یک شرکت چینی موفق به ساخت باتری جدیدی برای گوشی های هوشمند شد که می تواند در دمای منفی 70 درجه سانتیگراد کار کند.
دنیای تکنولوژی به طور مداوم در حال پیشرفت و تکامل بوده و همواره عرصه هایی وجود دارند که پیشروهای صنعت در آن حرکت می کنند. برخی حوزه های رشد سریع تری دارند و برخی حوزه ها رشد کندتری. حوزه فناوری باتری های گوشی های هوشمند هم در حال تغییر می باشد. بسیاری از کاربران باید منتظر پیشرفتی انقلابی در فناوری باتریِ گوشی های هوشمند باشند، همین اتفاق در حوزه دوربین ها و دیگر سنسورهای گوشی های هوشمند هم افتاده است و شاهد رشد فناوری در این حوزه ها هم هستیم.
همان طور که می دانید،باتری های معمولی گوشی ها هوشمند از جنس باتری، لیتیوم یونی هستند که شرایط محیطی سرد نمی توانند کار کنند. در حقیقت، در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد، یک باتری لیتیوم-یونی در عرض چند دقیقه حدود 50 درصد کارایی خودشان را از دست می دهند و همین مساله سبب می شود گوشی هوشمند به طور غیرمنتظره ای دچار افت کارکرد و در نهایت خاموش شود. طبق گزارش خبرگزاری Xinhua ، دانشمندان چینی یک باتری لیتیومی جدید را طراحی کرده اند که می تواند در دمای بسیار سرد یعنی حدود منفی 70 در جه سانتیگراد هم کار کند. این باتری برای افرادی که در محیط های خیلی سر کار می کنند کارایی دارد. بالاخره مناطقی از جهان وجود دارد که بسیار سرد است و برای این محیط ها می توان از این باتری استفاده نمود.
بر اساس گزارش های منتشر شده از تحقیقات Xia Yongyao، از دانشگاه فودان، نشان می دهد که تیم تحقیقاتی با استفاده از اتیل استات ( ethyl acetate ) به عنوان الکترولیت و ترکیب دو ماده ارگانیک به عنوان الکترود، به ترتیب PTPAn به عنوان کاتد و PNTCDA به عنوان آند توانسته اند این باتری را طراحی کرده و بسازند.
در طراحی باتریِ جدید ترکیبات آلی لازم نیست که به یون های لیتیوم به صورت ماتریس مولکولی متصل شوند، و به همین دلیل، این باتریها می توانند بر خلاف باتری های لیتیوم سنتی در دماهای پایین تر به راحتی کار کنند. اما محققان همچنین اذعان می کنند که مشکل اصلی در تجاری سازی باتریِ جدید این است که چگالی انرژی ( energy density ) این سلول جدید بسیار پایین بوده، به همین دلیل شاید هنوز نتوانند آن را با قیمت رقابتی نسبت به باتری های فعلی به فروش برسانند.
