فیلم تصور یکی از جدیدترین فیلمهای عاشقانه ایرانی است که در سال 1402 اکران شد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا با معرفی فیلم سینمایی تصور همراه شما خواهیم بود.
فیلم تصور به کارگردانی و نویسندگی علی بهراد ساخته شده است و جواد نوروزبیگی تهیبهکنندگی آن را برعهده داشتند. این اثر با حضور دو بازیگر شاخص یعنی لیلا حاتمی و مهرداد صدیقیان ساخته شده است و در سال 1399 تولید شد. نام اولیه این فیلم هرمان بود اما سپس تصمیم بر آن شد که فیلم، تصور نام بگیرد. این اثر جز هفت فیلم منتخب برای رقابت در هفته منتقدان بینالملل جشنواره فیلم کن 2022 بود و همچنین در جشنوارههایی همچون فیلم کابورگ، فیلم ادینبورگ، جشنواره فیلم بخارست و همچنین هفته سینمای جهان جاکارتا نمایش داده شد. در ادامه مقاله پیشرو پلازا با معرفی فیلم سینمایی تصور همرا شما هستیم.
فهرست مطالب:
تاریخ اکران فیلم تصور
ژانر این اثر درام و عاشقانه است. این اثر پس از اکرانهای بینالمللی خود سرانجام در تاریخ 17 خرداد 1402 بر روی پرده سینماها رفت. سپس از تاریخ 14 شهریور 1402 شاهد اکران آنلاین فیلم سینمایی تصور در فیلیمو بودیم. اگر دوست دارید بدانید فیلم تصور چند دقیقه است؟ باید بگوییم که این فیلم 77 دقیقه طول میکشد.
داستان فیلم تصور
ممکن است کنجکاو شوید که موضوع فیلم تصور چیست و داستان آن از چه قرار است. داستان این فیلم حول محور مردی جوان میگردد که راننده تاکسی است که هر شب زنهای مسافر مختلفی با چهرههای یکسان را سوار میکند و داستان آنها را میشنود. او در واقع عاشق یک خانم شیرینی پز شده اما نمیتواند احساسات خود را به زن موردعلاقهاش ابراز کند. این اتفاق باعث میشود که مرد جوان دائما در خیال و تصورات باشد.
بازیگران فیلم سینمایی تصور
لیلا حاتمی و مهرداد صدیقیان بازیگر اصلی فیلم تصور هستند و سایر بازیگران نقشهای بسیار کمرنگی در فیلم دارند. در ادامه مروری بر بیوگرافی این دو بازیگر داریم و سپس با دیگر عوامل فیلم آشنا میشویم.
لیلا حاتمی
لیلا حاتمی از بازیگران برجسته ایرانی، متولد 9 مهر 1351 در تهران است. او فرزند علی حاتمی و زری خوشکام، به ترتیب از فیلمسازان و بازیگران ایرانی، است. وی فارغالتحصیل رشته ادبیات فرانسه از دانشگاه لوزان سوئیس است. لیلا در سال 1375 به علت بیماری پدرش به ایران بازگشت و در سال 1377 با علی مصفا، بازیگر ایرانی، ازدواج کرد. این زوج اکنون دو فرزند دارند.
لیلا حاتمی بازیگری را از 12 سالگی با فیلم کمال الملک (1362) آغاز کرد. نقشآفرینی وی در فیلم لیلا (1375) به شدت تحسین شد و 2 سال بعد برای فیلم شیدا برای اولین بار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فیلم فجر شد. حاتمی تاکنون 9 بار نامزد سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن شده و در این میان 2 بار، برای بازی در فیلم بیپولی (1387) و فیلم رگ خواب (1395)، این جایزه را از آن خود کرده است. وی یکی از اعضای هیئت داوران بخش اصلی جشنواره کن 2014 بود و در سال 1391 نیز نشان لژیون دونور را از سوی دولت فرانسه دریافت کرد.
بازی در فیلم جدایی نادر از سیمین افتخارات بسیاری، از جمله خرس نقرهای بهترین بازیگر زن در جشنواره فیلم برلین، را برای او به ارمغان آورد. فیلم تصور لیلا حاتمی جدیدترین اثر اوست.
مهرداد صدیقیان
مهرداد صدیقیان، بازیگر سینما و تلویزیون متولد 30 بهمن 1367 در تهران است. وی بازیگری را از سال 1374 با فیلم عصر جمعه آغاز کرد. سال بعد در فیلم اتوبوس شب حضور یافت و برای این نقشآفرینی افتخاراتی چون نامزدی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر و نامزدی بهترین بازیگر مرد سینما در جشنواره حافظ را به دست آورد. فیلم ماجرای نیمروز (1395) نیز برای اولین بار و را نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر کرد.
از جدیدترین کارهای او در سینما میتوانیم فیلم لامینور و فیلم تا ابد، هر دو محصول سال 1398 را نام ببریم. آخرین حضور وی در تلویزیون نیز به سریال مدینه در سال 1393 برمیگردد. صدیقیان با سریال شاهگوش (1393) و سریال رقص روی شیشه (1397) نیز حضور در شبکه نمایش خانگی را تجربه کرده است.
سایر هنرپیشگان فیلم سینمایی تصور عبارتند از:
- سما سوار
- هادی احمدی
- محمد خاکساری
نقد فیلم تصور
تصور در واقع همانطور که از نامش پیداست، قصد به تصویر کشیدن دنیای درونی و خیالپردازیهای یک مرد جوان را دارد. او عاشق میشود اما توانایی این که عشق خود را ابراز کند، حال از سر احساس شرم یا نداشتن اعتماد به نفس ندارد. بنابراین دست به دامان خیالبافی میشود. او هر شب در تاکسی خود زنهایی با هویتهای متفاوت و داستانهای مختلف میبیند که چهره همان زنی که عاشقش هست را دارند.
تا به اینجا میدانیم که در حال دیدن یک دنیای ذهنی هستیم و خیالات از قواعد معمول دنیا پیروی نمیکنند. چیزی که در این فیلم مخاطب باید متوجه باشد، این است که نمیتوان گاهی مرز بین حقیقت و خیال را مشخص کرد و این دو آنقدر شبیه بهم هستند که ممکن است گیج شوید.
در مجموع به عنوان تجربه کارگردانی اول از علی بهراد میتوان دید که او در حال به تصویر کشیدن یک ایده و داستان نو است. حرفی که نه قصد دارد مشکلات جامعه را بررسی کند و نه موضوعی روانشناسی دارد. علی بهراد از کلیشهها میگذرد و یک دنیای آرام و جدید به مخاطب نشان میدهد که درونیات یک ذهن است.
برای جمع بندی باید بگوییم که امتیازات فیلم سینمایی تصور قابل قبول هستند و این فیلم نسبت به موضوع خود، فروش خوبی داشت.
کلام آخر
در این مقاله با معرفی و بررسی این فیلم همراه شما بودیم و سعی کردیم تا هرآنچه درباره این اثر میدانستیم را با شما درمیان گذاریم. تصور حقیقتا فیلمی مفهومی بود و برای دیدن آن باید کمی از وقت خود را به آن اختصاص دهید. نظر شما درباره این اثر چیست؟ نقاط قوت و ضعف فیلم سینمایی تصور را در چه میبینید؟ از اینکه تا پایان مقاله همراه ما بودید، متشکریم.