اگرچه عمر مفید تایرها به عوامل مختلفی بستگی دارد ولی در اغلب موارد نیاز به تعویض آنها طی دورههای پنج ساله احساس میشود. اما کمپانی میشلین (Michelin) با استفاده از فنآوری پرینت سه بعدی ، نمونه آزمایشیای را تولید کرده که از این قاعده پیروی نمیکند.
در جریان برگزاری نمایشگاه Movin’On در شهر مونترئال، میشلین از تایرهای کانسپت Visionary که از طریق پرینت سه بعدی تولید شدهاند رونمایی کرد. بر خلاف تایرهای سنتی متکی به هوای فشرده، این تایرهای پرینت گرفته شده از تزریق هوا و تنظیم باد بی نیاز هستند. در عوض طراحان این تایرها با الهام گرفتن از الگوهای موجود در طبیعت، ساختاری مشابه کندوی زنبور عسل را برای این تایرها در نظر گرفتند که در مرجانها و کیسه هوای ششهای آدمی نیز دیده میشود. این نوع طراحی ریسک پنچر شدن و ترکیدگی تایر در اثر استهلاک را به طرز چشمگیری کاهش میدهد.
به علاوه تایرهای لاستیکی متداول، در اثر اصطکاک دچار ساییدگی شده و آجهای خود را به صورت برگشت ناپذیری از دست میدهند، نه تنها چنین اتفاقی در این تایرهای ابداعی نمیافتد بلکه آجها بسته به شرایط آب و هوایی، سطح جاده و استایل رانندگی قابل تنظیم نیز هستند. همچنین سنسورهایی در داخل آنها تعبیه شده که اطلاعات لازم در خصوص عملکرد و شرایط نگهداری تایرها از طریق اپلیکیشن نصب شده در گوشی راننده به اطلاع او میرسد.
قابلیتهای این تایرها در همینجا ختم نمیگردد و از نقطه قوت دیگری نیز سود میبرند. تایرهای Visionary سازگار با محیط زیست میباشند و میشلن با کاهش مصرف لاستیک و پلاستیک، بیشتر از مواد زیستی و تجزیه پذیری منجمله بامبو، کاغذ، چوب و مواد لاستیک مانند طبیعی در ساختار آنها استفاده نموده است. همچنین هنگامی که به ادعای میشلین پس از هزاران هزار کیلومتر عمر مفید این تایرها به پایان رسید قابلیت ورود به چرخهی بازیافت و استفاده مجدد را نیز دارند.
البته “تری گتیس” معاون توسعه و تحقیقات شرکت میشلین معتقد است که برای رسیدن به محصول نهایی و ورود این تایرها به بازار حداقل 10 سال زمان نیاز است. پس تا آن موقع میبایست با همین تایرهای ناکارآمد امروزی امورات خود را بگذرانیم.
