در سالهای اخیر آثار سینمایی زیادی ساخته شده که اولین تجربه کارگردانان بوده و برخلاف انتظار عموم عملکردی عالی از خود نشان دادهاند. فیلم ایرانی تارا نیز جز این دسته فیلمهاست. در ادامه به معرفی فیلم سینمایی تارا خواهیم پرداخت.
فیلم ایرانی تارا محصول سال 1398 به نویسندگی و کارگردانی کاوه قهرمان و تهیهکنندگی سید غلامرضا موسوی است. این فیلم در سال 1399 در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و چندی پیش شاهد اکران آن بودیم. ژانر فیلم ایرانی تارا اجتماعی، روانشناسی و درام است و اولین تجربه کارگردانی فیلم بلند کاوه قهرمان محسوب میشود. از بازیگران شاخص فیلم باید به رعنا آزادی ور، مهدی پاکدل، سروش صحت و نازنین فراهانی اشاره کنیم.
با توجه به فیلمهای کوتاه گذشته کاوه قهرمان درمییابیم که این کارگردان تازه کار علاقه شدیدی به مسائل روانشناسی و پیچیده دارد و فیلم سینمایی تارا نیز قرار است سفری به درون ذهن انسان داشته باشد. پس با این حساب با پلازا همراه باشید تا به معرفی این فیلم بپردازیم.
در این قسمت میتوانید «تریلر فیلم سینمایی تارا» را مشاهده کنید.
فهرست مطالب
داستان فیلم سینمایی تارا
در این قسمت خلاصه فیلم ایرانی تارا را برای شما بازگو میکنیم. مدت زمان فیلم ایرانی تارا 90 دقیقه است و این فیلم در تاریخ 2 شهریور 1401 اکران شد. داستان درباره زنی به نام تاراست که تصمیم دارد کار بزرگی را انجام دهد و این خبر را به همسرش بهرام نداده است. این تصمیم تغییر بزرگی در زندگی این زوج خواهد بود، به طوری که گذشته، آینده و حال آنان در هم گره میخورد. فیلم سعی دارد تا زندگی این زوج را در این سه زمان به مخاطب نشان دهد.
عوامل فیلم ایرانی تارا
در این بخش از معرفی فیلم ایرانی تارا درباره عوامل این فیلم صحبت خواهیم کرد.
کاوه قهرمان کارگردان فیلم
- سن: 39 سال
- محل تولد: تهران
- آثار: 28 فیلم کوتاه داستانی، مستند و تجربی
کاوه قهرمان نویسنده و کارگردان فیلم سینمایی تارا در اولین روز از آذر سال 1361 متولد شد. او اهل تهران است و در دوران دبیرستان رشته ریاضی و فیزیک را برای تحصیل انتخاب کرد. او در سال 1384 فارغالتحصیل کارشناسی رشته کارگردانی شد و پس آن در مقطع کارشناسی ارشد سینما در دانشگاه هنر تهران شروع به تحصیل کرد.
این کارگردان در زمان دانشجویی ساخت فیلم های کوتاه داستانی، مستند و تجربی را شروع کرد. کاوه قهرمان علاوه بر کارگردانی، فیلمنامهنویس، تدوینگر، تصویربردار و صداگذار نیز بود. او از دهه 90 ساخت تیزرهای تبلیغاتی را شروع کرد و از سال 95 به بعد عضو هیات مدیره انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) شد.
سایر عوامل فیلم ایرانی تارا
- تهیهکننده: غلامرضا موسوی
- تهیهکننده اجرایی: سعید شعربافی
- نویسنده: کاوه قهرمان
- فیلمبردار: سینا کرمانیزاده
بازیگران فیلم سینمایی تارا
در این قسمت قصد داریم هنرپیشه های فیلم ایرانی تارا را به شما معرفی کنیم. باید تاکید کنیم که در این فیلم از بازیگران حرفهای استفاده شده است. در ادامه به بیوگرافی این بازیگران خواهیم پرداخت.
رعنا آزادی ور در نقش تارا
- سن: 39 سال
- محل تولد: تهران
- آثار معروف: نازی در «درباره الی» و ام جمیل در «محمد رسول الله»
رعنا آزادی ور بازیگر زن با استعداد کشورمان در 17 فروردین سال 1362 به دنیا آمد. او اهل تهران است و فعالیت حرفه ای خود را در سال 1382 و بازی در فیلم «مارمولک» کمال تبریزی آغاز کرد. او پس از اولین فیلمش در سال 1384 سه فیلم سینمایی دیگر نیز بازی کرد. اما در سال 1385 بود که این بازیگر توانست برای نخستین بار در نقش اول فیلم «پارکوی» ظاهر شود و کاملا به عنوان یکی از اهالی سینما تثبیت شود. فیلمهای «درباره الی» و «خانه دختر» نیز موفقیتهای بعدی رعنا آزادی ور بودند.
با همه این تفاسیر اگرچه این بازیگر زن ایرانی در بین اهالی سینما معروف بود اما نتوانسته بود در نگاه مخاطبان پر رنگ شود تا اینکه ایفای نقش سمیرای سریال «زخم کاری» را برعهده گرفت. سمیرا به حدی مورد توجه مخاطبان قرار گرفت که شوخیهای زیادی با وضعیت عصبی این نقش میشود. رعنا آزادی ور در فیلم سینمایی تارا نقش تارا را دارد.
مهدی پاکدل در نقش بهرام
- سن: 42 سال
- محل تولد: اصفهان
- آثار معروف: طاهر فردوس در سریال «ستایش» و فرهاد صبوری در سریال «هم گناه»
مهدی پاکدل بازیگر ایرانی متولد 10 تیر 1359 در اصفهان است. او برادر کوچکتر حسین و مسعود پاکدل است و خانواده اهل هنری دارد. مهدی پاکدل علاوه بر بازیگری به حرفه مدلینگ نیز مشغول است و تاکنون یک آلبوم موسیقی به نام «در انعکاس کوچههای خیس» هم منتشر کرده است.
او کار خود را از تئاتر شروع کرد و نخستین بار با نقش فرهاد سریال «با من بمان» در تلویزیون دیده شد. اما نقش علیرضا در سریال «اولین شب آرامش» وضعیت بازیگری او را تثبیت کرد. وی همچنان به بازی در فیلمها، سریالها و تئاترهای خود ادامه داد تا اینکه با نقش طاهر فردوس سریال «ستایش» برای همیشه در یادها باقی ماند. مهدی پاکدل معمولا کمیت و کیفیت را ترجیح میدهد. او اخیرا با دو سریال شبکه نمایش خانگی خود «هم گناه» و «جیران» خوش درخشید. مهدی پاکدل در فیلم ایرانی تارا نقش بهرام را دارد.
سروش صحت
- سن: 56 سال
- محل تولد: اصفهان
- آثار معروف: کارگردانی سریالهای «ساختمان پزشکان» و «لیسانه ها» و فیلم «جهان با من برقص»
سروش صحت بازیگر، فیلمنامهنویس و کارگردان ایرانی متولد 8 آذر 1344 است. او هنرمند بی ادعای فوق العاده موفقی است که خاطرات بسیاری از مخاطبان را رقم زده است. آقای صحت نخستین بار در سال 1377 با «جنگ 77» مهران مدیری فعالیت بازیگری و نویسندگی خود را شروع کرد و سپس در فیلم «شراره» ایفای نقش داشت. اگر بخواهیم تعریف درستی از این بازیگر داشته باشیم سواد و هنر بالای اوست.
سروش صحت علاوه بر کارگردانی بسیاری از آثار معروف و نقش آفرینیهای اغلب کوتاه اما تاثیرگذار خود، با مجری گری در برنامه تلویزیونی «کتاب باز» توانست دریچه جدیدی را برای افراد باز کند. او رمانی به نام «احتمالاً گم شدهام» را نیز نوشته و برنده جایزه هوشنگ گلشیری برای نگارش آن شده است. این کارگردان توانا برای فیلم «جهان با من برقص» برنده بهترین کارگردانی جشنواره فجر شد. وی در فیلم سینمایی تارا عهدهدار یکی از نقشهای اصلی است.
نازنین فراهانی
- سن: 49 سال
- محل تولد: تهران
- آثار معروف: پروانه رضوانی/ نوبرتا بکر در سریال «ترور خاموش» و ایفای نقش در فیلم «شب هامون»
نازنین فراهانی بازیگر زن حرفهای ایرانی متولد سال 1352 در تهران است. او در رشته روزنامهنگاری دانشگاه علامه تهران تحصیل کرده و در سال 1379 نخستین بار به عنوان بازیگر مهمان سریال «داستان یک شهر 2» وارد تلویزیون شد. دقیقا همان سال بود که این بازیگر اولین فیلم سینمایی خود با عنوان «زیر پوست شهر» را بازی کرد. نازنین فراهانی بر بازی خود مسلط است و علاوه بر بازیگری نویسندگی آثاری همچون «مهمونی کامی»، «این سیب هم برای تو» و «پدیده» را نیز برعهده داشت. نازنین فراهانی یکی از نقشهای اصلی فیلم ایرانی تارا است.
سایر بازیگران فیلم سینمایی تارا عبارتند از:
- مجید نوروزی
- معصومه بیگی
- مهدی بزرگزاده
- سعید آجرلو
- مهلا عرب
- محمد صفوی
بررسی فیلم ایرانی تارا
آنطور که از ظاهر امر پیداست فیلم در ژانر اجتماعی، روانشناسی و درام ساخته شده است. این فیلم به تازگی منتشر شده است و نمیتوان نقد فیلم ایرانی تارا را به صورت اختصاصی انجام داد. در این قسمت به بررسی نگاه رضا صائمی به این فیلم میپردازیم.
نگاهی بر تجربه کارگردان
رضا صائمی منتقد و روزنامه نگار درباره کاوه قهرمان نظر مثبتی دارد و او را کارگردانی میخواند که اگرچه اولین تجربه کارگردانی فیلم بلند خود را دنبال میکند اما فیلمهای قبلی او به کمکش آمدهاند:
«گرچه «تارا» نخستین فیلم بلند کاوه قهرمان است اما او پیش از این کارگردانی مستند و فیلم کوتاه را تجربه کرده بود و به اصطلاح دستی بر آتش فیلمسازی داشت. تحصیلات آکادمیک او را هم نباید نادیده گرفت.»
محتوای فیلم
این منتقد اعتقاد دارد که فهم فیلم ایرانی تارا کار سادهای نیست و این اثر محتوای پیچیدهای دارد.
«در واقع «تارا» فیلم آسان فهمی نیست. هم از این حیث که موقعیتهای دراماتیک سه قصه آن (نه لزوما سه قصه آن) هم درهم تنیده است و هم از دیالکتیک معنایی بین آنها برساخته میشود.»
آنچه فیلم قصد بیان آن را دارد
این منتقد معتقد است که فیلم سینمایی تارا دیدی روانشناسانه دارد و به درون انسان سفر میکند.
«شاید بتوان گفت در «تارا» با هستی شناسی رابطه مواجه هستیم که چالشهای ذاتی آن را به نمایش گذاشته و از این حیث حتی کارکردی تراپی هم دارد.
به این معنا که مخاطب میتواند به میانجی همذات پنداری با یکی از 6 شخصیت اصلی قصه؛ دچار کاتارسیس شود یا دست کم درد خود را در زندگی این سه زوج بازشناسی کند.»
سخن پایانی
به پایان این مقاله درباره فیلم ایرانی تارا رسیدیم و هر آنچه که از فیلم میدانستیم با شما درمیان گذاشتیم. این روزها کارگردانهای تازه کار با موضوعات ناب خود سعی در تغییر سینمای راکد ایران دارند. نظر شما درباره موضوع فیلم ایرانی تارا چیست؟ آیا با عملکرد فیلمهای جدید ایرانی موافق هستید؟ لطفا نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ممنون که همراه ما بودید.