قرار است تراشه اسنپدراگون 845 کمپانی کوالکام، قدرتبخش بهترین گوشیهای اندرویدی در نیمه اول سال 2018 باشد. از زمان رونمایی این چیپست در اواخر سال 2017 تاکنون در مدح و ستایش آن سخن بسیار گفته شده؛ اما به تازگی در جریان رویداد “روز 5G” که توسط کوالکام در سندیگو برگزار شد نمایندگان این کمپانی با نمونهای آزمایشی از یک گوشی موبایل مجهز به اسنپدراگون 845 حضور یافتند و این فرصت خوبی را برای تست قدرت و سرعت تراشه مذکور در شرایط واقعی فراهم کرد.
گفته میشود گلکسی S9 و گلکسی S9 پلاس اولین دیوایسهای مجهز به این تراشه برای عرضه به عموم خواهند بود بنابراین با نگاهی به نتایج بنچمارکهای زیر میتوان پیشزمینهای از قدرت فراوانی که در پرچمداران آتی سامسونگ نهفته است به دست آورد.
2450 امتیاز (آزمون تک هسته) در Geekbench 4
8409 امتیاز (آزمون چند هستهای) در Geekbench 4
4400 امتیاز در 3DMark Slingshot 3.1: 4
5993 امتیاز در 3DMark Slingshot 3.0
4895 امتیاز در 3DMark Slingshot unlimited 3.1
6114 امتیاز در 3DMark Slingshot unlimited 3.0
61261 امتیاز در 3DMark Icestorm unlimited
35 فریم بر ثانیه در GFXBench Car Chase Offscreen. ES 3.1 1080
61 فریم بر ثانیه در GFXBench Manhattan Offscreen. ES 3.1 1080
83 فریم بر ثانیه در GFXBench Manhattan Offscreen. 1080
151 فریم بر ثانیه در GFXBench T-Rex 1080 Offscreen
2445.5 میلیثانیه در Kraken
85.803 در JetStream
267233 امتیاز در Antutu
اما به منظور ترسیم بهتر قابلیتهای اسنپدراگون 845 به مقایسه نتایج حاصله با برخی از بهترین پرچمداران موجود در بازار پرداختیم. برای این منظور بنچمارکهای Antutu (برای تست همه جانبه)، Geekbench (برای تست پردازنده مرکزی)، 3DMark و GFXBench (برای تست پردازنده گرافیکی) در نظر گرفته شدند.
همانطور که در نمودارهای فوق مشهود است اسنپدراگون 845 فاصله چشمگیری با سایر گوشیهای اندرویدی ایجاد کرده و این نتایج را میتوان در تطابق با ادعای کوالکام یافت که از بهبود 25 درصدی عملکرد پردازنده مرکزی (CPU) و بهبود 30 درصدی عملکرد پردازنده گرافیکی آن نسبت به نسخهی پیشین خبر داده بود. با این حال آیفون اپل همچنان تاج پادشاهی در زمینه عملکرد CPU را به سر دارد اما با در نظر گرفتن جمیع جهات، قدرت و سرعت اسنپدراگون 845 را باید بیاندازه خوب ارزیابی کرد.
البته این را نباید چندان غیرمنتظره دانست زیرا هنگامی که سال به سال ادعای بهبود 20 تا 30 درصدی عملکرد چیپستها را از کمپانیهای تولید کننده میشنویم میتوان حدس زد که طی یک بازه ده ساله چه تکامل و تفاوت چشمگیری در قابلیتهای آنها ایجاد میشود و این درحالیست که چنین اعداد و ارقامی بدون لحاظ کردن عملکرد برخی از بخشهای پردازشی به دست آمده چرا که بنچمارکها بنا به دلایلی قادر به ارزیابی عملکرد همهی آنها نیستند.
به عنوان مثال میتوان به دستورالعملهای وکتور (vector) در هستههای پردازشی Kyro 385 اشاره کرد که بنچمارکهای CPU از آن استفاده نمیکنند و یا به DSP (پردازنده سیگنال دیجیتال) که در عملکردهای مرتبط با هوش مصنوعی یا فرآیندهای پردازشی سنگین کاربرد دارد اما اکثر بنچمارکها از آن نیز غافل میشوند.
اما یکی دیگر از نقاط روشنی که در نتایج تست اسنپدراگون 845 دیده میشود بهرهوری بالای انرژی و کم مصرف بودن آن در عین تامین قدرت فراوان برای دستگاه است.
از طرفی برای کاربرانی که تمایل به استفاده طولانی مدت از محتوای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در گوشیهای خود دارند نیز اسنپدراگون 845 با جلوگیری از داغ کردن دستگاه، تجربه کاربری دلپذیری را رقم خواهد زد. سیستم پیشرفته مدیریت حرارت و همنیطور کم مصرف بودن آن ایفاگر نقش مهمی در این مورد میباشند. البته فاکتورهای دیگری چون نحوه طراحی دیوایسها، راهکارهای حرارتی و ویژگیهای نرمافزاری آنها نیز دخیل خواهند بود.
به هر حال پس از موفقیتی که کوالکام با تراشههای اسنپدراگون در سال 2017 تجربه کرد به نظر میرسد نه تنها در نیمه اول سال 2018 نیز قدرتمندترین تراشه برای گوشیهای اندرویدی متعلق به این کمپانی باشد، بلکه لپتاپهای ویندوزی بسیاری نیز از اسنپدراگون 845 میزبانی کنند و بازار جدیدی برای کوالکام در این حوزه ایجاد شود.
البته هواوی قصد ارائهی ورژن تازهای از تراشه Kirin را در سال جاری دارد اما از آنجایی که احتمالاً این اتفاق در ماه سپتامبر رخ میدهد فعلاً این عرصه جولانگاه کوالکام خواهد بود.