گوشی Samsung A53 سال گذشته بهعنوان یک گوشی مدل میانرده از سوی سامسونگ معرفی شد. در این مطلب پلازا قصد داریم به بررسی گوشی گلکسی A53 5G (آ 53 فایو جی) بپردازیم.
سری A سامسونگ همواره از گوشیهای قابل قبولی میزبانی کرده است. گواه این ادعا نیز استقبال قابل توجهی است که از گوشیهای این سری در بازار کشور شده است. در سال 2022 سامسونگ توانست این سری را با گلکسی A73، گلکسی A53 و گلکسی A33 به اندازه قابل توجهی بهبود دهد. گلکسی A53 درست بین این دو گوشی قرار میگیرد و یکی از محبوبترین محصولات سامسونگ است. در ادامه با بررسی گوشی گلکسی A53 5G همراه ما باشید.
فهرست مطالب
مشخصات گوشی گلکسی آ 53 فایو جی
ویژگیها | گوشی گلکسی آ۵۳ فایو جی |
---|---|
نمایشگر | نمایشگر 6.5 اینچی سوپر امولد با رفرشریت 120 هرتز و رزولوشن 1080p |
پردازنده | اگزینوس 1280 |
سیستم عامل | اندروید 12 با رابط کاربری One UI 4.1 |
حافظه/رم | 4/6/8 گیگابایت رم | حافظه 128/256 گیگابایت با پشتیبانی از کارت حافظه |
دوربینها | 5 + 5 + 12 + 64 |
دوربین سلفی | 32 |
باتری | 5000 میلیآمپر با شارژ 25 وات |
قیمت | از 15 میلیون تومان |
بررسی گوشی گلکسی A53 5G
گلکسی A53 را میتوانیم جانشین گلکسی A52s بهحساب بیاوریم. این گوشی نسبت به گلکسی A52s تغییرات خیلی زیادی نداشته است که سبب شود صاحبان آن گوشی به خرید مدل جدیدتر ترغیب شوند؛ با این وجود معرفی گوشی Samsung A53 با چند تغییر جزیی همراه بود که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
طراحی گوشی Samsung A53
گلکسی A53 از طراحی مشابه گلکسی A52 بهره میبرد. این طراحی با وجود این که چندین سال است توسط سامسونگ مورد استفاده قرار گرفته اما با توجه به سادگی و زیبایی که دارد همچنان میتواند جلب توجه کند. بهخصوص پوشش خاص پنل پشتی در کنار برآمدگی دوربین که بهصورت یکپارچه با پنل پشتی ترکیب شده و زیبایی گوشی را دوچندان کرده است.
در پنل جلویی، گوشی نسبت به گلکسی A52s تغییر زیادی نداشته است. روی کاغذ البته نمایشگر درصد بیشتری از پنل جلویی را به خود اختصاص میدهد ولی در عمل این درصد بیشتر خیلی قابل لمس نیست. حاشیههای کناری شاید کمی ظریفتر شده باشند اما حاشیه پایینی نمایشگر همچنان مانند قبل اندازه زیادی دارد و در چشم است.
پنل نمایش گوشی یک پنل امولد تخت است که با پوشش محافظ گوریلا گلس 5 محافظت میشود. پوششی که در برابر شکستگی به خوبی از نمایشگر محافظت میکند ولی در برابر خط و خش خیلی مقاوم نیست. یکی از تغییراتی که گوشی نسبت به گلکسی A52s داشته کوچک شدن اندازه گوشی و بهرهمندی از باتری با ظرفیت بزرگتر است. در عمل شاید فکر کنید این تغییر سبب میشود گوشی وزن بالاتری داشته باشد اما وزن آن 189 گرم و درست مثل A52s است.
مورد بعدی که در بخش طراحی میتوان بهعنوان یکی از مزایای گوشی Samsung A53 به آن اشاره داشت، گواهی IP است. گوشی با گواهی IP67 عرضه شده که در این بازه قیمتی بهسختی میتوانید در گوشیهای رقیب پیدا کنید. حتی گلکسی A33 5G نیز با همین گواهی عرضه شده و از این لحاظ ارزش خرید بالایی دارد.
سخت افزار گوشی گلکسی A53 5G
پرازنده ی گوشی گلکسی A53 5G یک تراشه جدید از سامسونگ بهنام اگزینوس 1280 است. این تراشه با فرایند 5 نانومتری سامسونگ ساخته و جایگزین اسنپدراگون 778G شده که در گلکسی A52s مورد استفاده قرار گرفته بود. با این حال این پردازنده جدید در حقیقت یکی از معایب گوشی گلکسی A53 5G بهحساب میآید.
اگزینوس 1280 با وجود جدیدتر بودن نمیتواند از لحاظ عملکرد رقیب جدی برای اسنپدراگون 778G باشد و عملکرد آن بیشتر به اسنپدراگون 695 نزدیک است. در بنچمارکها گوشی نمیتواند امتیازی نزدیک به گلکسی A52s ثبت کند. بهخصوص در پردازشهای چند رشتهای.
البته با تمام اینها، اگزینوس 1280 همچنان یک تراشه میانرده قابل قبول است اما نسبت به اسنپدراگون 778G در مدل قبلی خود عملکرد ضعیفتری دارد و به همین خاطر در مقایسه با رقبای خود از شیائومی نیز نمیتواند گزینه ایدهآلی از این نظر باشد. این موضوع در قبال پردازنده گرافیکی گوشی Samsung A53 نیز صادق است. Mali-G68 نیز در مقایسه با آدرینو 642L عملکرد ضعیفتری دارد و بهطور مثال در بنچمارک GFX Aztek ES 3.1 بهطور میانگین 15 فریم برثانیه در اختیار شما قرار میدهد در حالی که گلکسی A52s در همین بنچمارک 19 فریم برثانیه ارائه میکند.
باتری بخش بعدی است که باید در بررسی گوشی گلکسی آ 53 فایو جی به آن بپردازیم. آ 53 با یک باتری 5000 میلیآمپری همراه شده است که همانطور که گفتیم اندازه بزرگتری از گلکسی A52s و گلکسی A52 دارد. با توجه به پردازنده 5 نانومتری گوشی این انتظار میرفت که گلکسی A53 در بخش شارژدهی عملکرد بهتری از اسنپدراگون 778G با فرایند 6 نانومتری که در مدلهای قبلی استفاده شده داشته باشد. اما اینطور نیست.
گوشی با وجود بهرهمندی از 500 میلیآمپر ظرفیت بیشتر باتری در این قسمت عملکرد خیلی بهتری از مدلهای قبلی ندارد. البته که این به این معنا نیست که شارژدهی گوشی ضعیف است. در حقیقت گوشی بهراحتی تا یک روز و شاید دو روز کامل بسته به استفاده شما دوام خواهد آورد اما با توجه به پردازنده جدیدتر و باتری بزرگتر، انتظار میرفت اختلاف آن با گلکسی A52s در بخش شارژدهی بیشتر از اینها باشد.
دوربین گوشی گلکسی A53 5G؛ بررسی گوشی گلکسی آ 53 فایو جی
در بخش دوربین، این گوشی از همان دوربینهای گلکسی A52s استفاده کرده است. یک دوربین اصلی 64 مگاپیکسلی در کنار دوربین 12 مگاپیکسلی فوقعریض و 2 سنسور 5 مگاپیکسلی عمقسنج و ماکرو.
با توجه به دوربینهای یکسان، تصاویر گوشی گلکسی A53 5G باید شبیه به گلکسی A52s باشد اما با توجه به این که تراشه دو گوشی متفاوت است، اینطور نیست. دوربین اصلی تصاویر را با رزولوشن 16 مگاپیکسل در اختیار شما قرار میدهد. این تصاویر در نور روز کیفیت قابل قبولی دارند ولی نسبت به تصاویر A52s متفاوت هستند ولی رنگها در آنها کمی بیشتر اشباع شدهاند. اما از طرف دیگر برخلاف A52s خبری از نویز در محیطهای یکپارچه مثل آسمان نیست و سطح جزییات کمی ارتقا یافته است. مهمتر این که دامنه داینامیک نیز برای یک گوشی میانرده در سطح واقعا خوبی است.
در هنگام عکاسی در شب میتوان گفت گلکسی A53 یک گوشی کارآمد است. دوربین اصلی جزییات فراوانی دارد و نویز آن نیز ناچیز است. اما دوربین فوقعریض در هنگام شب عملکرد بسیار بدی دارد. تصاویر آن تاری زیادی دارند و دامنه داینامیک نیز محدود است.
اما با توجه به نبود یک لنز تلهفوتو، گوشی برای زوم تصاویر دوربین اصلی را تا زوم 10 برابر دیجیتال برش میدهد. تا زوم 2 برابر این عکسها کیفیت خوبی دارند و جزییات آنها نیز قابل قبول است و سطح نویز تصاویر نیز اندک است. حتی در زومهای بالاتر نیز تصاویر تا حد قابل توجهی میتوانند کیفیت خود را حفظ کنند. اما خیلی انتظار زیادی از آنها نداشته باشید چرا که هرچقدر بیشتر زوم کنید، عکسها کیفیت پایینتری پیدا میکنند.
دوربین فوقعریض گوشی نیز میتواند تصاویر خوبی بگیرد ولی نه خیلی عالی. عکسها بهطور کلی کمی تاری دارند که شاید خیلی زیاد نباشد اما تقریبا در تمامی تصاویر وجود دارد. در عوض رنگهای این دوربین کمی طبیعیتر از دوربین اصلی بهچشم میآیند و خیلی اشباع نشدند. همچنین دوربین ماکرو گوشی نیز با وجود این که کاربرد خاصی ندارد ولی میتواند تصاویر را با جزییات بالایی در اختیار شما قرار دهد.
قیمت و تاریخ عرضه ی گوشی گلکسی A53 5G
گلکسی A54 در بهار سال 2022 توسط سامسونگ وارد بازارهای جهانی شد. این گوشی با فاصله کوتاهی از عرضه جهانی در فروردین ماه سال 1401 در بازار ایران نیز برای فروش در دسترس کاربران قرار گرفت. در حال حاضر قیمت گوشی Samsung A53 حدود 15 میلیون تومان است. بسته به حافظه داخلی و رم گوشی گلکسی آ 53 فایو جی، قیمت این گوشی میتواند تا 16 میلیون تومان نیز بالا برود.
سخن پایانی
گوشی گلکسی A53 5G تمامی قابلیتها و امکاناتی که از یک گوشی میانرده انتظار داریم را بهخوبی در اختیار شما قرار میدهد. تراشه گوشی با وجود این که نسبت به مدل قبلی ضعیفتر شده اما همچنان برای استفاده روزمره قدرت کافی دارد و کیفیت نمایشگر و دوربینها نیز مثل شارژدهی در سطح بسیار خوبی است. با این همه گوشی در این بازه قیمتی رقبای بسیار زیادی دارد که اکثرا نیز دارای پردازندههای قدرتمندتری هستند. در پایان این بررسی نظر شما در مورد ویژگی های گوشی گلکسی A53 5G چیست؟ آیا خرید آن را توصیه میکنید؟ دیدگاههای خود را در بخش نظرات پلازا با ما بهاشتراک بگذارید.