پورشه (Porsche) به تازگی اعلام کرده که با افزایش سرمایه گذاری روی خودروهای تمام الکتریکی و هیبرید، قصد اختصاص بودجهای 7.4 میلیارد دلاری در این بخش را دارد. کمپانی آلمانی مستقر در اشتوتگارت این بودجهی کلان را در چهار سال آینده صرف اجرای پروژههای مرتبط خود خواهد کرد.
الیور بلوم (Oliver Blume) مدیرعامل پورشه ضمن اشاره به اهمیت بالای سیاست اتخاذ شده در آیندهی کمپانی متبوعش برخی از جزئیات این سرمایه گذاری را نیز اعلام کرد. بر این اساس خودروساز آلمانی 620 میلیون دلار را برای توسعهی پروژههای در دست اجرا (از جمله تکمیل روند ساخت خودروی الکتریکی Mission E) و یک میلیارد دلار دیگر را نیز برای تبدیل برخی از محصولات فعلی کمپانی به خودروهای هیبرید یا الکتریکی تخصیص خواهد داد.
علاوه بر اینها چند صد میلیون دلار صرف بسط و گسترش کارخانههای پورشه و 860 میلیون دلار نیز در راه توسعهی زیرساختها و مراکز شارژ، تکنولوژیهای جدید و سیستمهای هوشمند حمل و نقل هزینه خواهد شد.
Mission E
در مورد خودروی تمام الکتریکی Mission E باید گفت که پورشه هماکنون به خوبی این پروژه را پیش میبرد و در نظر دارد تا سال 2019 عرضهی تجاری این رقیب مدل S تسلا را آغاز کند. از مشخصات قابل توجه آن باید به شتاب صفر تا 60 مایل بر ساعت (96 کیلومتر بر ساعت) 3.5 ثانیه، برد 500 کیلومتر در هر بار شارژ کامل و امکان پیمایش 400 کیلومتر با تنها 15 دقیقه شارژ اشاره کرد.
همچنین بلوم اخیراً اعلام کرده بود که Mission E از استاندارد سطح 4 خودران بهره میبرد که به منزله امنیت بسیار بالای آن در حالت رانندگی خودکار است. با این حال مدیرعامل پورشه تاکید کرده که در مواقعی لازم است تا رانندگان کنترل این خودروی غرّان اسپرت را خود در دست بگیرند.
تولید نمونههای اولیه و آزمایشی Mission E در سال 2017 به پایان رسید و از آن زمان برنامهی دو سالهای جهت تکمیل این پروژه چیده شد. بر اساس زمانبندی اعلام شده قرار است محصول نهایی در نیمه دوم سال 2019 وارد جادهها گردد.
سایر بازیگران این عرصه
یکی دیگر از خودروسازانی که اخیراً از سرمایه گذاری کلان خود در عرصهی خودروهای الکتریکی خبر داده فورد (Ford) است. این کمپانی درنظر دارد تا با صرف هزینهی 11 میلیارد دلار در چهار سال آینده، 40 خودروی تمام الکتریکی و هیبرید را تولید و عرضه کند.
با پیشرفتهای حاصل شده در تکنولوژیهای مربوط به باتری، کاهش برخی هزینههای مرتبط و برنامهی بسیاری از دولتها در سطح جهان برای از رده خارج کردن وسایل نقلیه مبتنی بر سوختهای فسیلی طی سالیان پیش رو، تعجبی هم ندارد که خودروسازهای پرآوازه اینچنین با جدیت به عرصهی محصولات الکتریکی ورود پیدا کردهاند. برای فورد، پورشه و بسیاری از کمپانیهای دیگر جرقهی انقلاب الکتریکی از هماکنون زده شده است.