رقابت کامپیوترهای کوانتوم بین گوگل، IBM و اینتل بالا گرفته و به نظر می رسد به زودی برای اولین بار شاهد برتری عملکرد این کامپیوترها نسبت به کامپیوترهای کلاسیک باشیم. گوگل که بیش از پیش ما را به این هدف نزدیکتر کرده، از Bristlecone یک چیپ پردازنده کوانتوم که رکورد دار قدرت 75 کوانتوم بیت یا کیوبیت (qubit) است رونمایی کرده است.
کامپیوترهای سنتی محاسبات خود را به شکل دودوئی انجام می دهند و بنابراین هر ذره از داده به صورت صفر و یک نشان داده می شود. پردازنده کوانتوم کیوبیت با استفاده از مکانیک کوانتومی می تواند بر هر دو این کدها منطبق شده و به صورت همزمان نماینده صفر و یک باشد. این بدین معناست که کامپیوترهای کوانتومی تا حدود زیادی قدرت محاسباتی را افزایش خواهند داد و برای مثال دو کیوبیت می توانند نماینده چهار حالت 00، 01، 10، و 11، سه کیوبیت نماینده 8 حالت و غیره باشند.
در نتیجه، پردازنده کوانتومی در انجام عملیات به صورت همزمان، عملکرد بسیار چشمگیری خواهد داشت و حالتهای متعددی را به صورت همزمان محاسبه خواهد کرد و این در حالی است که کامپیوترهای سنتی باید حالت های مختلف را به نوبت امتحان کنند. این یعنی از نظر تئوری یک کامپیوتر کوانتومی که دارای چیپ 49 بیتی است (برای مثال تنگل لیک اینتل که در ماه ژانویه در CES معرفی شد) می تواند بهترین ابرکامپیوترهای کنونی را در انجام نوع خاصی از محاصبات از رده خارج کنند.
نمونه اولیه چیپ پردازنده کوانتومی گوگل، Bristlecone از نوع 72 کیوبیتی است. این کیوبیت ها به صورت مربعی در کنار هم قرار گرفته اند و مدیون قابلیت ابررسانایی خود هستند که به آن ها اجازه می دهد تا حالت های مختلف کدها را با برقرار کردن جریان در دو مسیر متفاوت به صورت همزمان نشان دهند.
تیم گوگل اکنون مشغول کار روی کاهش خطاهای پردازنده 72 کیوبیتی Bristlecone است. محققان برای اندازه گیری قدرت این پردازنده یک ابزار بنچمارک ساختهاند که عمداً یک خطا را به سیستم وارد کرده و توزیع خروجی ها را با نتایجی که یک کامپیوتر سنتی به دست میآورد مقایسه میکند.