گوشی های دست دو اپل همیشه بازار خیلی خوبی دارند. اما مانند هر کالای دست دومی، باید هنگام خرید گوشی اپل نیز دقت زیادی به خرج دهید. در ادامه این راهنمای خرید، میتوانید نکات خرید آیفون دست دوم را در پلازا بخوانید.
خرید کالاهای الکترونیکی دست دوم، کار خیلی آسانی نیست. هنگام خرید باید به فاکتورهای زیادی توجه داشته باشید تا بعدا از خرید خود پشیمان نشوید. آیفونها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در حقیقت آیفونهای دست دوم شاید بیشتر از مدلهای نو خریدار داشته باشند. بهخصوص حالا و با افزایش قیمت و همچنین عدم رجیستری مدلهای جدید. توجه به نکات خرید آیفون دست دوم میتواند خیال شما را از خرید یک گوشی سالم و با قیمت مناسب راحت کند. با راهنمای خرید گوشی اپل دست دو همراه ما باشید تا به این نکات بپردازیم.
فهرست مطالب
مهمترین نکات خرید آیفون دست دوم
خرید هر گوشی دست دومی ریسکهای زیادی دارد. اگر فروشنده را شخصا نشناسید و ندانید چگونه از گوشی استفاده میکرده است، شاید اصلا حاضر به پذیرفتن این ریسکها نباشید. در حقیقت خیلی از کاربران هم به همین دلیل نسبت به خرید آیفون دست دوم دو دل هستند. در این صورت اصلا باید گوشی آیفون دست دوم بخریم یا نه؟ اما در صورتی که به نکات مهم در خرید ایفون کارکرده توجه داشته باشید، این کار آنقدرها نیز ریسک بالایی ندارد. با توجه به این نکات میتوانید وضعیت و شرایط گوشی را بررسی کرده و مطمئن شوید که گوشی سالم است.
1. بررسی ظاهر گوشی
اولین قدم بررسی ظاهر گوشی است. اگر آیفون یک مدل قدیمی باشد، وجود چند خط و خش در بدنه آن کاملا طبیعی است، بهخصوص اگر فروشنده گوشی را با قاب استفاده نکرده باشد. اگر خرید خود را آنلاین انجام میدهید، از او بخواهید چند عکس از نماهای مختلف و همچنین نزدیک به گوشی بگیرد و برایتان ارسال کند. همچنین مطمئن شوید که روی لنزهای دوربین نیز شکستگی یا خط و خشی که مانع از استفاده از آنها شود وجود ندارد.
2. رسید خرید؛ راهنمای خرید گوشی اپل دست دو
یکی از نکات قبل خرید آیفون دست دوم، بررسی رسید خرید فروشنده است. اگر یک گوشی دزدی خریداری کنید، ممکن است در آینده با مشکلاتی مثل قرار گرفتن گوشی در لیست سیاه سامانه همتا مواجه شوید و اصلا گوشی آنتن دریافت نکند. بنابر این حتما رسید خرید فروشنده را بررسی کنید.
با استفاده از رسید میتوانید مطمئن شوید که گوشی دزدی نیست و همچنین از وضعیت گارانتی هم مطلع شوید. اما اگر فروشنده رسید ندارد، باید دقت بیشتری به خرج دهید. ممکن است گوشی دزدی باشد یا قبلا چند صاحب دیگر داشته است.
3. بررسی شماره IMEI
برای این که مطمئن شوید رسید فروشنده واقعا متعلق به همان آیفون است، در گوشی به مسیر Settings > General > About بروید و شماره IMEI را با شماره ثبت شده در رسید تطابق دهید.
همچنین میتوانید کد #06#* را هم شماره بگیرید و کد را از این طریق نیز دریافت کنید. کد را حتما در سامانه همتا و با شمارهگیری کد #7777* چک کنید تا از رجیستر بودن گوشی مطمئن شوید.
4. بررسی شماره سریال گوشی؛ راهنمای خرید گوشی اپل دست دو
در همین صفحه میتوانید Serial Number گوشی را هم پیدا کنید. با استفاده از آن و مراجعه به این صفحه از وبسایت اپل، میتوانید به اطلاعاتی مثل تاریخ تولید گوشی و فعالسازی آن دسترسی پیدا کنید. همچنین میتوانید مشخصات گوشی را هم با مشخصاتی که فروشنده اعلام کرده تطبیق دهید.
5. آیا گوشی تعمیر شده است؟
اگر iOS 15.2 یا بالاتر روی آیفون نصب است، میتوانید در تنظیمات ببینید آیا گوشی تعمیر شده یا قطعات آن تعویض شدهاند یا خیر. برای انجام این کار باید به مسیر Settings > General > About بروید. اگر گوشی تعمیر شده یا قطعهای عوض شده باشد، زیر Model Number یا Serial Number میتوانید اطلاعات مربوطه را ببینید.
اگر گوشی توسط خود اپل تعمیر شده باشد، Genuine Apple Part را مشاهده میکنید. در غیر این صورت Unkown Part نشان داده میشود. Genuine Apple Part نشان میدهد که گوشی با قطعات اصلی تعمیر شده است اما اگر Unkown Part نشان داده شود، گوشی توسط اپل تعمیر نشده و مشخص نیست قطعات تعویضی اصل هستند یا خیر.
در آیفونهای سری X و 11 تنها میتوانید از تعویض شدن باتری مطلع شوید. اما آیفونهای 12 به بعد، در صورت تعویض دوربین، نمایشگر یا دوربین سلفی شما را در این قسمت مطلع خواهند کرد.
6. تست تاچ
در قدم بعدی باید کلیدهای فیزیکی و همچنین تاچ نمایشگر را بررسی کنید. اگر گوشی را آنلاین خریداری میکنید، از فروشنده بخواهید یک ویدیو از کار با نمایشگر و همچنین دکمههای گوشی برایتان ارسال کند. دکمه خانه یا تاچ آیدی بیشتر گوشیهای آیفون قدیمی پس از استفاده طولانی دچار مشکل میشود، بنابر این اگر گوشی دارای دکمه خانه است، حتما آن دکمه را هم چک کنید.
7. تست دوربین
از دیگر نکات پیش از خرید گوشی اپل دست دو، بررسی دوربین گوشی است. اگر گوشی تعمیر شده باشد، ممکن است قطعات آن با قطعات جایگزین یا تقلبی جایگزین شده باشند. بنابر این حتما دوربین گوشی را با گرفتن عکس چک کنید. اگر گوشی چند لنز دارد حتما تمام لنزها را بررسی کنید. همچنین دوربین سلفی را هم فراموش نکنید. تصاویر را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که دوربینها بدون مشکل کار میکنند.
8. تست بلندگو
بلندگوها قطعه بعدی هستند که باید بررسی کنید. برای بررسی بلندگوها، صدای گوشی را روی بالاترین حد قرار دهید و ببینید بلندگو دچار مشکلاتی مثل نویز، قطع و وصلی یا اعوجاج صدا است یا خیر. همچنین ویبره گوشی را هم چک کنید و ببینید کار میکند یا نه.
9. بررسی میکروفون
میکروفون گوشی برای برقراری تماسهای تلفنی حیاتی است. مانند بلندگوها، از روی ظاهر گوشی اصلا نمیتوانید تشخیص دهید که میکروفون دچار مشکل است یا خیر. تنها راه تست آن است. برای انجام این کار با گوشی یک تماس تلفنی برقرار کنید یا صدای خودتان را ضبط کنید و بعد به آن گوش دهید.
10. تست نمایشگر
نمایشگر را به دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که پیکسلهای آن سوخته یا Burn in نشده باشند. برای تست نمایشگر، میتوانید یک تصویر با پس زمینه ثابت را روی آن پخش کنید. مانند این ویدیو در یوتیوب. استفاده از یک تصویر با زمینه سفید میتواند مشکلاتی مثل خرابی پیکسلها را به راحتی نمایان کند. در این صورت پیکسلهای معیوب با رنگ سیاه در پسزمینه سفید عکس قابل تشخیص خواهند بود.
اما Burn in یا سوختگی پیکسلها ممکن است تنها در برخی رنگها خود را نشان دهد.
10. بررسی درگاهها؛ راهنمای خرید گوشی اپل دست دو
درگاههای گوشی ممکن است پس از مدتی استفاده دچار مشکل شوند. حتی مدلهای جدید آیفون که با گواهی IP68 عرضه میشوند هم از این موضوع در امان نیستند؛ چرا که این گواهی برای همیشه دوام نمیآورد. بنابر این حتما درگاه لایتنینگ گوشی را با یک کابل سالم تست کنید و ببینید گوشی شارژ میشود یا خیر. همچنین اگر گوشی دارای جک صدا است، یک هدفون را هم به آن جک متصل و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.
11. تست باتری
باتری قطعهای است که احتمال معیوب بودن آن بیشتر از همه قطعات دیگر است. حتی اگر فروشنده به خوبی از گوشی استفاده کرده باشد، در هر صورت با استفاده عادی نیز باتری دچار فرسودگی میشود. خوشبختانه در iOS میتوانید به راحتی سلامت باتری را چک کنید. برای انجام این کار به مسیر Settings > Battery > Battery Health بروید.
اگر سلامت باتری گوشی پایینتر از 80 باشد، عملکرد دچار افت میشود و باتری خیلی زود باید تعویض شود.
12. Activation Lock و اپل آیدی را بررسی کنید
Activation Lock اپل آیدی کاربر را به یک آیفون متصل میکند. در صورتی که دادههای گوشی حذف شوند یا گوشی بازیابی شود، کاربر صاحب اپل آیدی باید حتما با نام کاربری و رمزعبور خود، گوشی را مجددا فعالسازی کند. اگر پس از روشن کردن گوشی با این پیام مواجه شدید، گوشی را خریداری نکنید چرا که یا گوشی دزدی است یا فروشنده فراموش کرده آن را از حساب اپل آیدی خود جدا کند.
اما اگر پس از روشن کردن گوشی با صفحه خانه یا صفحه قفل مواجه شدید، فروشنده گوشی را ریست فکتوری نکرده است. از او بخواهید گوشی را یک بار ریست فکتوری کند. مراحل راهاندازی آیفون را طی کنید. اگر گوشی از شما نام کاربری یا رمزعبور اپل آیدی صاحب قبلی را خواست یا اگر با پیام بالا مواجه شدید، Activation Lock همچنان فعال است.
فروشنده باید به حساب اپل آیدی خود برود و آیفون را از حساب خود جدا کند. تحت هیچ شرایطی گوشی را بدون حذف اپل آیدی صاحب قبلی و Activation Lock خریداری نکنید.
سخن پایانی
با رعایت نکات خرید آیفون دست دوم که در این مطلب به آنها اشاره کردیم، میتوانید با خیال راحتتری گوشی را خریداری کنید. اگر نکات دیگری در این مطلب از قلم افتاده است، حتما در بخش نظرات آنها را با ما و سایر کاربران بهاشتراک بگذارید.