار باید از تست پینگ مودم استفاده کنید. در این مقاله پلازا قصد داریم به آموزش گرفتن پینگ مودم در موبایل و ویندوز بپردازیم که بسیار کاربردی است.
فهرست مطالب
پینگ چیست؟
Ping مخفف Packet Internet Groper به میزان مدت زمانی که طول میکشد سیگنال پینگ از کامپیوتر کاربر به سرور منتقل شود و سپس به عنوان پینگ به کامپیوتر کاربر برگردد، اشاره میکند. پینگ مدت زمان رفت و برگشت پیام بین دو دستگاه را اندازهگیری میکند و به این شکل سرعت اتصال اینترنت را نشان میدهد. اندازه سرعت اینترنت نشان میدهد که کاربر با چه سرعتی قادر است دستوری را به یک بازی یا برنامه آنلاین بفرستد و تا دریافت پاسخ آن چه مدت زمانی منتظر بماند. واحد پینگ میلی ثانیه است و هر چقدر پینگ یا زمان تاخیر، بیشتر باشد، سرعت انتقال دادهها کمتر شده و بهخصوص در عملکردهای پیوستهای نظیر بازیهای آنلاین یا تماس اینترنتی، این موضوع میتواند آزاردهنده باشد.
پینگ گرفتن چه کاربردی دارد؟
با آموزش گرفتن پینگ مودم میتوانید برخی از مشکلات مربوط به سرعت اینترنت خود را عیبیابی و برطرف کنید. میتوانید به یک آدرس IP یا یک وبسایت پینگ بگیرید و بررسی کنیدکه آیا به آن دسترسی دارید یا خیر. اگر پاسخ موفقی دریافت کنید به این معنا است که تمامی تجهیزات شبکهای بین شما و آن مقصد به طور صحیح کار میکنند. در واقع اگرنمیتوانید به آدرس خاصی در اینترنت دسترسی پیدا کنید، میبایست از روتر خود پینگ بگیرید. اگر از روتر خود پاسخ موفقی بگیرید، به معنی این است که شبکهی محلی شما درست است و عدم دسترسی شما به آدرس مورد نظر دلایل دیگری دارد.
آموزش گرفتن پینگ مودم با گوشی
بهترین راه برای گرفتن پینگ مودم با گوشی، نصب یک اپلیکیشنی است که با استفاده از آن انجام این کار امکانپذیر است. یکی از بهترین اپلیکیشنهایی که برای گرفتن پینگ مودم با گوشی میتوان از آن استفاده کرد Ping tools است. نحوه Ping گرفتن با Ping tools به شرح زیر است:
- نرمافزار Ping tools را روی موبایل خود نصب کنید.
- گزینه Ping را انتخاب کنید.
آدرس سایتی که قصد دارید Ping کنید را بدون www اما با پسوند سایت در پنجرهای که باز میشود، وارد کنید. تا ظاهر شدن نتیجه در اپلیکیشن منتظر بمانید.
بررسی نتیجه حاصل از پینگ با گوشی
- Size: حجم بسته ارسال شده را نشان میدهد.
- Sequence: شماره بستهی ارسال شده را نشان میدهد.
- Time: زمان طی شده از ارسال بسته تا دریافت آن را نشان میدهدکه بر اساس میلی ثانیه است.
- ttl: Time-to-live تعداد دستگاههای میان مبدا و مقصد را نمایش میدهد.
- Transmitted: تعداد بستههای ارسال شده را نمایش میدهد.
- Received: این مورد تعداد بستههای دریافت شده را نمایش میدهد.
- Packet Loss: میانگین بیشترین و کمترین زمان دریافت بستهها را نمایش میدهد. همچنین نشان می دهد چه درصدی از بستههای فرستاده شده از دست رفته است.
نحوه پینگ مودم گرفتن در ویندوز 10با CMD
در ادامه آموزش گرفتن پینگ از CMD را به شما نشان خواهیم داد. نحوه Ping گرفتن در ویندوز 10 با CMD شامل مراحل زیر است:
روی علامت ذره بین در تسک بار کلیک و نوار جستجوی ویندوز را باز نمایید. در بخش Type serach here کلمه CMD را تایپ کرده و در بالای نوار جستجو روی آیکون آن کلیک کنید تا باز شود. برای اجرای دستور پینگ گرفتن در CMD مقابل علامت چشمکزن یا کرسر Ping را تایپ کرده و یک اسپیس بزنید.
آدرس IP یا نام دامنه سایت مورد نظر را تایپ کنید. دقت نمایید در این نحوه پینگ گرفتن آی پی میبایست آدرس را به شکل مثال روبهرو تایپ کنید: ping 192.168.1.1
دکمه اینتر را کلیک و تا نمایش نتایج منتظر بمانید. اگر قصد دارید امکان و سرعت دسترسی به یک سایت خاص را بررسی کنید، برای گرفتن پینگ سایت باید نام دامنه آن را تایپ کنید.
نحوه خواندن نتایج تست پینگ
هنگامی که دستور پینگ گرفتن را اجرا میکنید نتیجههای چهار تست متفاوت پینگ را دریافت خواهید کرد. این تستها هرکدام مدت زمان پینگ را بر مبنای واحد میلی ثانیه و تعداد بستههای ارسال شده یا ازدست رفته را اعلام میکنند. همینطور حداقل، متوسط و حداکثر زمان پاسخگویی پینگ را مشاهده خواهید کرد.
اگر نتیجه تست پینگ نشان دهدکه بستهها گم شده یا از دست رفته است و یا یکی از پاسخهای پینگ مدت زمانی بیشتر از بقیه طول بکشد، یعنی ممکن است در اتصال شما به اینترنت مشکلی وجود داشته باشد.
سوئیچها (عملگر) پینگ
اگر یک t- در انتهای دستور پینگ اضافه نمایید به صورت مداوم دستور پینگ به آیپی مقصد ارسال میشود.
ping 8.8.8.8 -t
با افزودن n- و یک فاصله و عدد موردنظر در انتهای دستور پینگ، به تعداد عدد اضافه شده دستور پینگ ارسال میشود
ping 8.8.8.8 -n 6
از عملگر زیر برای نمایش نام DNS استفاده میشود.
ping -a 8.8.8.8
پینگ گرفتن از شبکه؛ نحوه Ping گرفتن از سرور
برای بررسی اتصال و سرعت اینترنت، باید یک آدرس IP خارج از شبکه خودمان که در اینترنت است را پینگ کنیم؛ مثلا میتوانید از دستور زیر استفاده کنید:
ping 8.8.8.8
با استفاده از این دستور شما سرورهای DNS گوگل موجود در اینترنت را Ping کردهاید.
خطاهایی که ممکن است هنگام گرفتن پینگ مودم با آن روبرو شوید
رایجترین خطاهایی که هنگام گرفتن پینگ بروز میکند، به شرح زیر است:
- زمان درخواست تمام شده است یا Request timed out: این خطا زمانی رخ میدهد که تست پینگ پیش از حد طول کشیده است. ممکن است شبکه ازدحام زیادی داشته و یا کابلها و پورتها اشکال دارد.
- میزبان ناشناخته یا Unknown host: موقعی که میزبان درخواستی شما شناسایی نشود، با این خطا روبرو خواهید شد. برای رفع این خطا میبایست بررسی کنیدکه نام درخواستی را درست وارد کرده باشید و همچنین درستی عملکرد دستگاه روترخود را نیز باید بررسی کنید.
- انتقال TTL منقضی شده است یا TTL expired in transit: شما پس از گرفتن ping تعدادی TTL میبینیدکه به تعداد Hop هایی که بسته شما پیش از دور انداختن میتواند انجام دهد، اشاره میکند. این پیام خطا نشاندهنده این است که بسته شما از حداکثر تعداد پرشهای مجاز بالاتر رفته است.
- شکست عمومی یا General failure: این خطا زمانی رخ میدهدکه تنظیمات TCP/IP سیستم شما مناسب نیست یا درایورهای شبکه مثل روتر یا وایفای و یا آداپتور دارای اشکال است.
سخن پایانی
در این مطلب آموزش گرفتن پینگ مودم در موبایل و همچنین نحوه Ping گرفتن در ویندوز را بیان کردیم. با داشتن اطلاعات فوق قادر خواهید بود وضعیت اتصال گوشی همراه خود به دستگاههای دیگر را بررسی کرده و متوجه شویم آیا اتصال مناسب برقرار است یا خیرو دلیل قطع و خطا را پیدا کنید. لازم به ذکر است که پینگ دارای بخشهای قوی و محبوب دیگری است نظیر Trace Route که به منظور نمایش دستگاههای بین مبدا و مقصد استفاده میشود و کاربرد بسیاری در مفاهیم شبکه و عیب یابی دارد. امیدواریم که مطالعه این مطلب برای شما مفید واقع شود.