اخیراً تعدادی از مشکلات امنیتی مرورگر Microsoft Edge توسط گوگل افشا شده است. مایکروسافت و گوگل اکنون بیش از یک دهه است که رقابتی تنگاتنگ با یکدیگر دارند. در سال های اخیر نیز اختلافاتی بین این دو غول تکنولوژی بر سر افشای مشکلات امنیتی به وجود آمده است. اکنون گوگل با منتشر کردن اطلاعاتی در مورد مشکلات امنیتی Microsoft Edge پیش از ارائه پچ برطرف کننده این مشکل توسط مایکروسافت، آتش این اختلافات را دوچندان کرده است. وب سایت خبری Neowin اولین مجله خبری بود که اطلاعات افشا شده توسط گوگل در مورد این اشکال امنیتی را در ماه نوامبر سال 2007 مشاهد کرد. گوگل در آن زمان 90 روز به مایکروسافت فرصت داد تا قبل از انتشار عمومی این اشکال نسبتاً جدی، آن را حل و فصل کند.
همچنین گوگل مهلتی 14 روزی اضافه ای را برای ارائه پچ ماهانه روز سه شنبه در ماه فوریه به مایکروسافت داد ولی مایکروسافت نتوانست تا آن زمان پچ مورد نظر را منتشر کند چرا که مشکلات پیچیدهتر از آن چیزی بود که به نظر می آمد. مشخص نیست که مایکروسافت چه موقع پچ مورد نظر را در دسترس کاربران قرار خواهد داد و طبق گفته مهندسان نرم افزار پروژه صفر گوگل که این اشکال امنیتی را کشف کرده بودند به دلیل پیچیدگی مشکل مذبور، مایکروسافت هنوز تاریخی را برای برطرف کردن آن مشخص نکرده است.
افشای عمومی این مشکل امنیتی Microsoft Edge به احتمال زیاد موجب خشم مایکروسافت خواهد شد. حس مسئولیتپذیری این غول نرم افزاری در ماه اکتبر گل کرد و در اقدامی تلافی جویانه یک اشکال امنیتی کروم را به گوگل گوشزد کرد تا در موعد مقرر با ارائه پچی آن را برطرف کند. حال نکته سوال برانگیز این است که آیا افشای مشکل امنیتی مایکروسافت قبل از ارائه پچ توسط گوگل و پس از 90 روز منطقی است یا خیر. گوگل با افزایش مهلت ارائه پچ، استثناهایی را نیز قائل می شود و در صورت امکان سوء استفاده از این مشکلات توسط هکرها گوگل می تواند اطلاعات را حتی زودتر از موعد افشا کند. در سال 2016 نیز گوگل یکی از باگ های عمده ویندوز را پیش از انتشار پچ برطرف کننده این مشکل افشا کرده بود.
البته گوگل در مورد دو تا از بزرگترین مشکلات امنیتی اخیر یعنی اسپکتر و ملت داون (Spectre and Meltdown) استثنا قائل شد. مهندسان نرم افزار گوگل، این مشکلات پردازنده ها را یافته و به اینتل و AMD دیگر تولیدکنندگان پردازنده ها در سراسر دنیا 6 ماه مهلت داده شد تا پیش از افشای عمومی آن مشکلات آنها را حل و فصل کنند. سیستم عامل کروم و دستگاههای اندرویدی همراه با ویندوز، لینوکس، مک، و iOS نیز تحت تأثیر این مشکل قرار گرفتند.
گوگل می خواهد صنعت تکنولوژی، خود را با اخبار افشا شده در مورد مشکلات امنیتی وفق دهد ولی مایکروسافت تاکنون به صورت علنی با این قانون مخالفت کرده است. افشاگری های اخیر گوگل به اندازه افشاگری های گذشته جدی نیست ولی احتمالاً بحث بر سر رهبری گوگل برای چنین حرکتی و به عنوان یک کمپانی رقیب و دارای منافع مالی فراوان، بالا خواهد گرفت.