گوشی آنر 50 لایت با طراحی زیبا، نمایشگر بزرگ و سرعت شارژ بسیار بالای خود، با هدف رقابت با دیگر گوشیهای اقتصادی وارد بازار شده است. در این مطلب با بررسی گوشی آنر ۵۰ لایت (Honor 50 Lite) با پلازا همراه باشید.
آنر پس از جدایی از هواوی توانسته با عرضه انواع گوشیها و همچنین معرفی سری 50، توجهات زیادی را به خود معطوف کند. گوشی آنر 50 لایت، با وجود این که از برخی جنبهها شباهت زیادی به گوشی پرچمدار آنر 50 دارد اما چند تفاوت کلیدی سبب شدند این گوشی هم از نظر قیمت و از هم از نظر ظاهری، در دستههای گوشیهای ارزان قرار گیرد. اما آیا این گوشی میتواند رقیب جدی در بازه قیمتی 5 میلیون تومان باشد؟ برای پاسخ به این سوال، در ادامه با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی Honor 50 Lite در یک نگاه
گوشی آنر ۵۰ لایت | |
---|---|
تاریخ عرضه | 17 نوامبر 2021 (26 آبان 1400) |
نمایشگر | 6.67 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1080p |
پردازنده | اسنپدراگون 662 |
رم | 8/6 گیگابایت |
دوربینها | 2 + 2 + 8 + 64 |
حافظه | 128 گیگابایت |
نسخه اندروید | اندروید 11 با رابط کاربری Magic UI 4.2 |
باتری | 4300 میلیآمپر با شارژ سریع 66 وات |
قیمت | از 5 میلیون تومان |
بررسی و معرفی گوشی آنر 50 لایت
گوشی آنر ۵۰ لایت با وجود این که از برخی ویژگیهای برادر بزرگتر خود بیبهره است اما توانسته با چند قابلیت دیگر مثل شارژدهی بسیار عالی و سرعت شارژ فوقالعاده، نظر کاربران مختلفی که بهدنبال یک گوشی اقتصادی برای استفاده معمولی هستند را به خود جلب کند. بهخصوص با نمایشگر بزرگ 6.67 اینچی و حاشیههای ظریف که کمتر در این بازه قیمتی میتوانید پیدا کنید.
طراحی گوشی Honor 50 Lite
پسوند لایت در نام این گوشی اصلا ارتباطی به وزن و اندازه آن ندارد. در حقیقت این مدل به اندازه قابل توجهی سنگینتر و ضخیمتر از آنر 50 است. البته که با توجه به نمایشگر بزرگتری که دارد، این مورد خیلی هم دور از انتظار نبود.
گوشی با وجود اندازه بزرگتر، بدون کیس به راحتی در دست جای میگیرد و اندازه آن خیلی بیش از اندازه بزرگ نیست. اما بدنه پشتی گوشی مدام اثرانگشت و کثیفی را بهخود جذب میکند و به همین خاطر احتمالا اکثر کاربران ترجیح میدهند روی آن یک کیس بگذارند.
بدنه پشتی گوشی دارای خطوط عمودی است که از ابتدا تا انتهای گوشی و از بخش میانی کشیده شدند. در مقایسه با آنر 50، این طراحی شاید بیش از حد ساده و خستهکننده بهنظر برسد اما از طرف دیگر و برخلاف اکثر رقبا، سبب شده گوشی خیلی شبیه به گوشیهای ارزان قیمت هم نباشد.
شاید مهمترین وجه تمایز گوشی Honor 50 Lite با نسخه اصلی، چینش دوربینها باشد. در این مدل خبری از طراحی دوگانه و حلقهای لنزها نیست و در عوض آنر 50 لایت از دوربینها در یک آرایش دایرهای درست در وسط گوشی، میزبانی میکند.
نمایشگر گوشی آنر 50 لایت
آنر با استفاده از یک نمایشگر 6.67 اینچی با حاشیههای باریک، توانسته به بهترین شکل از بخش جلویی گوشی استفاده کند. حفره دوربین سلفی نیز به بالای سمت چپ منتقل شده است و بهشکل جالب توجهی با نوار نوتیفیکیشن داخل رابط کاربری ترکیب میشود.
البته که قراردادن دوربین سلفی در این قسمت خیلی طرفداران زیادی ندارد چرا که از دید برخی کاربران سبب میشود هنگام تماشای محتوا، این قسمت بیش از حد آزاردهنده شود. اما در عمل هنگام تماشای ویدیو، دوربین آنقدر در حاشیه قرار دارد که مزاحم شما نشود. البته تنها هنگام تماشای ویدیوها با نسبت 16:9. اگر بهسراغ ویدیوهای با نسبت بالاتر مثل 21:9 بروید، دوربین میتواند تا حد زیادی مزاحم شما شود.
از سوی دیگر نمایشگر LCD گوشی به بهترین شکل از طیف رنگ گسترده DCI-P3 برای نمایش رنگها بهره میبرد و بهلطف تراکم پیکسلی 391ppi که دارد، از نظر مصرف باتری و شارژدهی نیز خیلی به گوشی فشار نمیآورد. در حقیقت این پنل یکی از فاکتورهایی است که به شارژدهی بسیار خوب این گوشی کمک کرده است. در حالی که اگر یک پنل اولد را جایگزین آن کنید، با وجود این که تصاویر کیفیت بهتری خواهد داشت، اما مصرف باتری نیز به همان اندازه بالا خواهد رفت.
اما ویژگی که جای خالی آن احساس میشود، رفرشریت بالاتر از 60 هرتز است. حتی سامسونگ نیز در این بازه قیمتی و حتی پایینتر، گوشیهایی با رفرشریت 90 هرتز ارائه میکند (گلکسی A04s) و گوشیهای چینی نیز گزینههایی با رفرشریت 120 هرتز هم دارند.
در عوض آنر، نرخ نمونهبرداری لمسی را افزایش داده است. این گوشی با نرخ 180 هرتز عرضه شده که برای یک گوشی در این بازه قیمتی فوقالعاده است و میتواند بیشتر از همه توجه گیمرها و پابجی بازان را بهخود جلب کند. نکته قابل توجه دیگر این است که آنر این گوشی را با جک 3.5 میلیمتری همراه کرده است.
بلندگوی خود گوشی اما صدای خیلی بلندی ندارد و بسیاری از صداها با فرکانس پایین را نیز حذف میکند. چرا که گوشی تنها یک بلندگو دارد و نمیتواند برای استفاده روزمره خیلی گزینه مناسبی باشد. احتمالا آنر هم با علم به این موضوع، جک صدا را به گوشی افزوده است.
مشخصات گوشی آنر 50 لایت
مورد مهم بعدی سخت افزار گوشی آنر ۵۰ لایت است. این گوشی در 2 مدل با رم 6 و 8 گیگابایتی عرضه میشود. هردو نیز با حافظه 128 گیگابایتی همراه شدهاند. خبری از اسلات کارت حافظه نیست و به همین خاطر اگر نیاز به حافظه زیاد دارید باید قبل از خرید گوشی، گزینههای دیگر را هم مدنظر داشته باشید. بهخصوص اگر 128 گیگابایت برای استفاده شما کافی نیست.
پرازنده گوشی Honor 50 Lite، اسنپدراگون 662 است که در گوشیهایی مثل ردمی 9 و موتو G9 پاور نیز استفاده شده بود. این پردازنده میانرده از 5G هم پشتیبانی نمیکند بنابر این اگر این مورد هم برایتان مهم است، بهتر است نگاهی هم به سایر گوشیها داشته باشید.
با توجه به پردازنده، نباید انتظارات زیادی از عملکرد گوشی داشته باشید. آنر 50 لایت در بنچمارکها، مخصوصا بنچمارکهای GFX، از اکثر رقبایش عملکرد ضعیفتری دارد و در گیکبنچ 5 نیز تقریبا 300 امتیاز کمتر از پوکو M4 پرو در عملکرد چند هستهای، ثبت کرده است.
دوربین گوشی آنر 50 لایت
دایره بزرگ محل میزبانی از دوربینها، شاید مهمترین مشخصه ظاهری این گوشی باشد. همانطور که پیشتر هم گفتیم، آنر 50 با دو حلقه جداگانه برای دوربینها عرضه شده بود. یکی از آنها از دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی میزبانی میکرد و دیگری میزبان سایر لنزها بود.
در آنر 50 لایت، تمام دوربینها در یک حلقه بزرگ چیده شدند. رزولوشن دوربین اصلی از 108 مگاپیکسل به 64 مگاپیکسل کاهش پیدا کرده ولی سایر لنزها همان مشخصات دوربینهای آنر 50 را دارند. دوربینهای 64 مگاپیکسلی طی چندین سال گذشته آنقدر در گوشیهای اقتصادی و میانرده استفاده شدند که دیگر تبدیل به یک ویژگی عادی شدند. دوربین استفاده شده در آنر 50 لایت نیز برای کاربرانی که بیشتر دنبال یک دوربین برای عکاسی تفریحی هستند، عملکرد بسیار خوبی دارد.
این دوربین در بسیاری از محیطها و با انواع شرایط نوری، عملکرد قابل قبولی دارد. بهخصوص در محیطهای تاریک و بهلطف حالت شب خود. همچنین از آنجایی که این دوربین دیافراگم پایینی دارد، بهراحتی میتوان تصاویری با عمق کافی ثبت کرد. این دوربین حداکثر از زوم 8 برابر پشتیبانی میکند اما حتی در زوم 4 برابر نیز کیفیت تصاویر به اندازه زیادی کاهش پیدا خواهد کرد.
لنز ماکرو با رزولوشن 2 مگاپیکسلی خود، به سختی قابل استفاده است. تصاویر آن نویز زیادی دارند و مثل همیشه نمیتوان استفاده زیادی برای چنین لنزی پیدا کرد. بهنظر میرسد لنزهای ماکرو بیشتر تبدیل به ویژگی برای پر کردن صفحه مشخصات گوشیها توسط شرکتهای سازنده تبدیل شدند تا لنزهایی که واقعا قابل استفاده باشند و به درد کاربران بخورند.
شارژدهی و باتری گوشی آنر ۵۰ لایت
مهمترین نقطه قوت این گوشی بدون شک شارژدهی آن است. این گوشی برخلاف سایر گوشیهای هم اندازه خود، با یک باتری 4300 میلیآمپری عرضه شده و بهراحتی برای استفاده معمولی شما را همراهی میکند. به ادعای خود آنر، باتری با یک بار شارژ میتواند تا 7 ساعت گیمینگ، به کاربران شارژ بدهد و تا 16 ساعت نیز برای استفاده از وب شارژ خواهد داشت.
در عمل به نظر میرسد این ادعاها درست هستند. اگر استفاده معمولی داشته باشید ممکن است تا چندین روز اصلا احتیاجی به شارژ گوشی پیدا نکنید. حتی با گیمینگ نیز گوشی از نظر شارژدهی عملکرد بسیار خوبی دارد.
از سوی دیگر یکی دیگر از نقاط قوت این گوشی، سرعت شارژ آن است. درون جعبه گوشی یک شارژر 66 وات و یک کابل تبدیل USB-A به USB-C قرار دارد. به گفته آنر با این شارژر شما میتوانید گوشی را ظرف 10 دقیقه از 0 به 40 و ظرف 30 دقیقه به شارژ 98 درصد برسانید.
قیمت و تاریخ عرضه گوشی آنر ۵۰ لایت
این گوشی از اواخر آبان 1400 در بازارهای جهانی عرضه شد اما تا اواخر بهمن ماه همان سال، وارد بازار ایران نشد. در روزهای اولیه قیمت گوشی Honor 50 Lite در نسخه پایه 7 میلیون تومان بود اما در حال حاضر میتوانید این گوشی را با قیمت حدود 5 میلیون تومان خریداری کنید.
این گوشی با این قیمت یک گزینه اقتصادی برای کسانی است که تنها بهدنبال گشتن در اینترنت، استفاده از شبکههای اجتماعی و عکاسی بهصورت تفریحی هستند. آنر 50 لایت همانطور که گفتیم همراه با شارژر درون جعبه عرضه میشود و به همین خاطر نیازی نیست یک هزینه اضافی هم برای شارژر درنظر داشته باشید.
سخن پایانی
گوشی آنر 50 لایت دارای نقاط ضعفی است که میتوان با توجه به قیمت، آنها را نادیده گرفت. دوربین اصلی میتواند تصاویر را با کیفیت قاب قبولی ثبت کند ولی سایر لنزها تعریف زیادی ندارند. از نظر عملکرد نیز میتوان گزینههای بهتری در بازار پیدا کرد ولی با توجه به نمایشگر بزرگ، شارژدهی بسیار عالی و سرعت شارژ بالا، نمیتوان گوشی Honor 50 Lite را نیز یک گوشی ضعیف بهحساب آورد.
