با ورود به تابستان و گرمتر شدن هوا، خنک نگه داشتن کامپیوترهای گیمینگ با آن سختافزارهای قدرتمند بیش از پیش مشکل میشود و این امر به یکی از نگرانیهای گیمرها بدل میگردد. کاربران مختلف سیاستهای متفاوتی را در برابر این مسئله اتخاذ میکنند که یکی از سادهترین آنها استفاده از فنهای بیشتر برای به جریان انداختن بهتر هوا است. اما این راهکار همیشه موثر واقع نمیشود چرا که ممکن است بر روی کیس کامپیوتر منافذ و دریچههای کافی جهت ورود و خروج مناسب هوا وجود نداشته باشد و یا اینکه فنهای اضافه شده نتوانند آنطور که باید و شاید فشار کافی برای به جریان انداختن مطلوب هوا ایجاد نمایند.
اما راهکار دیگری نیز وجود دارد و آن استفاده از خنک کنندههای مایع یا آبی است. این خنک کنندهها دارای فن و لولههایی هستند که آب در آنها جریان پیدا کرده و در واقع همانند یک رادیاتور عمل میکنند. خنک کنندههای آبی با کاهش پایدار دمای داخل کیس، هوای گرم محیط بیرون را بی اثر کرده و موجب بهبود عملکرد سیستم میشوند. از طرفی امروزه از قیمت چنین خنک کنندههایی نیز کاسته شده که همین امر آنها را به انتخاب مناسبی برای گیمرها تبدیل کرده است.
اما خنک کردن کل فضای اتاق از طریق سیستم تهویه مطبوع خانگی را نیز میتوان یکی از راهکارها قلمداد کرد. هر چند که این روش شاید پاسخ مستقیمی به گرمای ایجاد شده در نتیجهی کارکرد پردازندههای قدرتمند کامپیوترهای گیمینگ نباشد اما قطعاً تا اندازهای موثر خواهد بود. البته همواره هزینه استفاده از این سیستمهای سرمایشی را نیز باید در نظر داشت.
با وجود تمام این تفاسیر اما نیاز نیست نگرانی چندانی به دل خود راه دهید. زیرا سختافزارهای کامپیوتری عموماً قادرند عملکرد مطلوب خود را تا دمای 80 درجه سانتیگراد بدون مشکل ادامه دهند. پس مادامی که دما تا این اندازه بالا نرود جای نگرانی نیست. البته این امر نباید دلیلی بر بیتفاوتی کاربران نسبت به این موضوع باشد چرا که CPU و GPU قطعات ارزشمندی محسوب میشوند و بهتر است با ایجاد فضای کافی در اطراف کیس برای تهویه و بسته نگه نداشتن محیط اطراف آن و همینطور بکارگیری یکی از روشهای فوق، سلامت چنین سختافزارهایی را تضمین نمایید.