درخت به در خانواده درختان گل سرخیان قرار دارد، تاریخچه درخت به مانند اقوامش، سیب و گلابی، به هزاران سال میرسد، هدف اصلی از کاشت درخت به تهیه آن برای غذا و دارو است چون نمیتوان «میوه به» را بصورت خام استفاده کرد «درخت به» بومی جنوب غربی آسیا بوده ولی امروزه «درخت به» را می توان در سراسر جهان در آب و هوای معتدل با تابستان های گرم و زمستان های خنک کاشت کرد، گل دهی «درخت به» اوایل بهار اتفاق میافتد و به رنگ سفید یا صورتی تولید شده و به دنبال آن مقادیر زیادی میوه تولید میکند.
تقویت درختان به و افزایش باروری آن
در حالی که درخت پیوندی و اصلاح شده «به» چندان بزرگ نیست و رسیدگی به آنها کاملا راحت است، باید توجه داشته باشید آنها به نور خورشید و فضای کافی برای شکوفه دادن و میوه دادن مناسب نیاز دارند، «درخت به» به درخت دوم برای گرده افشانی نیاز ندارد، اما در صورت وجود گرده افشان، محصول بیشتری تولید خواهد کرد، 5 نکته طلایی برای تقویت درختان به و افزایش باروری آنها وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم:
حداقل ۸ ساعت نور خورشید احتیاج دارند
اکثر کشاورزان بر این باور اعتقاد دارند که کوددهی برای قوی کردن درخت به کافی است در حالی که شما باید امکانات دیگری برای باغ به فراهم سازید درخت به برای تولید بهترین گل و میوه، آفتاب کامل (8 ساعت در روز) باید به درختان به داده شود، این درخت مقداری سایه را میتواند تحمل کند، اما گل و میوه کمتری تولید میشود، نور کمتر باعث میشود تا درختانی که سایه قرار گرفتهاند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری آفات شوند، در واقع یکی از نکات طلایی برای تقویت کردن درختان به نور آفتاب کافی است.
خاک و آب
از دیگر نکات طلایی برای تقویت درخت به میتوان به خاک مناسب اشاره کرد، «درخت به» در خاک حاصلخیز و با زهکشی خوب بهترین رشد را دارد و ممکن است در خاکهای خیلی مرطوب یا غرقابی با مشکل مواجه شود، هنگام باردهی، خاک را به طور یکنواخت مرطوب نگه دارید تا از ریزش میوه جلوگیری شود.
دما و رطوبت
«درخت به» صورت ژنتیکی بسیار مقاوم است مخصوصا اگر شما نهال به ( https://bartarnahal.ir/quince-seedlings/ ) را به صورت پیوندی و اصلاح شده از نهالستانهای معتبر خریداری کنید مطمئن باشید که مقاومت آنها چند برابر خواهد بود، «درخت به» در برابر طیف وسیعی از دمای شدید مقاوم هستند، اما در مناطقی با تابستانهای گرم و زمستانهای خنک بهترین عملکرد را داشته و باردهی بالایی از خود نشان میدهد، به طور کلی رطوبت برای این درخت قابل تحمل است، اما ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قارچی را افزایش دهد گردش هوای خوب در بین درختان و تمیز کردن برگ ها از اطراف پایه درختان به کمک می کند تا شیوع بیماری قارچی و باکتریایی به حداقل برسد.
- کود
این درختان مثمر به کود زیادی نیاز ندارند، بنابراین برای تقویت درختان بحث نکنید از کود نیتروژن دار اضافه بر مازاد استفاده کنید، چون استفاده بیش از حد از نیتروژن حتی می تواند خطر ابتلا به بیماری را با تولید رشد بیش از حد و حساس افزایش دهد، در صورت لزوم، تغذیه سبک در اوایل بهار باید کافی باشد:
- برای کوددهی باغ به حتماً قبل از کوددهی سالانه آنالیز خاک و آنالیز برگ را انجام دهید.
- استفاده از کودهای شیمیایی بیش از حد مجاز باعث صدمه به درختان به میشود.
- بهترین روش برای کود دهی باغ به روش محلول پاشی است.
هرس درخت به
کشاورزان برای اینکه بتوانند درخت به را تا حد زیادی تقویت کنند، حتما به هرس این درخت توجه ویژه داشته باشند، هرچه تاج درخت به خلوت تر باشد به همان اندازه رشد پر قدرتی خواهند داشت، حذف کردن شاخه های ضعیف و علفی که هیچگونه باردهی ندارد به درخت به کمک میکند تا شاخه های بارده خود را بیشتر تقویت کرده و میوههای تولیدی کیفیت بالایی داشته باشد، هرس درخت به علاوه بر اینکه به تقویت این درخت کمک میکند و باعث جوانسازی درختان کهنسال میشود، شما با قطع کردن شاخه های کهنسال کمک میکنید تا این درخت شاخه های جوان تولید کند.
آفات و مشکلات درخت به را بشناسید
درختان به مانند درختان سیب و گلابی به بیماری زنگ زدگی و سوختگی حساس است، درختان آلوده را می توان با قارچ کش مسی در زمانی که درختان خواب هستند درمان کرد، تمام بقایای برگ و پوشش گیاهی اطراف باید حذف شوند تا عامل بیماری زا از درخت آلوده به سمت درختان همسایه کشیده نشوند، آخرین نکته طلایی برای تقویت باغ به شناختن بیماری و مشکلات درختان است، شما با شناسایی کردن بیماری «درختان به» میتوانید در همان مراحل نخست آنها را درمان کرده و از پیشروی بیماری جلوگیری کنید.
نحوه برداشت «میوه به» از باغات
فصل برداشت میوه به در اواخر تابستان تا اوایل پاییز طول میکشد، زمانی که میوههای جوان از رنگ سبز به زرد موزی تبدیل شدهاند، آماده برداشت هستند، مراقب باشید اگر دوره برداشت میوه به به اتمام برسد ممکن است به خودی خود از درختان بیافتد، هنگامی که میوهها رسیده و آماده چیدن هستند، می توان آنها را به آرامی با یک کشش سبک از شاخه جدا کرد، میوههایی که کمی رسیده اند ممکن است به قیچی باغچه نیاز داشته باشند. مراقب باشید در هنگام برداشت میوه به گوشت نرم میوه آسیب نرسانید یا کبود نکنید چون باعث تسریع پوسیدگی و کاهش زمان نگهداری و انبارداری آن میشود.
کلام آخر
کاربران عزیز برای مراقبت و تقویت «درخت به» لازم نیست حتماً از کودهای شیمیایی استفاده کنند، آنها با استفاده از کودهای طبیعی و دامی پوسیده تا حدی زیادی میتوانند خاک باغ را مغذی کنند، البته همانطور که اشاره کردیم هرس، آبیاری، نور خورشید برای تقویت این درختان لازم و ضروری است، برای احداث باغ مدرن و تجاری به بهتر است و علاوه بر تجربه شخصی حتما از علم و دانش کارشناسان و مهندسین کشاورزی بهره ببرید، مراکز معتبر مانند برتر نهال برای رفاه حال کشاورزان عزیز مشاوره تخصصی خود را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
تماس با برتر نهال: 09141832393
تماس با پالیز نهال: 09144501003