تشخیص سازگاری مادربرد با سی پی یو؛ انتخاب CPU مناسب برای مادربرد

تشخیص سازگاری مادربرد با سی پی یو
  • twiter
  • linked-in
  • whatsapp

تشخیص سازگاری مادربرد با سی پی یو می‌تواند فرایند گیج‌کننده‌ای باشد چرا که باید فاکتورهای مختلفی را مدنظر قرار دهید. در این مطلب می‌توانید راهنمای جامع انتخاب CPU مناسب برای مادربرد را بخوانید تا بتوانید بدون نگرانی قطعات سازگار را خریداری کنید.

در حالت ایده‌آل، باید می‌توانستیم هر پردازنده‌ای را به هر مادربوردی متصل کنیم اما انتخاب یک پردازنده سازگار با مادربورد، به این راحتی‌ها نیست. پردازنده‌های اینتل و AMD هرکدام دارای سوکت‌های مخصوص خود هستند و تنها با مادربوردهایی که از سوکت‌های آن‌ها پشتیبانی کنند، سازگاری دارند. علاوه بر سوکت، تراشه نصب شده روی مادربورد و بایوس آن نیز از دیگر فاکتورهایی هستند که هنگام تشخیص سازگاری مادربرد با سی پی یو باید مدنظر قرار داد. با پلازا همراه باشید تا به‌طور کامل به هرکدام از این فاکتورها و نکاتی که باید درنظر داشته باشید، بپردازیم.

فهرست مطالب

تشخیص سازگاری مادربرد با سی پی یو

در ادامه هرکدام از این 3 فاکتور را به‌صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد تا بتوانیم در انتخاب cpu مناسب برای مادربرد به شما کمک کنیم.

1. تشخیص سوکت سی پی یو و سازگاری آن با مادربورد

اول از همه باید بدانید که مادربورد شما چه سوکتی دارد. این سوکت حتما باید با پردازنده‌ای که می‌خواهید خریداری کنید سازگار باشد. سوکت در واقع رابطی است که پردازنده را به مادربورد متصل می‌کند. در اکثر مادربوردها سوکت را می‌توانید در قسمت وسط بالای برد مانند تصویر زیر مشاهده کنید.

انتخاب cpu مناسب برای مادربرد

هر سوکت دارای پین‌هایی است که به پردازنده متصل می‌شود و هر نوع سوکت نیز دارای آرایش پین‌های مختلف و همچنین ابعاد فیزیکی متفاوتی است. بیشتر پردازنده‌های بازار از اینتل و AMD هستند و این دو برند نیز هرکدام انواع پردازنده‌ها را وارد بازار کردند که با سوکت‌های مختلفی سازگاری دارند. اگر یک پردازنده از AMD خریداری کنید، مادربورد شما هم باید با سوکت پردازنده‌های این شرکت سازگاری داشته باشند. این موضوع در قبال پردازنده‌های اینتل نیز صادق است.

همچنین بخوانید :

اما همانطور که گفتیم، پردازنده‌های اینتل و AMD نیز هرکدام از سوکت‌های مختلفی پشتیبانی می‌کنند چرا که هردو آن‌ها چندین نوع سوکت برای پردازنده‌های نسل‌های مختلف خود دارند. اما از کجا بفهمیم مادربرد نسل چند است؟

در حال حاضر رایج‌ترین سوکت‌های مخصوص پردازنده‌های اینتل به شرح زیر هستند:

  • LGA 1150: مختص پردازنده‌های نسل 4 و 5
  • LGA 1151: مختص پردازنده‌های نسل 6، 7، 8 و 9
  • LGA 1200: مختص پردازنده‌های نسل 9، 10 و 11
  • LGA 1700: مختص پردازنده‌های نسل 12 و 13

در سوی دیگر میدان، پردازنده‌های AMD را داریم. AMD در بحث سوکت بسیار ساده‌تر از اینتل عمل می‌کند و تقریبا با هر نسل یک سوکت جدید معرفی نمی‌کند. پردازنده‌های سری 1000، 2000، 3000، 4000 و 5000 آن‌ها همگی از سوکت AM4 استفاده می‌کنند. اما نسل جدید پردازنده‌های این شرکت یعنی سری رایزن 7000 از یک سوکت جدید به‌نام AM5 پشتیبانی می‌کنند.

اما این سوکت‌ها به پردازنده‌های با کاربری عادی اختصاص دارند. پردازنده‌های رده‌بالا و مخصوص سرور هردو برند دارای سوکت‌های جداگانه مثل TR4 و sTRX4 برای مدل‌های ساخت AMD (سری Threadripper) و LGA2066 و LGA4189 برای مدل‌های ساخت اینتل (مثل سری X) هستند.

هر مادربوردی که در بازار پیدا کنید با یکی از این سوکت‌ها عرضه شده و از پردازنده‌های مختص همان سوکت پشتیبانی می‌کند؛ به همین خاطر اولین قدم در تشخیص سازگاری مادربرد و سی پی یو این است که ببینید مادربورد شما دارای چه نوع سوکت است. اگر مادربورد از سوکت یک پردازنده پشتیبانی نکند، به هیچ طریقی نمی‌توانید آن CPU را به برد متصل کنید.

{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر
{{farsiNumber(n)}}
مقالات مرتبط
دیدگاه شما
captcha
جدول فروش فیلم ها
  • 2 میلیارد دلار
    فیلم Ne Zha
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 389 میلیون دلار
    فیلم Captain America: Brave New World
    اکران: 14 فوریه 2025
  • 125 میلیون دلار
    فیلم Dog Man
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 113 میلیون دلار
    فیلم Bridget Jones: Mad About the Boy
    اکران: 13 فوریه 2025
  • 90 میلیون دلار
    فیلم Mickey 17
    اکران: 07 مارس 2025