فیلم فسیل یکی از فیلمهای اکران شده در سال 1402 بود که موفق شد پرفروشترین فیلم تمام دوران ایران شود. این اثر به تازگی اکران آنلاین نیز شده است و به این بهانه با معرفی فیلم ایرانی فسیل همراه شما هستیم.
طی سالهای اخیر سینمای ایران دستخوش تغییرات زیادی شده است و ساخت فیلمهایی در ژانرهای مختلف کار بسیار سختی به نظر میرسد. در طی این سالها اکثر فیلمهایی که موفق شدهاند گیشه را از خود راضی کنند، آثار کمدی و طنز بودهاند. به عنوان مثال فیلم انفرادی با فروشی 80 میلیارد تومانی موفق شد پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران تا سال 1401 شود. امروز قصد داریم تا پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران تا کنون را معرفی کنیم.
فیلم سینمایی فسیل به کارگردانی کریم امینی و نویسندگی حمزه صالحی ساخته شد. از طرف دیگر شاهد حضور سید ابراهیم عامریان که پیش از این آثاری همچون انفرادی و دینامیت را تهیهکنندگی کرده بود، در این فیلم در سمت تهیهکننده هستیم. در این مقاله پلازا به معرفی فیلم فسیل میپردازیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم فسیل
ژانر فیلم فسیل کمدی است و در سال 1399 تولید شد. این اثر در تاریخ 24 اسفند 1401 در سینماهای کشور به نمایش درآمد و مدت زمان فیلم فسیل 108 دقیقه است. در تاریخ 10 اسفند 1402 این فیلم اکران آنلاین خود را از فیلیمو آغاز کرد.
داستان فیلم فسیل
در این بخش به خلاصه فیلم فسیل میپردازیم. داستان این اثر حول محور سه شخصیت اسماعیل (اسی)، سعید و صفا میگردد که یک گروه خوانندگی به نام بلک داگز دارند. هرکدام این افراد گرایشهای خودشان را دارند. اسی به دنبال اجرا جلوی شاه است و صفا نیز دقیقا عقایدی مخالف او دارد. اسی در راه رفتن به اجرا تصادف میکند و ده سال به کما میرود. او وقتی به هوش میآید میبیند که اتفاقات زیادی برایش افتاده و در دوران بعد از انقلاب قرار دارد. از سوی دیگر نامزد اسی نیز ازدواج کرده و دوستانش نیز آدمهای متفاوتی شدهاند. او سعی میکند تا با مشکلات کنار بیاید.
بازیگران فیلم فسیل
یکی از دلایل شهرت فسیل، بازیگران آن هستند. این فیلم از چهرههایی استفاده میکند که همگی در ژانر طنز حرفی برای گفتن دارند. در ادامه با آنها بیشتر آشنا میشویم.
بهرام افشاری در نقش اسماعیل عمویی
بهرام افشاری بازیگر سینما، تلوزیون و تئاتر در تاریخ 6 خرداد 1366 متولد شد. او از کودکی با چالشهایی مواجه شد؛ فرزند طلاق بود و پدرش را زود از دست داد. اما مشکلات جلوی موفقیت آقای افشاری را نگرفتند. این بازیگر از سال 1388 وارد حرفه بازیگری شد و در سال 1392 با نقشی کوتاه در سریال پایتخت 2 برای اولین بار دیده شد. اما کاراکتر بهتاش فریبا تواتست او را به بازیگری معروف تبدیل کند که پلههای ترقی را با سرعت بالا رفت. از آثار اخیر و موفق این هنرپیشه باید به فیلمهای سگ بند، بعد از اتفاق و صحنه زنی اشاره کنیم. بهرام افشاری در فیلم فسیل نقش اصلی را دارد.
هادی کاظمی در نقش سعید
سید هادی کاظمی در 13 آبان 1355 به دنیا آمد. او نخستین بار با سریال شبهای برره به خوبی دیده شد و توانست از یک کاراکتر نه چندان جالب در ابتدا شخصیتی ماندگار به نام نظام دو برره بسازد. البته سابقه بازیگری آقای کاظمی به سال 1375 و نقشهای کوتاه او برمیگردد.
هادی کاظمی طی سالهای اخیر شخصیتهای فراوانی را به مخاطبان نشان داده و به عقیده مهران مدیری نقشهای غیرمتعارف و پیرمردهای هادی کاظمی بهتر از سایر نقشهای او هستند. او طی سالهای اخیر در فیلمهای قانون مورفی، جوجه تیغی و بخارست بازی کرده و سریالهای سال های دور از خانه و آنتن را در کارنامه خود دارد. او در فیلم فسیل نقش اصلی را دارد.
ایمان صفا در نقش صفا
ایمان صفا هنرپیشه ایرانی در 1 دی 1362 به دنیا آمد و از کودکی پا به دنیای بازیگری قدم گذاشت تا اینکه نخستین بار به طور رسمی در سریال عملیات 125 دیده شد. نقطه عطف بازیگری آقای صفا سریال نیسان آبی بود که به یکباره چهره او را نزد همگان محبوب کرد. این هنرپیشه در برنامههایی همچون جوکر و شبهای مافیا عملکردی بینظیر داشت و در سریالهایی همچون مهمانان ویژه، خوب بد زشت، خداحافظ بچه و محکومین ایفای نقش داشته است. ایمان صفا از کاراکترهای اصلی فیلم فسیل است.
الناز حبیبی در نقش فرنگیس
الناز حبیبی متولد 21 مرداد 1367 است که در رشته تدوین تحصیل کرد. او از کودکی بازیگری را دنبال میکرد و نخستین بار در فیلم رفیق بد و سریال روزگار غریب حضور داشت. این هنرپیشه با بازی در سریال دردسرهای عظیم و کاراکتر بهار توانست توجهها را معطوف به خود کند و امروزه هم زیبایی او زبانزد است و هم پتانسیل بالا خود را در بازیگری نشان داده است. از آثار اخیر الناز حبیبی باید به سریال روزی روزگاری مریخ و فیلمهای دشمن زن، ژن خوک و تورنادو اشاره کنیم.
سایر هنرپیشه های فیلم فسیل عبارتند از:
- الهه حصاری در نقش پری عمویی
- بابک کریمی در نقش خسروی
- سید جواد هاشمی در نقش داوودی کیا
- غلامرضا نیکخواه در نقش آقا تیمور پدر فرنگیس
- سمانه منیری در نقش فتانه
- و…
بررسی فیلم ایرانی فسیل
فیلم فسیل در حالی اکران شد که با اسمی مثل کریم امینی، کارگردان فیلمهای سینمایی دشمن زن و گربه سیاه، به همراه کلکسیونی از بازیگران مشهور همراه بود. بزرگترین نقطه قوت این اثر بازی خوب بهرام افشاری است. او کاملا برای نقش اسی مناسب انتخاب شده و اکتهای خوبی دارد و دقیقا همین اکتها بار کمدی فیلم را به دوش میکشد. اتفاقات فیلم بامزه هستند و مخاطب را جذب خود میکنند. دیالوگها نیز به لب مخاطب خنده میآورند. در مجموع فسیل یک سر و گردن از طنزهای سالهای اخیر (تاکید میکنیم سالهای اخیر) بالاتر است اما یک طنز بینقص نیست.
اولین خردهای که به فیلم میگیریم، داستان ضعیف آن است. در واقع مفهوم فیلم چندان مشخص نیست و واضح بگوییم گند و چند پهلوست. از این گذشته فسیل با تکرارهایی که دارد و زمان بلند خود میتواند مخاطب را خسته کند و آن حس ناکامیای که کاراکتر فیلم تجربه میکند نیز مزید بر علت است. نقد بعدی، شوخیهای جنسی فیلم است که رو به ابتذال میزند. مثلا فیلم برای بالای 15 سال مناسب به نظر میرسد اما هیچ تذکری برای تماشای آن پیش از پخش داده نمیشود. در عجبیم که آیا نمیشود بدون این شوخیها مخاطب جذب کرد؟
به طور کلی باید بگوییم فسیل موفقیتی در میان طنزهای سالهای اخیر بود و محتوای بهتری نسبت به آنها داشت. این فیلم با فروشی بیش از 323 میلیارد تومان توانست پرفروشترین فیلم سینمای ایران شود و با داشتن بیش از 7 میلیون و 476 بیننده پربینندهترین فیلم تاریخ سینمای ایران در سال اول اکران باشد.
کلام آخر
با معرفی و نقد فیلم فسیل همراه شما بودیم و سعی کردیم تا این اثر را به خوبی به شما معرفی کنیم. فسیل فیلمی دیگر به تهیهکنندگی ابراهیم عامریان است که فروشی فوقالعاده داشته و سودی بالا را عاید عوامل خود کرده است. شما تیزر فیلم فسیل را دیدهاید؟ به نظر شما فیلم فسیل بهرام افشاری تا چه حد موفق بوده و عملکرد آن را چگونه ارزیابی میکنید؟ لطفا پس از دانلود فیلم فسیل حتما نظرات خود را با ما درمیان بگذارید. از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید، متشکریم.