به نظر می رسد که نوآوری تازه اپل در زمینه لپ تاپ و دستگاه های چند کاره این بار در زمینه صفحه کلید این دستگاه ها باشد. اگر از آن دسته از کاربران اپل هستید که از سال 2015 مک بوک خود را به امید تغییر روند اپل در بازطراحی کلیدهای پروانه ای، هنوز ارتقا نداده اید پس شاید بروزرسانی های جدید اپل باز هم برای شما نا امیدکننده باشد.
پرونده پتنت جدید اپل که اخیراً به تأیید رسیده، جزئیاتی را پیرامون تجهیزات نمایشگری با وضوح بالا و انعکاس نور خنثی نشان می دهد. اگرچه ممکن است این اطلاعات نشان دهنده تکنولوزی خاصی نباشد ولی با نگاهی دقیق تر به این پرونده اختراع می توان دریافت که این پرونده در واقع طرحی است برای یک دستگاه دو نمایشگری که از یک صفحه کلید لمسی به جای کلیدهای فیزیکی سنتی استفاده می کند.
این پرونده پتنت در ادامه، مشکلات نور ساطع شده از یک نمایشگر روی نمایشگر دوم را توضیح می دهد که اپل در تلاش است تا با اضافه کردن لایه های دوقطبی شده روی هر دو صفحه نمایش از پس این مشکل برآید. اگرچه به نظر می رسد که اپل تصمیمی برای استفاده از نمایشگرهای LCD یا LED نگرفته است چرا که نام هر دو نوع نمایشگر در این پرونده آمده است.
البته باید گفت که به عنوان یک پتنت، این امکان نیز وجود دارد که اپل هیچ گاه این ایده را عملی نکند ولی احتمال استفاده از آن نیز وجود دارد. در دنیای گوشی های هوشمند نیز شاهد جایگزینی کامل صفحه کلیدهای فیزیکی با صفحه کلیدهای مجازی بودیم بنابراین منطقی به نظر می رسد که لپتاپ ها نیز در نهایت به این تغییر رویه روی آورند.
زمان این تغییر هنوز مشخص نیست ولی مطمئناً تجربه استفاده از صفحه کلیدهای مجازی در لپتاپ ها آنچنان هم بد نخواهد بود. در حال حاضر نزدیک ترین چیزی که به یک صفحه کلید مجازی در لپتاپ ها وجود دارد لنوو یوگا بوک است که در سال 2016 تولید شد یا اگر خاطرتان باشد صفحه کلید مجازی در ایسر آیکونیا 6120 (Acer Iconia) که در 2011 عرضه شد نیز وجود داشت.
ایسر آیکونیا را باید دستگاهی نامید که جلوتر از زمان خود بود. ولی یوگا بوک داستان متفاوتی دارد و کاربران این دستگاه، مشکلاتی را در پاسخگویی کلیدها و تنظیم انگشتان دست تجربه کردهاند. ولی استفاده از قلم استایلوس در یوگابوک به خوبی نشان دهنده این موضوع است که از فضای اضافی به وجود آمده میتوان استفادههای بیشمار دیگری نیز داشت.