با گسترش و فراگیر شدن ابزارهای هوشمند و شبکه های اجتماعی، باتری دستگاه های هوشمند زودتر خالی می شوند و شما مجبورید در صورتی که دسترسی به برق دارید دستگاهتان را به شارژ بزنید اما همیشه پریز برق دسترس نیست و اینجاست که پاوربانک وارد عمل می شود.
در دنیای گجتها یکی از مشکلات عمدهای که وجود دارد به باتری دستگاهها و میزان انرژی ذخیره شده در آنها مربوط میگردد. یکی از پرسشهایی که زیاد مطرح میشود این است که «چرا با وجود رشد فناوری و سختافزار، مساله باتری حل نمیشود و این صنعت همچنان درجا میزند؟!»
در جواب باید گفت که صنعت ساخت باتری با گنجایش بیشتر و ابعاد کوچک تر روز به روز در حال توسعه است این در حالی است که سرعت پیشرفت تکنولوژی ساخت تراشه، صفحه نمایشهای بزرگ و غیره نسبت به به صنعت باتری بیشتر بوده و این موضوع کمی مشکلساز شده است. به عبارت دیگر تراشهها هر روز بهبود یافته و قدرتمندتر میشوند و این به معنای مصرف بیشتر انرژی است.
یکی از راه حل هایی که مورد توجه و استقبال کاربران قرار گرفته استفاده از پاور بانک است.
پاوربانک در واقع یک باتری همراه است که میتوان از آن برای شارژ دستگاههای الکترونیکی مختلف استفاده نمود. این دستگاه در مواقعی که شارژ گوشی یا تبلتتان خالی میشود و به منبع برق دسترسی ندارید میتواند بسیار کاربردی باشد. همان طور که از نامش پیدا است، پاور بانک در واقع یک منبع ذخیرهسازی انرژی است که میتوان آن را به راحتی جابجا نمود. نام آن از دو لغت لاتین پاور و بانک گرفته شده که به معنی بانک انرژی است.
مشخصات کلی
درگاه ورودی و خروجی
شارژر همراه با استفاده از یک پورت ورودی شارژ شده و با دو پورت دیگر اقدام به شارژ دستگاه مورد نظر می کند. دو پورت خروجی با ولتاژ های متفاوتت جهت شارژ دستگاه های مختلف تعبیه شده است که یکی از آنها ولتاژ بیشتری را برای شارژ تبلت و گجت های بزرگتر در اختیار کاربران قرار می دهد.
میزان شارژ دهی پاوربانک
یکی از ویژگی های اصلی پاوربانک میزان شارژ دهی آن است که برحسب آمپر ساعت اندازه گیری می شود. به عنوان مثال پاوربانک ۱۱۶۰۰ میلی آمپرر ساعتی، به این معناست که این دستگاه در یک ساعت، ۱۱۶۰۰ میلی آمپر توان شارژ دارد و می تواند گوشی همراهی با باتری ۲۸۰۰ میلی آمپری را حدودا ۴ بار شارژ کند. لذا در هنگام خرید حتما به میزان شارژ دهی پاوربانک باید دقت کرد.
انواع پاوربانک
به طور کلی میتوان پاور بانکها را به سه دسته مهم تقسیم کرد.
- پاور بانکهای معمول که در سایزها و ظرفیتهای مختلف قابل استفاده برای اکثر دستگاههای دیجیتال بوده و از تنوع بالایی نیز برخوردارند.
- پاور بانک خورشیدی نوعی دیگری است که دارای پنلهای فتوولتائیک بوده و میتواند باتری داخلی خود را زمانی که در نور آفتاب قرار میگیرد، شارژ کند. پاور بانکهای خورشیدی سریع نیستند و دیر شارژ میشوند.
- مدل دیگری از پاور بانک به شکل محافظ و قاب موبایل است. این مدل معمولا برای گروه خاصی از گوشیها عرضه شده و تنوع بسیار کمی نیز دارد و به خاطر طراحی باریک ظرفیت پایینی نیز دارد.
اما پاور بانک یا شارژر همراه یک باتری شیمیایی و مدار است و به راحتی می تواند برای شما دردسر ساز شود. بسیاری از سازندگان نامعتبرر پاور بانک امروزه از باتری های بازیافتی و ترمینال های خراب استفاده می کنند. ممکن است این پاوربانک ها ارزان باشند ولی ریسک نشت اسید باتری و انفجار را به همراه دارند و ممکن است شما به جای پاور بانک در حال حمل یک بمب ساعتی در کیفتان باشید.
پاور بانک ها مشکلی را برای باتری گوشی ایجاد نمیکنند به شرطی که کابل شارژ را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که با آمپر گوشی یکسان است بطور مثال شارژر تلفن همراه خروجی ۱ آمپری دارد، پس باید کابل شارژ را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که خروجی آن ۱ آمپر است البته این بدین معنا نیست که اگر به خروجی ۲ آمپری پاور بانک وصل کنید باتری گوشیتان خراب میشود، وصل کردن به پورتی که آمپر بالایی دارد باعث میشود گوشیتان سریعتر شارژ شود اما در دراز مدت باتری گوشیتان کارایی خود را از دست میدهد.
چه پاوربانکی بخریم
حفاظت در مقابل اتصال کوتاه
میدانیم که آتش اغلب توسط یک اتصال کوتاه ایجاد میشود. شارژر همراهی را انتخاب کنید که سیستم حفاظتی در مقابل اتصال کوتاه را داشتهه باشد.
حفاظت در مقابل شار بیش از حد – Overcharge
ما به پاور بانکی نیاز داریم که جریان الکتریسیته را، زمانی که شارژ باتری کامل شد، قطع کند. برای اینکه شارژ بیش از حد حتما عمر باتری پاور بانک وو باتری دستگاه در حال شارژ را کوتاه میکند.
حفاظت در مقابل دمای بالا
بهتر است شارژر همراه دارای طیف دمای کارکرد بالایی باشد.
خاموش شدن خودکار – Auto Off
این ویژگی را در واقع میتوان هم ردیف قابلیت حفاظتی Overcharging دانست که با اتمام شارژ دستگاه جریان قطع شود تا دستگاه آسیب ندیده وو دمای داخلی آن افزوده نشود.
توجه به کیفیت ساخت و سلولهای پاور بانک
مطمئن شوید که باتریهای پاور بانک اصلی باشند. پاور بانکهای با کیفیت بالا دارای کانکتورهای خوب و چراغ هشدار دهنده باتری هستند.