زمان زیادی به برگزاری نمایشگاه MWC 2018 باقی نمانده و طبیعی است که اخبار مربوط به برندها و گوشی های هوشمندی که قرار است در این نمایشگاه رونمایی شوند، روز به روز بیشتر شود. پر حاشیه ترین و خبرسازترین این گوشی ها، گلکسی S9 و S9 پلاس سامسونگ بوده که تاکنون اخبار متفاوتی در مورد آن منتشر شده است. البته بقیه حوزه های تکنولوژی هم آرام و بی صدا نبوده اند، SpaceX همچنان خبر ساز است و طرفداران آن همچنان به دنبال خبرها و اتفاقات آن هستند. در این مطلب قصد داریم به مرور مهم ترین اخبار تکنولوژی هفته چهارم بهمن ماه بپردازیم. با ما همراه باشید.
پوستر جدید می میکس 2S شیائومی منتشر شد!
پوستر جدید گوشی می میکس 2S شیائومی ( Mi Mix 2S ) منتشر شد و تکلیف پردازنده ای که این تلفن هوشمند بدان مجهز شده است نیز روشن شد. شیائومیمی میکس 2S با پردازنده اسنپدراگون 845 کوالکام به بازار خواهد آمد. در این پوستر طراحی خیره کننده و زیبای این گوشی و مشخصات اصلی آن مشخص شده است. ظاهرا شیائومی، این سازنده چینی گوشی های موبایل، دستگاه های بسیار جالب توجه و کاربر پسندی را به بازار عرضه می کند. البته اطلاعات مربوط به این تلفن های هوشمند و مشخصات آن ها به شدت در نوسان بوده و به خصوص خبرهایی که در مورد رویداد بزرگ MWC 2018 و پردازنده جدید اسنپدراگون 845 کوالکام منتشر می شود، نوسانات زیادی دارد. ادامه مطلب…
پتنت جدید اپل برای عینکهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده
این پتنت که توسط وب سایت پتنتلی اپل (PatentlyApple) دیده شده نشان دهنده یک سیستم اپتیکال برای نمایشگری است که روی سر سوار می شود. تعدادی لنز در این گجت جاسازی شده و این لنزها طوری طراحی شده اند تا تصاویر را به چشم کاربر بازتاب دهند و همه این اجزا در دستگاهی با طراحی جمع و جور و سبک تر از دیگر هدست هایی که تاکنون دیدهایم جای گرفته اند.
اگر بخواهیم اصطلاحی تخصصی برای توصیف این گجت به کار ببریم باید آن را سیستم اپتیکال کاتادیوپتریک (catadioptric) یا شکستی بازتابی نامید. این همان سیستمی است که در تلسکوپ ها به کار گرفته شده و نور را تا حدود زیادی فشرده می کند. همچنین در این هدست از اثر انحرافی کروماتیک که در آن حاشیه های رنگی در اطراف اشیاء به نمایش درآمده در هدست واقعیت مجازی و واقعیت افزوده دیده میشود خبری نیست. ادامه مطلب…
همکاری پورشه و آئودی برای تولید خودروهای نسل آینده
پورشه (Porsche) و آئودی (Audi) همکاری استراتژیکی را آغاز نمودهاند که از آن به عنوان «معماری مشترک خودروهای آینده» یاد میکنند. جلوتر از زمان گام برداشتن و در این مورد خاص، تولید خودروهای نسل آینده ریسک و هزینه زیادی را میطلبد؛ عاملی که سبب شده دو خودروساز بزرگ دنیا که در تولید اتومیبلهای لوکس آوازهی بسیار دارند درصدد برقراری پیوند با یکدیگر برآیند. پورشه و آئودی در پی آن هستند که با کمک یکدیگر روند الکتریکی کردن، هوشمند کردن و خودران کردن وسایل نقلیه را تسریع ببخشند.روپرت استدلر (Rupert Stadler) مدیرعامل آئودی در این خصوص اظهار داشت:
نخبگان دو کمپانی برای شکل دادن آیندهی این صنعت گرد هم خواهند آمد. ما منافع مشترک بسیاری با هم داریم اما بالاتر از آن به دنبال ارائهی بهترینها به مشتریان خود هستیم.
نمایش پهپاد های اینتل در افتتاحیه المپیک زمستانی؛ رکوردی جدید در پرواز پهپادها
بخشی از نمایش این پهپادها که رکوردها را شکست در واقع نمایشی از پیش ضبط شده بود و شامل 1218 پهپاد می شد که هماهنگ با هم پرواز می کردند و تعدادشان بسیار بیشتر از دفعات قبل بود. یک گروه 300 تایی از پهپادها نیز جمعیت حاضر در افتتاحیه در شهر پیونگ چانگ (PyeongChang) را سرگرم کرد. ادامه مطلب…
ناکامیهای پیاپی HTC در بازار موبایل قربانی گرفت!
ناکامیهای دنبالهدار HTC در عرصهی گوشیهای هوشمند، بالاترین مقام کمپانی در این بخش را به کنارهگیری از سمت خود واداشت. چیالین چنگ (Chialin Chang) از سال 2012 در مقام مدیر ارشد مالی وارد HTC شده بود و در ادامه سکان هدایت واحد تولید گوشیهای هوشمند و دستگاههای ارتباطی تجاری کمپانی را به دست گرفت. این تصمیم تنها یک روز پس از آن اجرایی شده که کمپانی تایوانی از کاهش 27 درصدی درآمد خود در ژانویه امسال نسبت به سال گذشته خبر داد. البته این تنها نقطه تاریک در کارنامه HTC نیست چرا که گزارشهای مالی سه ماهه نیز از کاهش پیاپی درآمد کمپانی در 10 دوره اخیر حکایت دارند.از طرفی ارزش سهام HTC نیز طی سالیان اخیر با کاهش چشمگیری مواجه شده به طوری که ارزش هر سهم آن از 44.56 دلار در آوریل 2011 اکنون به 2.03 دلار تنزل پیدا کرده است. این در حالیست که پرچمدار اخیر این کمپانی (HTC U11) بازخوردهای مثبتی گرفته و از قرار معلوم پرچمدار بعدی نیز که احتمالاً HTC U12 نام خواهد گرفت با صفحه نمایش 6 اینچی و نسبت تصویر 18 به 9 در دست تولید میباشد. ادامه مطلب…
SpaceX و ارسال دو ماهواره آزمایشی به فضا جهت تامین اینترنت در سراسر دنیا
پس از فرستادن یک خودرو به فضا و برنامهی بلند پروازانهی SpaceX (اسپیساکس) برای گسترش قلمروی بشر به مریخ و ماه، حالا این کمپانی به مدیریت ایلان ماسک ماموریت دیگری را در پیش گرفته که با زندگی روزمره مردم ارتباط بیشتری دارد و توسعه شبکه جهانی اینترنت را شامل میشود.در اواسط سال گذشته میلادی SpaceX اعلام کرد قصد آغاز تست ماهوارههایی را دارد که قادرند برای ساکنین سراسر کره زمین اینترنت پایدار و پر سرعت تامین کنند. در همان مقطع اعلام شد که حداقل یک ماهواره آزمایشی تا پایان سال 2017 به فضا پرتاب خواهد شد و دومین عملیات پرتاب نیز در اوایل سال 2018 صورت خواهد گرفت. البته چنین برنامهای محقق نشد اما حالا کمپانی SpaceX قصد آغاز این پروژه با نام Starlink را طی چند روز آینده دارد. روز شنبه راکت فالکون 9 ماموریت حمل یک جفت ماهواره با اسامی مایکروسَت 2a و 2b به فضا را برعهده خواهد گرفت. البته این دو ماهواره آزمایشی تنها مسافرین فالکون 9 نیستند و یک ماهوارهی متعلق به دولت اسپانیا به نام Paz نیز همسفر آنها خواهد بود. ماهواره Paz توسط کمپانی ایرباس و به منظور تقویت سامانههای راداری اسپانیا ساخته شده است. ادامه مطلب…
آیا گلکسی S9 از انیموجی آیفون 10 را کپی برداری می کند؟
انیموجی (ایموجی متحرک متعلق به اپل) بطور غیر منتظره ای خود را بعنوان یک خصوصیت محبوب در میان کاربران آیفون 10 اثبات نمود، اما اگر شایعات تازه حقیقت داشته باشند، ممکن است اپل بزودی با رقبایی در دنیای ایموجی متحرک مواجه شود. ظاهرا، سامسونگ در حال برنامه ریزی برای معرفی یک قابلیت مشابه در گلکسی S9 و S9 پلاس است که قرار است دیرتر در همین ماه معرفی شود.بر اساس ادعایی است که ETNews مطرح نموده، آن نسخه سامسونگی انیموجی هنوز نامی ندارد. اما بالاخره وقتی گلکسی S9 در 25 فوریه و اندکی قبل از آغاز نمایشگاه جهانی موبایل (MWC 2018) در بارسلونا، معرفی شود به نام این خصوصیت نیز پی خواهیم برد. ETNews همچنین ادعا می کند که ایموجی متحرک سامسونگ یک نسخه ارتقا یافته از انیموجی اپل خواهد بود، اما جزییات بیشتری دراینباره ارائه نشده است. این یک ادعای جالب است، چرا که بنظر می رسد ایموجی متحرک سامسونگ اشتراکات زیادی با انیموجی داشته باشد. شنیده ها حاکیست که کاربران قادر به ارسال آنها به دوستانشان در پیامها بجای ایموجی های معمولی خواهند بود و سامسونگ گزینه های مختلفی برای حیوانات پیش روی کاربران می گذارد تا از میان آنها انتخاب کنند. بنابراین در حال حاضر، نظر یه اینکه آنها خیلی شبیه به هم بنظر می رسند، دقیقا معلوم نیست که چه چیز این قابلیت بهتر از انیموجی اپل خواهد بود. ادامه مطلب…
کشف اشکال تلگرام توسط کسپرسکی و بدافزار جمعآوری رمزارز
پتنت سامسونگ و حسگر اثر انگشت درون صفحهای برای گلکسی نوت 9
گلکسی نوت 9 سامسونگ ممکن است اولین گوشی هوشمند این کمپانی باشد که از حسگر اثر انگشت درون صفحهای استفاده میکند. گلکسی اس 9 هنوز حتی به صورت رسمی معرفی نشده ولی میتوان حدس زد که این کمپانی بزرگ برای پرچمدار بعدی خود چه در چنته دارد. بارها و بارها شنیدهایم که حسگر اثر انگشت درون صفحهای به زودی به گوشیهای هوشمند خواهند آمد. البته این نوع از حسگر اثر انگشت همین حالا هم در گوشی ویوو ایکس20 پلاس (Vivo X20 Plus UD) که مختص چین است وجود دارد. اکنون باید منتظر اولین دستگاه های مجهز به حسگر اثر انگشت درون صفحه ای باشیم که به صورت انبوه تولید میشوند.
پارسال برخی از افشاگران اطلاعات سامسونگ اعلام کردند که حسگرهای درون صفحه ای در گوشی سامسونگ گلکسی اس9 به کار گرفته خواهد شد ولی گزارش های بعدی حاکی از آن بود که سامسونگ هنوز برای قرار دادن این تکنولوژی در خط تولیدش آمادگی لازم را ندارد. در عوض گلکسی نوت 9 اولین گوشی سامسونگ خواهد بود که با حسگر اثر انگشت درون صفحه ای به بازار خواهد آمد. حداقل این چیزی است که منبع این اخبار در حال حاضر تأیید کرده است. ادامه مطلب…
نژاد پرستی در فناوری تشخیص چهره ؛ این فناوری نسبت به رنگ پوست حساس است!
محققان دانشگاه MIT متوجه شده اند که فناوری تشخیص چهره نسبت به چهره مردان سفید پوست، عملکرد دقیق تر و بهتری دارد. ظاهرا مسایل و باگ های این فناوری هم کم کم دارد مطرح می شود.
تحقیقات جدید آزمایشگاه Media Lab MIT نشان می دهد که آنچه محققان نسبت به آن شک داشتند و مظنون بودند، ظاهرا درست بوده و تکنولوژی تشخیص چهره بر اساس مجموعه ای از داده ها و شرایط و بر اساس الگوریتم هایی که دارد می تواند به برخی چهره ها را بهتر و دقیق تر شناسایی کند و رد برخی حوزه ها ضعیف تر عمل نماید. جوی بولاموینی، محقق آزمایشگاه MIT، اخیرا مجموعه ای متشکل از 1270 چهره از افراد ختلف از جمله چهره های سیاستمداران و افراد مشهور را بر اساس رتبه بندی کشورها و بر اساس جنسیت طبقه بندی کردند که در بین آنها تعداد قابل توجهی زنان مشغول به فعالیت در ادارات دولتی بودند. سپس بولاموینی سه نوع سیستم تشخیص چهره از شرکت های مایکروسافت، آی بی ام و Megvii چینی را مورد بررسی قرار داد تا متوجه شود دقت کدام یک بیشتر است. نتایج این تحقیق و بررسی در نیویورک تایمز منتشر شد که نشان دهنده این موضوع بود که فناوری تشخیص چهره نسبت به جنسیت واکنش خاصی نشان نمی دهد و برابری جنسیتی را رعایت می کند ولی ظاهرا این فناوری نژاد پرست بوده و به رنگ پوست سفید یا سیاه پوست بودن افراد واکنش نشان می دهد. ادامه مطلب…