اگر کار کردن با اکسل برای شما جزو واجبات کارتان است و نیاز دارید که به تمام تکنیکها و روشهای آن آشنا باشید؛ پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه کنید. آموزش تاریخ زدن در اکسل یکی از آن تکینکهای مهم است که برای کارکردن با اکسل حتما به آن نیاز پیدا خواهید کرد. برای افزونه تاریخ شمسی در اکسل در این مقاله ما برای شما آموزش تصویری در نظر گرفتهایم که یادگیری برای شما آسانتر باشد.
این مقاله نمای کلی از تمام فرمت تاریخ در اکسل را ارائه میدهد، کاربردهای اساسی آنها را توضیح میدهد و نمونههای فرمت تاریخ در اکسل را به شما ارائه خواهد داد. هر تابع یک عملیات ساده را انجام میدهد و با ترکیب چندین تابع در یک فرمول میتوانید کارهای پیچیدهتر و چالشبرانگیزتر را حل کنید. در ابتدا قصد داریم مهمترین افزونههای تاریخ در اکسل را برای شما توضیح دهیم.
فهرست مطالب
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ فرمت تاریخ در اکسل
DATE (سال، ماه، روز) شماره سریال تاریخ را بر اساس مقادیر سال، ماه و روزی که شما مشخص کردهاید، برمیگرداند. وقتی صحبت از محاسبه تاریخ در اکسل میشود، DATE ضروریترین تابعی است که باید درک کرد. نکته این است که سایر فرمت تاریخ در اکسل همیشه نمیتوانند تاریخهای وارد شده در قالب متن را تشخیص دهند. بنابراین، هنگام انجام محاسبه تاریخ در اکسل، بهتر است برای اطمینان از نتایج صحیح، تاریخها را با استفاده از تابع DATE تهیه کنید.
در اینجا چند نمونه فرمول تاریخ در اکسل DATE آورده شده است:
- DATE(2015, 5, 20)- شماره سریال مربوط به 2015-May-20 را برمیگرداند.
- DATE(YEAR(TODAY()), MONTH(TODAY()), 1) اولین روز سال و ماه جاری را برمیگرداند.
- DATE(2015, 5, 20)-5، 5 روز از تاریخ مشخص شده، کم میکند.
در نگاه اول، تابع Excel بسیار ساده به نظر میرسد، با اینحال، دارای تعدادی ویژگی است که در آموزش Excel DATE به آنها اشاره شده است. در زیر چند نمونه دیگر را مشاهده خواهید کرد که تابع DATE اکسل بخشی از فرمولهای بزرگتر است:
- کم کردن دو تاریخ در اکسل
- اضافه یا کم کردن روز به تاریخ
- تعداد روزهای یک ماه را محاسبه کنید
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ فرمت تاریخ در اکسل
تابع TODAY () تاریخ امروز را دقیقا همانطور که از نامش پیداست برمیگرداند. TODAY یکی از سادهترین توابع اکسل برای افزودن روز به تاریخ در اکسل است زیرا اصلا آرگومان ندارد. هر زمان که نیاز به دریافت و محاسبه تاریخ در اکسل دارید، فرمول زیر را وارد کنید که یک سلول است:
-TODAY()
جدای از این کاربر آشکار، تابع Excel TODAY میتواند بخشی از فرمولها و محاسبات پیچیدهتر بر اساس تاریخ امروز باشد. بعنوان مثال، برای اضافه کردن 7 روز به تاریخ فعلی، فرمول زیر را در یک سلول وارد کنید:
TODAY()+7=
برای افزودن 30 روز هفته به تاریخ امروز به استثنای روزهای آخر هفته، از این یک فرمول استفاده کنید:
WORKDAY(TODAY()، 30)
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ فرمول تاریخ در اکسل
فرمول DATEVALUE(date_text) تاریخ را در قالب متن به شماره سریالی تبدیل میکند که نشاندهنده تاریخ است. تابع DATEVALUE بسیاری از قالبهای تاریخ و همچنین ارجاع به سلولهایی که حاوی تاریخ متن هستند را درک میکند.
DATEVALUE برای محاسبه، فیلتر کردن یا مرتبسازی تاریخهای ذخیره شده بعنوان متن و تبدیل چنین «تاریخهای نوشتاری» به قالب تاریخ بسیار مفید است. چند مثال فرمول ساده DATEVALUE برای شما آوردهایم:
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ افزودن روز به تاریخ در اکسل
تابع DAY (شماره-سریالی) یک روز از ماه را به صورت عدد صحیح از 1 تا 31 برمیگرداند. Serial_number تاریخ مربوط به روزی است که میخواهید بدست آورید. این میتواند یک مرجع سلول، تاریخی باشد که با استفاده از تابع DATE وارد شده یا با فرمولهای دیگر برگردانده شده است. افزودن روز به تاریخ در اکسل اولین گام برای تاریخ زدن در آن میباشد. در اینجا از این فرمول برای شما چند مثال آوردهایم:
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ افزودن ماه به تاریخ در اکسل
برای افزودن ماه به تاریخ در اکسل و استفاده از تابع MONTH(serial_number) در اکسل ماه، یک تاریخ مشخص شده را بصورت یک عدد صحیح از 1 (ژانویه) تا (دسامبر) برمیگرداند. مثلا:
MONTH(A2)- ماه یک تاریخ را در سلول A2 برمیگرداند.
MONTH(TODAY())- ماه جاری را برمیگرداند.
تابع MONTH به ندرت در فرمولهای تاریخ اکسل به تنهایی استفاده میشود. اغلب شما میتوانید آن را همراه با سایر توابع به کار گیرید.
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ ماکرو تاریخ شمسی در اکسل
در مرحله اول یک شیت جدید باز نمایید. سپس مانند تصویر زیر روی Sheet1 کلیک کنید و گزینه View Code را انتخاب کنید.
وقتی این گزینه را انتخاب کردید یک پنجره به نام Visual Basic for Applications باز میشود که میتوانید از آن برای کدنویسی VBA در اکسل استفاده نمایید. در اینجا میتوانید کدهای مربوط به ماکرو تاریخ شمسی در اکسل را به فایل خودتان اضافه نمایید.
با انجام اینکار یک Module به فایل اکسل اضافه میشود که زمانی که شما بخواهید کدهای مربوط به تاریخ شمسی را در آن قرار بدهید. برای اینکار کدها را داخل ماژولی که ایجاد کردید قرار دهید از بخش Project Explorer روی module 1 دوبار کلیک کنید.
برای اضافه کردن افزونه تاریخ شمسی در اکسل نیاز دارید که حتما این افزونه را دانلود و خریداری نمایید. بعد از نصب آن روی دستگاه خود، فایل متنی داخل آن را در notepad باز نمایید و سپس تمام کدهای داخلش را در پنجره Module1 کپی نمایید. با انجام این کار توابع مربوط به کار با تاریخ شمسی در اکسل به فایل شما اضافه میشود و شما میتوانید از آنها استفاده نمایید.
فرض کنید یک صورت حساب شما در دومین جمعه هر ماه سررسید است. شما میخواهید وجوه را به حساب جاری خود منتقل کنید تا آن وجوه 15 روز تقویمی قبل از آن تاریخ برسد، بنابراین 15 روز از تاریخ سررسید کم میکنید. در مثال زیر نحوه جمع تاریخ در اکسل و تفریق تاریخها را با وارد کردن اعداد مثبت یا منفی خواهید دید.
- تاریخ سررسید خود را در ستون A وارد کنید.
- تعداد روزهای اضافه یا تفریق را در ستون B وارد کنید. میتوانید یک عدد منفی برای کم کردن روز از تاریخ شروع خود و یک عدد مثبت برای اضافه کردن به تاریخ خود وارد کنیدو
- در سلول C2 =A2+B2 را وارد کنید و درصورت نیاز کپی کنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله بطور کامل آموزش تاریخ زدن در اکسل را برای شما همراه با تصویر توضیح دادیم. فقط با صرف 5 دقیقه زمان بطور تقریبی، مقاله را بطور کامل مطالعه نمایید و نحوه محاسبه تاریخ در اکسل را فرا گیرید. سعی کردیم با زبان ساده برای شما این مبحث را توضیح دهیم و به زبان ساده با فرمت تاریخ در اکسل آشنا شوید. حتما بعد از مطالعه این مقاله تجربیات خودتان را با ما و سایر مخاطبین پلازا به اشتراک بگذارید.
آموزش تاریخ زدن در اکسل؛ محاسبه تاریخ در اکسل