قبل از خرید گوشی هوشمند بهتر است ده نکته مهم و کاربردی را در مورد آن در نظر بگیرید. گوشی های هوشمند این روزها تبدیل به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما شده اند. ما از آنها برای برقراری ارتباط، گرفتن تصاویر، ذخیره اسناد در فضای ابر، مرور اینترنت و حتی به عنوان یک بانک قدرتمند برای شارژ کردن سایر گوشی های هوشمند استفاده می کنیم.
اما، با طیف گسترده ای از گوشی های هوشمندِ موجود در بازار مواجهیم که باید از بین آنها دست به انتخاب بزنیم و خرید کنیم. گاهی تصمیم گیری در مورد انتخاب آسان نیست و گاهی تصمیم گیری خیلی سخت می شود ! در این مطلب می خواهیم ده نکته مهم و کاربردی به شما بگوییم تا قبل از خرید یک گوشی هوشمند بتوانید از آن استفاده کنید.
نکته اول : به کیفیت ساخت گوشی توجه کنید.
کیفیت ساخت یک گوشی هوشمند نکته مهمی بوده که باید بدان توجه کرد. با دوام بودن و استحکام یک گوشی هوشمند مساله مهمی است. معمولا گوشی های هوشمند یا از جنس فلز هستند یا پلاستیک یا ترکیبی از این دو را در ساخت استفاده کرده اند. برخی از آنها حتی دارای پنل های شیشه ای بوده که البته تعداد آنها بسیار محدود است. اگر شما از آن کاربرانی هستید که احتمال افتادن گوشی از دستتان زیاد است، به شما توصیه می کنیم حتما سراغ گوشی بدنه فلزی یا بدنه پلاستیکی بروید. اگر گوشی از فاصله 1 تا 2 متر هم از دستان بیفتد سالم می ماند. در حالی که این موضوع در مورد گوشی های گلس صادق نیست.
نکته دوم: نکاتی در مورد صفحه نمایش
اندازه و رزولوشن صفحه نمایش بستگی به نحوه استفاده از گوشی هوشمند شما دارد. اگر اغلب ویدئوها می بینید، عکس یا فیلم ویرایش می کنید، یا فیلم دانلود کرده و تماشا می کنید، صفحه نمایش گوشی های هوشمند شما باید از 5. 5 تا 6 اینچ و با رزولوشن Full HD یا QHD باشد تا بتوانید با گوشی درست کار کنید.
اگر صفحه نمایش شما 6 اینچی است، نه تنها باعث می شود که گوشی خیلی بزرگ به نظر بیاید، بلکه حمل و نقل اش هم دشوار است. اگر شما یک کاربر معمولی هستید و عمدتا از گوشی هوشمند برای چک کردن ایمیل ها، چت و مرور برنامه و شبکه های اجتماعی استفاده می کنید، گوشی 5 تا 5. 5 اینچی HD یا صفحه نمایش Full HD بسیار مناسب شماست.
نکته سوم : پردازنده گوشی هوشمند
قدرت پردازش یک گوشی هوشمند هم بسیار هم است که به چندین عامل مانند نسخه سیستم عامل، رابط کاربر، وضعیت آنتی ویروس و غیره ربط دارد. اگر شما کاربری هستید که باید تصاویر، فیلم، اسناد را به صورت آنلاین ویرایش کنید، بازی های سنگین می خواهید انجام بدهید و یا اهل دیدن ویدئوهای آنلاین هستید، نیاز به گوشی با پردازنده قوی دارید. گوشی های با اسنپدراگون 652 یا 820 یا 821 برای این امور مناسب هستند. البته گوشی هایی با پردازنده مدیاتک هم برای شما می تواند مناسب باشد.
نکته چهارم : دوربین گوشی هوشمند
فقط داشتن مگاپیکسل بالاتر بدین معنی نیست که دوربین گوشی هوشمند شما بهتر است. مشخصات دیگری مانند دیافراگم دوربین، میزان ISO، اندازه پیکسل، فوکوس اتوماتیک و غیره هم در این موضوع دخیل هستند. دوربین عقب 16 مگاپیکسلی لزوما بهتر از دوربین 12 مگاپیکسلی نیست. همین نظریه برای دوربین جلویی هم صادق است. تعداد بیشتر پیکسل ها به این معنی است که اندازه تصویر بزرگتر خواهد بود. هنگامی که روی صفحه کوچک آن تصویر را می بینید، واضح تر دیده خواهد شد. علاقمندان به عکاسی ممکن است یک دوربین با سنسور 12 یا 16 مگاپیکسلی را با f / 2.0 یا دیافراگم پایین تر برای عکس گرفتن سریع حتی در نور کم استفاده کنند. گاهی هم دوربین 12 تا 8 مگاپیکسلی با دیافراگم f / 2.0-f / 2.2 می تواند همان کارایی را داشته باشد.
نکته پنجم : باتری گوشی هوشمند
میزان استفاده از باتری از کاربری به کاربر دیگر متفاوت بوده و به نحوه استفاده از گوشی هوشمند بستگی دارد. اگر کاربر کارهای سنگین با گوشی انجام بدهد، اهل بازی کردن باشد یا ویدئو آنلاین ببیند نیاز به گوشی با حداقل باتری 3500 میلی آمپرساعتی یا بالاتر هست. اگر شما یک کاربر با کار متوسط یا سبک هستید، یک گوشی با باتری 3000mAh هم برای شما کفایت می کند و می تواند بک روز کامل شارژ در اختیار شما بگذارد.
نکته ششم : رابط کاربری و نسخه سیستم عامل
رابط کاربری و نسخه سیستم عامل نیز در هنگام انتخاب گوشی هوشمند، از عوامل کلیدی محسوب می شوند. رابط کاربری باید در هر زمان قابل دسترس بوده و آسان و ساده باشد. برای اینکه تجربه ای زنده و آنلاین از تغییرات سیستم عامل اندروید داشته باشید می توانید گوشی های پیکسل و نکسوس خریداری کنید که همه به روز رسانی های اندروید را سریع دریافت می کنند. با این حال رابط های مختلف مانند ZenUI، رابط کاربری Xperia UI، سامسونگ TouchWiz، EMUI و … هم دارای ویژگی های جذاب بوده و گزینه های خوبی در اختیار شما می گذارند. قبل از خرید گوشی ، رابط کاربری آن را مشاهده کنید و ببینید چقدر باب میل شماست.
نکته هفتم: حافظه ذخیره سازی
بخش مهمی از حافظه ذخیره سازی گوشی های هوشمند به سیستم عامل گوشی اختصاص داده شده و برنامه های پیش فرض روی آن نصب هستند. حافظه ذخیره سازی 16 گیگابایت/ 32 گیگابایت / 64 گیگابایت یا بیشتر واقعا فضای دقیق ذکر شده را نشان نمی دهند. اگر از آن افرادی هستید که زیاد برنامه های مختلف روی گوشی خودتان نصب نمی کنید، یک تلفن هوشمند با حافظه 32 گیگابایت برای شما کفایت می کند. اگر کاربری هستید که مایل به نصب تعداد بیشتری از برنامه ها هستید ،می توانند از نسخه های 64 گیگابایتی یا 128 گیگابایتی استفاده کنید. شما همچنین می توانید مدل 16 گیگابایتی را با امکان پشتیبانی از کارت microSD نیز استفاده کنید.
نکته هشتم : امنیت و سایر ویژگی ها
اکثر گوشی های هوشمند این روزها با ویژگی های امنیتی خوبی همراه هستند، مانند سنسور اثر انگشت یا حتی سنسورهای عنبیه. این سنسورها تنها برای باز کردن قفل گوشی کاربرد در نظر گرفته نمی شوند بلکه می توانند به عنوان رمز عبور برای دسترسی به فایلهای خاص، اسناد و برنامه ها هم به کار گرفته شوند. در حالی که سنسور اثر انگشت را می توان حتی یک گوشی هوشمند ارزان قیمت هم این روزها مشاهده کرد، ولی هنوز دستگاه های مجهز به اسکنر عنبیه هنوز در بازار کم هستند. بهتر است گوشی هوشمندی با این ویژگی های امنیتی اضافی خریداری کنید زیرا بسیاری از ما امروزه اطلاعات شخصی خودمان را در گوشی هایمان ذخیره می کنیم و به همین دلیل مجهز بودن گوشی به سیستم های امنیتی بیشتر ، بهتر است.
نکته نهم : سیستم صوتی و اسپیکر
بلندگوها و کیفیت صوتی هم از نکات مهم در انتخاب یک گوشی هوشمند محسوب می شوند. خصوصا برای کسانی که می خواهند ویدئو ببینند و یا در کنفرانس های ویدئویی شرکت کنند. اگر دوست دارید موسیقی را به صورت حرفه ای گوش بدهید باید به اسپیکرهای گوشی تان توجه کنید. معمولا گوشی هایی که دارای بلندگوهای جلویی هستند برای شما مناسب تر است. وقتی گوشی هوشمند را در حالت افقی نگه دارید صدا را واضح تر می شنوید. اگر اهل شرکت کردن در کنفرانس های ویدئویی نیستید، یک تلفن معمولی با بلندگوهای قسمت پایین گوشی هم کار شما را راه می اندازد.
نکته دهم : جک هدفون و پورت USB گوشی
پورت های گوشی هوشمند از نکات مهم در انتخاب آن محسوب می شود. اگرچه امروزه پورت های میکرو USB و USB Type-C در گوشی های هوشمند موجود هستند، بهتر است که مجهز به قابلیت اتصال به USB Type-C هم باشد ،نه فقط به دلیل اینکه اتصال آن آسان است، بلکه به دلیل اینکه قابل اعتمادتر است.
البته تعدادی از گوشی های هوشمند فدر مسیر استانداردهای جدید حرکت می کنند، برخی گوشی های امروزی بازار دیگر جک هدفون 3.5 میلی متری ندارند. برخی کاربران هنوز این روال را نمی پسندند. پس حین خرید به این نکته توجه کنید.