کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی چگونه اتفاق میفتد؟

کلاهبرداری از طریق تتر تقلبی چگونه اتفاق میفتد؟
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

با ورود به حوزه ارزهای رمزنگاری‌شده، گاهی از معاملات خود سود می‌کنید و گاهی دچار ضرر می‌شوید. ضرر و زیان در بازار کریپتو یا به دلیل تحلیل‌ها و خریدوفروش‌های نامناسب اتفاق می‌افتد یا این‌که در دام کلاهبرداران این حوزه ازجمله کلاهبرداری تتر تقلبی افتاده‌اید؛ کلاهبرداری‌هایی که گاهاً تریدرهای حرفه‌ای را نیز به دام می‌اندازند. کلاهبرداری از طریق تترهای تقلبی تنها یکی از روش‌های کلاهبرداری در بازار کریپتوکارنسی است. اما از آنجاییکه تتر به‌عنوان یک ارز دیجیتال پایدار کاربردهای گسترده‌ای دارد، در این مقاله به بررسی کلاهبرداری از طریق تترهای تقلبی می‌پردازیم. در پایان این مقالهٔ کوتاه با روش‌های تولید تقلبی USDT یا همان تتر و روش تشخیص تترهای تقلبی از اصل آشنا می‌شوید. بنابراین خطر در دام افتادن پروژه‌های کلاهبرداری و اسکم را از خود دور می‌کنید.

بررسی تتر و انواع آن؛ کلاهبرداری تتر تقلبی چیست و چطور در دام آن نیفتیم؟

قبل از پرداختن به موضوعات پیرامون تتر تقلبی، باید ببینیم تتر چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. تتر (Tether) نوعی ارز رمزنگاری‌شده است که به‌دلیل برخورداری از پشتوانه، در برابر نوسانات قیمت رمزارزها مقاومت می‌کند. به تتر و هر کوین دیگری که از پشتوانه‌ایی مثل کالا، دارایی یا ارز فیات برخوردار باشند، استیبل‌کوین یا ارز دیجیتال باثبات گفته می‌شود. همین تعریف کافیست تا بدانیم حساب تتر از بیت‌کوین و سایر ارزهای بدون پشتوانه جداست.

ارزش و قیمت تتر با ارزش پشتوانهٔ آن یعنی دلار آمریکا تعیین می‌شود. قیمت این استیبل‌کوین محبوب همیشه با 1 دلار آمریکا برابر است. بنابراین نوسانات قیمت در بازار رمزارزها بر روی این کوین بدون تأثیر است. البته که هر تغییری در قیمت دلار بر قیمت تتر نیز تأثیر می‌گذارد.

شبکه‌های بلاکچین متعددی میزبان کوین USDT هستند. ERC20 محبوب‌ترین تتر است که بر روی شبکهٔ بلاکچین اتریوم قابل انتقال است. شبکهٔ ترون نیز دارای توکن‌هایی با استاندارد TRC20 است که به آن‌ها تتر TRC20 گفته می‌شود. اکنون باید ببینم که کلاهبرداری تتر چگونه اتفاق می‌افتد و با کمک چه روش‌هایی می‌توانیم تقلب بودن تتر را تشخیص دهیم و مانع از متضرر شدنمان شویم.

روش‌های تشخیص تتر تقلبی

همان‌طوری که گفتیم، افراد سودجو با ساخت تترهای تقلبی و عرضهٔ آن به کاربران مبتدی و حتی حرفه‌ای، این افراد را در دام خود می‌اندازند. روش‌های تشخیص تتر اصلی از تقلبی متنوع است. در ادامه با این روش‌ها آشنا شوید:

  • همخوانی لوگوی تراکنش با لوگوی اصلی تتر

تمامی کوین‌های بازار کریپتو از یک لوگوی مختص به خود برخوردارند. شناخت این لوگو کار ساده‌ای است و تشخیص تراکنشی که با لوگوی اصلی یک کوین همخوانی ندارد نیز به همان سادگی خواهد بود. بنابراین با بررسی لوگوی تتر نیز می‌توانید قلابی بودن یا نبودن یک تراکنش را تشخیص دهید.

  • توجه به آدرس کانترکت تتر

بررسی آدرس تراکنش به اندازهٔ بررسی لوگو ساده نیست. با این‌حال این روش نیز تقلبی بودن یا نبودن یک تراکنش را به‌خوبی نشان می‌دهد. گفتیم که تتر بر روی چندین بلاکچین ازجمله اتریوم و ترون قابل انتقال است. کوین‌های هرکدام از این شبکه‌ها با آدرس مشخصی نشان داده می‌شوند. برای اطمینان از واقعی بودن یک تراکنش، باید به آدرس‌ این کوین‌ها دقت کنید.

اولین کاراکترهای آدرس ERC20 به‌صورت 0x نوشته می‌شود و اعداد ادامهٔ آن نیز به آدرس wallet اختصاص دارند. برای مثال، به آدرس (0xdac17f958d2ee523a2206206994597c13d831ec7) دقت کنید. اولین کاراکتر این آدرس یعنی 0x نشان می‌دهد که این تتر بر بستر بلاکچین اتریوم انتقال یافته‌است. و همان‌طوری که گفتیم، مابقی اعداد و کارکترهای این آدرس به کیف‌پول مربوط می‌شود.

تترهای بر پایه شبکهٔ ترون نیز با حرف بزرگ T که نشان‌دهندهٔ Tron است آغاز می‌شود. کاراکترهای بعد از آن نیز مربوط به آدرس کیف‌پول هستند. به این ترتیب با این روش آدرس‌های مغایر با آدرس‌های بیان‌شده به معنی تقلبی بودن تترهای آن تراکنش یا قرارداد است.

  • بررسی وضعیت Tether در بازار

همان‌طوری که گفتیم، USDT رایج‌ترین ارز دیجیتال پایدار است. بررسی ارزش تترهایی که دریافت کرده‌اید روش خوبی برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن آن است. در این روش آدرس تراکنش را در یکی از مرورگرهای بلاکچین جستجو می‌کنید. سپس بر روی نماد تتر که در نتایج وجود دارد، کلیک کنید. اگر جزئیاتی از ارزش بازار آن نشان داده نشد، مطمئناً تتری که برای شما فرستاده شده تقلبی است. شایان ذکر است که ارزش بازار یا همان Market capitalization به معنی شاخص تعیین اندازهٔ بازار یک ارز است. با کمک این شاخص، مجموعه سرمایه بازار یک ارز خاص مشخص می‌شود.

  • بررسی آدرس قرارداد

هر تراکنشی در شبکهٔ بلاکچین دارای کد هش است. این کد هش که در تراکنش و آدرس قرارداد ایجاد می‌شود، روشی برای رهگیری کردن تراکنش و قراردادهای این بازار است. شما باید در خصوص این‌که آدرس قرارداد دستکاری نشدن این کدها اطمینان حاصل کنید، چراکه برخی از افراد سود و کلاهبردار آدرس‌ها را تغییر داده و تترهای تقلبی به شما می‌فروشند. تشخیص تتر تقلبی از اصلی با کمک آدرس قرارداد کار دشواری نیست. کافیست کد کانترکت ارز موردنظر را با کد داخل قرار مقایسه کنید. در صورت عدم تطابق، مسلماً یک قرارداد و تراکنش تقلبی برای شما ارسال شده‌است. یکی از سه روش زیر جهت یافتن آدرس قرارداد هوشمند رمزارزها به کارتان می‌آید:

  • مراجعه به وب‌سایت رسمی پروژه؛
  • استفاده از اکسپلوور بلاک‌چین؛
  • مراجعه به سایت‌های معتبری که رمزارزهای متعدد را فهرست می‌کنند.

سخن پایانی

تتر یا USDT یک استیبل کوین پرطرفدار و محبوب است. کوین‌های باثبات بازار رمزارزها از دارایی افراد در برابرنوسانات قیمت‌های حوزهٔ کریپتو محافظت می‌کنند. بر همین اساس افراد بسیاری به خرید و فروش تتر مشغول هستند. متأسفانه افراد سودجو آدرس و مشخصات تترها را تغییر می‌دهند و تتر تقلبی را به‌عنوان اصلی برای افراد ارسال می‌کنند. برای جلوگیری از افتادن در دام این کلاهبرداران، کافیست چند مورد زیر را مدنظر قرار دهید:

در اولین مرحله به بارزترین نشانه یعنی نماد و لوگوی توکن توجه کنید. سپس دو مورد دیگر یعنی آدرس کانترکت و ارزش بازار تتر را بررسی کنید. درنهایت نیز به آدرس قرارداد توجه داشته باشید. دقت کنید که تعداد هولدرهای یک تتر واقع بسیار زیاد است. در صورت مشاهدهٔ تتر با هولدرهای کمتر، به تقلبی بودن آن قرارداد شک کنید. ‌

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها