با توجه به اینکه هنوز 7 ماه زمان باقیست تا اپل از آیفون های جدید خود رونمایی کند، بنظر می رسد هنوز برای صحبت درباره جانشینان آیفون 10 زود است. با این وجود، چون کمپانی مشکلات زیادی برای جلوگیری از درز اطلاعات به کارمندان داخلی شرکت های تامین کننده اش، مانند مینگ چی کو تحلیلگر مالی شرکت KGI دارد، ما از همین حالا اطلاعات قابل توجهی درباره طرح های اپل برای نسل بعدی آیفون هایش داریم.
بر اساس گفته های آقای کو، اپل در نظر دارد بجای دو مدل، سه مدل آیفون جدید را در سپتامبر پیش رو عرضه نماید. یکی از آنها جانشینی مناسب برای نسخه 5.8 اینچی OLED آیفون 10 کنونی خواهد بود، و گزارش شده که دومی نسخه پلاس و بزرگتر با صفحه نمایش OLED 6.5 اینچی خواهد بود. سپس آنطور که گفته شده یک مدل سوم آیفون دارای نمایشگر 6.1 اینچی ال سی دی با تفکیک پذیری کمتر هم خواهیم داشت که ظاهرا قیمت کمتری نسبت به آیفون های دارای صفحه OLED دارد.
ما اخبار زیادی درباره سخت افزارهای جدید اپل که گفته شده برای سال 2018 آماده می شود شنیده ایم، اما هنوز چندان درباره خصوصیت ها و بهسازی های جدیدی که اپل برای آیفونهای جدید 2018 خود در نظر دارد نشنیده ایم. با این اوصاف، بیایید نگاهی بیندازیم به 5 نقطه ضعف مهم آیفون 10 ، به این امید که اپل مصمم به حل این مشکلات در مدلهای جدید آیفون خود در سال 2018 باشد.
فیس آیدی (FaceID)
جای هیچ شک و شبهه ای نیست که فیس آیدی (قابلیت تشخیص چهره اپل) بحث برانگیزترین چیز درباره آیفون 10 است. مردم عاشق استفاده از تاچ آی دی (قابلیت تشخیص اثر انگشت اپل) در گوشی های آیفون هستند و وقتی دانستند که این خصوصیت دوست داشتنی در آیفون 10 حذف شده است شوکه شدند. جالب اینکه شکاف عمیقی میان مردم پیرامون فیس آیدی وجود دارد، به این معنی که مردم یا عاشقش هستند یا از آن متنفرند و دلایل هر دو گروه هم منطقیست! واقعیت ساده اینست که فیس آیدی برای عده ای از مردم واقعا خوب و عالیست و برای بقیه واقعا بسیار بد است.
دلایل فنی این تفاوت مشخص نیست، اما این یک واقعیت است که یک تفاوت عمیق در تجربه کار با فیس آیدی در آیفون 10 وجود دارد. برخی از مردم، از جمله خود من، آن را در قفل گشایی بسیار سریع و راحت دیده ایم. در واقع شخصا از اول تا آخر به هیچ مشکلی بر نخورده ام. در همین حال، بسیاری از آشنایانم تجربه ای برعکس من داشته اند و در کار با فیس آیدی دائما به مشکل بر میخوردند. با نظرداشت این مساله که هر شخص هر روز به دفعات، گوشی خود را قفل گشایی میکند — و با نظرداشت این که تاچ آی دی چقدر فوق العاده بود — این مساله می تواند برای بسیاری از کاربران فوق العاده آزاردهنده باشد.
قفل گشایی گوشی و اپلیکیشن بخش مهمی از تجربه کاربری آیفون می باشد، و شدیدا لازم است که اپل اقدام به اصلاح این خصوصیت در آیفون های 2018 کند. خوشبختانه انبوهی از بهسازی های نرم افزاری صورت پذیرفت تا افرادی که قصد نگهداشتن گوشی آیفون 10 خود برای یک یا دو سال دیگر دارند هم بی نصیب نمانند.
کنترل سنتر و نوتیفیکیشن ها
اپل احتمالا قبل از دستکاری و اعمال تغییرات در رابط کاربری، مقداری تحقیقات بازاریابی درباره آن ها انجام می دهد. وضعیت کنونی نوتیفیکیشن ها و کنترل سنتر در سیستم عامل اپل یعنی iOS دلالت بر این دارد که آنها همیشه هم سئوالات مناسبی نمی پرسند.
قابلیت جدید تجربه کاربری « مبتنی بر ژست » (مبتنی بر حرکات بدن) آیفون 10 فوق العاده است… اما نه کاملا. در حالیکه بیشتر ژست ها یکپارچه و معقول هستند، این خواسته که کاربر حرکت لمسی جاروبی (سوایپ) به پایین از گوشه های بالا داشته باشد تا بتواند به دو ویژگی اصلی دست یابد در بهترین حالت، آزار دهنده و در بدترین حالت احمقانه است. به طور ساده راهی وجود ندارد که این کار را با یک دست راحت انجام دهیم، و حتی اگر بخواهید ابتدا از Reachability (خصوصیت کار با یک دست) بعنوان راه حل استفاده کنید نیز همچنان این مشل پابرجاست، چرا که خود Reachability هم با یک دست راحت فعال نمی شود.
جابجا کننده برنامه ها
راستش من ازینکه دوباره بحثی راه بیاندازم درباره اینکه آیا مردم باید اپ ها را کاملا ببندند یا بطور ساده آنها را به پس زمینه محدود کنند (minimize) متنفرم، اما به هر حال این کار را می کنم. خود اپل معتقد است که اپ ها نباید مجبور به بسته شدن باشند… اما من با این سخن اپل مخالفم.
اول از همه، توصیه اپل مبنی بر اینکه اپ ها باید در پس زمینه باقی بمانند این را پیش فرض قرار داده که همه توسعه دهندگان، اپلیکیشن های خود را بطور صحیح و آنچنان که باید ساخته اند. پیش فرضی که واضحا مضحک است. رک و ساده: اپلیکیشن هایی هستند که حتی وقتی در پس زمینه رها شده اند به استفاده غیرضروری از منابع گوشی ادامه می دهند. بستن این اپ ها باعث صرفه جویی در مصرف باتری شده و بعضا به بهتر شدن پرفورمنس می انجامد.
در ثانی، فلسفه وجودی قابلیت جابجایی بین اپلیکیشن ها در گوشی های هوشمند را فراموش نکنیم. قرار است با استفاده از آن، بین برنامه های محبوب و پر استفاده خود جابجا شویم. اگر قرار باشد تک تک برنامه هایی که یکبار برروی گوشی بازشان کرده ایم، درون جابجا کننده برنامه ها (app switcher) شناور باقی بمانند، جابجا کننده کارایی خود را از دست می دهد و نمی توان به طرز موثری بین برنامه های پر استفاده جابجا شد، چرا که میبایستی در انبار کاه برنامه های کم ارزش دنبال سوزن برنامه های محبوب خود باشیم.
بطور خلاصه، باید راه ساده تری برای بستن برنامه ها از طریق جابجا کننده برنامه ها وجود داشته باشد. در حال حاضر بسیاری از کاربران آیفون 10 حتی طریقه انجام این کار را هم نمی دانند.
میانبرهای قابل تنظیم در لاک اسکرین
این یک مساله ساده است، اما آنطور که من دیده ام بطور مداوم در وبگاه ردیت و فروم های اپل به آن اشاره شده است.
در حال حاضر دو میانبر در لاک اسکرین وجود دارد. یکی برای چراغ که به گوشه پایین سمت چپ صفحه متصل است. دومی هم دوربین است که به گوشه پایین سمت راست متصل است. میانبر دوربین کاملا بلااستفاده است چرا که در لاک اسکرین بطور ساده میتوان با سوایپ کردن به سمت چپ، دوربین را باز کرد. حال مشخص نیست به چه دلیل دو میانبر برای دوربین در لاک اسکرین وجود دارد؟
همانند کنترل سنتر، کاربران باید برای اینکه چه میانبرهایی و به چه ترتیبی در لاک اسکرین وجود داشته باشد حق انتخاب داشته باشند.
پرفورمنس نرم افزاری کلی
و سرانجام آخرین اما مطمئنا نه کم ارزش ترین مورد؛ iOS نیاز به توجه بیشتر به پرفورمنس و پایداری کلی دارد و اپل باید اقدامات جدی دراینباره انجام دهد. خوشبختانه، بنظر می رسد که خود اپل هم بخوبی از مشکلات iOS باخبر است. بر اساس یک گزارش در ماه پیش، رفع اشکالات و جذاب ساختن iOS یکی از مسائلی است که در iOS 12 مورد توجه جدی قرار گرفته است، تا آنجا که بعضی از خصوصیت های جدید به تعویق افتاده اند یا به iOS 13 منتقل شده اند تا دست مهندسان برای تمرکز برروی بهسازیهای مرتبط با افزایش پایداری و پرفورمنس باز باشد.