مقدمه
مانند ارسالهای پستی، ارسال یا دریافت در بازار ارزهای دیجیتالی نیز به یک بستر مناسب نیازمند است. شبکه انتقال ارز دیجیتال، در واقع همان بستری میباشد که از آن برای انتقال ارزهای دیجیتالی استفاده میشود. این شبکهها دارای انواع مختلفی میباشند و هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. در این شبکهها، شاهد کارمزدهای مختلفی میباشیم که برخی از آن کمتر و برخی دیگر بیشتر میباشند. البته که اصلیترین وجه تمایزی که بین این شبکههای انتقال ارز دیجیتال وجود دارد، الگوریتم متفاوت آنها در ساختار میباشد. همین موضوع باعث می شود جدیدترین شبکهها دارای هزینه کمتری برای انتقال باشند و سرعت اغلب آنها نیز بیشتر از شبکههایی باشد که در گذشته ایجاد شدهاند.
برای اینکه بیشتر با این مفاهیم آشنا شویم و درباره شبکه انتقال ارز دیجیتال اطلاعات بیشتری را بدست بیاوریم، تصمیم گرفتیم چنین مقالهای را تولید و آن را برای شما مخاطبین گرامی، به اشتراک بگذاریم. از این رو توصیه میکنیم اگر به دنبال یک مطلب کامل و جامع در این زمینه میباشید و میخواهید اطلاعات خود را در این زمینه توسعه دهید، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا به اطلاعات مفید و ارزشمندی در این زمینه، دست پیدا کنید.
انواع شبکه انتقال ارز دیجیتال
همانطور که عنوان کردیم، شبکه انتقال ارز دیجیتال یک بستر یا مجموعهای میباشد که از آن برای انتقال ارزهای دیجیتالی از یک مبدا به مقصدی دیگری استفاده میشود. این دسته از شبکهها دارای انواع مختلفی میباشند. برای آگاه و پاسخ به سوال انواع شبکههای ارز دیجیتال چیست؟ توصیه میکنیم ادامه این مطلب را به دقت بخوانید. در حال حاضر 4 شبکه برای انتقال ارزهای دیجیتال وجود دارد که هر کدام دارای الگوریتم خاص خود بوده و هزینه تراکنشها در این شبکهها متفاوت با دیگری میباشند.
1) نخستین شبکه انتقال ارز دیجیتال، شبکه ERC20 میباشد. این شبکه از تعدادی دستورالعمل و عملکردها تشکیل شده است که توکنهای جدید موجود در شبکه اتریوم باید از آنها پیروی کنند. جالب است بدانید بسیاری از ارزهایی که قصد دریافت سرمایه را دارند، در این شبکه یک توکن میسازند. پس از این امر و جذب سرمایه، این ارزها به صورت جداگانه فعالیت خود را پیگیری میکنند.
2) دومین شبکه قابل معرفی، شبکه های BEP2 و BEP20 میباشند. این شبکهها که تحت عنوان بایننس چین فعالیت میکنند، در سال 2019 ساخته شده اند. البته ابتدا BEP2 ایجاد شد و بایننس آن را با دستورالعملهای خاص خود معرفی کرد. پس از آن، BEP20 و با مقداری تغییر که شامل سرعت و مقیاس پذیری بیشتری میباشد توسط بایننس ارائه شد. در این شبکه، قراردادهای هوشمند قابل اجرا میباشند. همچنین باید عنوان کنیم که بایننس کوین ( BNB ) دارای بلاک چین این شبکه میباشد.
بررسی ادامه موارد
3) سومین شبکه انتقال ارز دیجیتال، شبکه OMNI میباشد. این شبکه، یک پلتفرم معاملاتی غیر متمرکز بوده که بر روی بلاک چین بیت کوین ساخته شده است. هدف تشکیل این شبکه، راحتی در معاملات داراییهای دیجیتالی بدون واسطه میباشد. از این شبکه به عنوان یک زیربنای کلی برای تمام بلاک چینها و ارزهای دیجیتالی یاد میشود. این شبکه بالاترین و اصلیترین لایه برای انتقال ارزهای دیجیتالی به حساب میآید و به آن شبکه آینده ارزهای دیجیتالی نیز میگویند.
4) شبکه TRC20 آخرین شبکه برای انتقال ارز دیجیتال جهت معرفی در این بخش میباشد. در این پلتفرم، ارزانترین شبکه انتقال ارز دیجیتال ترون میباشد. کارمزد جا به جایی در این شبکه و این ارز بسیار کم است و تراکنشها نیز با سرعت بسیار زیادی قابل انجام است. از این رو بسیاری از معاملهگران از این شبکه و ارز برای انتقال داراییهای خود استفاده میکنند. این شبکه به دلیل داشتن ویژگیهای متمایز و مناسب، در حال حاضر به اصلیترین بستر برای نقل و انتقال دارایی تبدیل شده است. بسیاری از معاملهگران بازار ارز دیجیتال از TRC20 و ارز ترون برای انتقال داراییهای خود استفاده میکنند.
حال که با شبکههای انتقال ارز دیجیتال آشنا شدیم، نوبت آن رسیده است تفاوتهای موجود در بین این شبکهها را نیز بررسی و با عامل تمایز آنها آشنا شویم.
تفاوتهای موجود در انواع شبکه انتقال ارز دیجیتال
شاید برایتان سوال باشد که تفاوت شبکههای ارز دیجیتال در چه مواردی میباشد؟ این شبکهها از نظر الگوریتم با یکدیگر متفاوت میباشند. به عنوان نمونه، در الگوریتم شبکه بیت کوین، از اثبات کار استفاده شده است. این موضوع در حالی است که در شبکه ارز دیجیتال سولانا، از الگوریتم اثبات سهام بهره برده شده است. این تفاوتها باعث میشود هزینه و سرعت تراکنشها دستخوش تغییراتی شود. به طور کلی معمولا ارزهای دیجیتالی جدیدتر، دارای مقیاس پذیری بیشتر بوده و کارمزد آنها نیز کمتر میباشد.
بهترین شبکه انتقال بیت کوین یا ارز دیجیتال، شبکهای میباشد که در آن کارمزد به حداقل مقدار خود و تراکنش به بیشترین سرعت ممکن باشد. همچنین امنیت کافی و امکانات مناسب نیز دیگر ویژگیهایی میباشد که باید در این شبکهها، رویت شود. پس از بررسی این موارد، به سراغ معرفی شبکهای می رویم که کمترین کارمزد و در عین حال، بیشترین سرعت را به کاربران خود ارائه میدهد.
کارمزد کدام شبکه انتقال ارز دیجیتال کمتر است؟
برای اینکه بتوانیم در انتقال ارز دیجیتال موفق شویم، باید از حداکثر سرعت و حداقل هزینه بهرهمند شویم. از این رو شبکههای مختلفی را بررسی کردیم تا بتوانیم کمترین کارمزد برای انتقال را جویا شویم. به عنوان مثال فرض کنید یک معاملهگر، مقداری بیت کوین خریده است و میخواهد آن را در کیف پول شخصی خود نگهداری کند. از این رو او به دنبال انتقال ارز خود توسط یک شبکه به کیف پول شخصی خود میباشد. اگر در چنین حالتی یک معاملهگر بیتجربه حضور داشته باشد، احتمالا از یک شبکه با کارمزد بالا استفاده میکند ( شبکه اصلی بیت کوین ) و باید 0.0005 بیت کوین را به عنوان کارمزد بپردازد که عدد بسیار زیادی است. در طرف دیگر، اگر یک معاملهگر با تجربه در چنین زمانی حضور داشته باشد، از شبکههایی مانند بایننس اسمارت چین، TRC20 و … استفاده میکند تا کارمزد کمتری را پرداخت کند.
به طور کلی و به ترتیب، شبکههای ترون TRC20، بایننس اسمارت چین BEP20، شبکه بایننس کوین BEP2، شبکه اتریوم ERC20 و شبکه بیت کوین OMNI به ترتیب کمترین کارمزدها را در بین شبکه های انتقال ارز، دارند. از نظر سرعت نیز تقریبا ترتیب به همین صورت میباشد اما جای BEP2 با BEP20 تعویض میشود.
جمع بندی نهایی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به بررسی شبکه انتقال ارز دیجیتال پرداختیم. در این محتوا بررسی کردیم که شبکههای انتقال ارز دیجیتال چه مجموعهها و پروتکلهایی میباشند. سپس کاربرد آنها را ذکر کردیم و پس از آن به بررسی انواع آنها پرداختیم. هر کدام از شبکهها از الگوریتمهای خاص و ویژگیهای مخصوصی تشکیل شده اند. بنابراین هر کدام از آنها سرعت و کارمزد ویژه خود را دارند. همچنین پس از آن بررسی کردیم که کدام شبکهها برای انتقال ارز دیجیتال بهتر هستند و میتوانند کارمزد کمتر و در عین حال سرعت بیشتری را در اختیار معاملهگران قرار دهند.
در حال حاضر، شبکه ترون در شبکه کلی TRC20، از ارزانترین بسترهایی میباشد که برای انتقال ارز دیجیتال از آن استفاده میشود. این شبکه دارای کارمزد بسیار پایینی میباشد و کاربران میتوانند به راحتی برای نقل و انتقال داراییهای خود از آن استفاده کنند. در انتهای این مقاله، امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید و این محتوا توانسته باشد اطلاعات مفید و ارزشمندی را به شما مخاطبین گرامی، ارائه کرده باشد. همچنین شما میتوانید سایر مقالات موجود در پلازا را در زمینه بازارها و اطلاعات مالی مطالعه نموده و دانش خود را در این زمینه افزایش دهید.