اندروید ۱۲ جدیدترین نسخه این سیستم عامل است که برای بیشتر گوشی های اندروید بالارده و میان رده منتشر شده. در این مقاله روش نصب اندروید ۱۲، نحوه ارتقا به اندروید 12 و آموزش بروز رسانی به اندروید ۱۲ را بر روی گوشیهای تمامی برندها بررسی خواهیم کرد.
پس از انتشار پنج نسخه بتا از اندروید ۱۲، بالاخره در اواخر مهر امسال شرکت گوگل نسخه نهایی اندروید ۱۲ را برای گوشیهای خود یعنی پیکسل منتشر کرد. برای نسخههای قبلی اندروید نیز روند معمول به همین صورت بوده است. یعنی ابتدا گوشیهای خود شرکت گوگل نسخه جدید را دریافت میکنند. ولی برای گوشیهای دیگر چطور؟ در این مقاله روش نصب اندروید ۱۲، نحوه ارتقا به اندروید 12 و آموزش بروز رسانی به اندروید ۱۲ را بر روی گوشیهای تمامی برندها بررسی خواهیم کرد.
آنچه در ادامه میخوانید
معرفی اندروید ۱۲
همانطور که گفتیم پس از انتشار نسخه نهایی اندروید، سایر شرکتها مانند سامسونگ، شیائومی و… نیز با تاخیر چندماهه این کار را انجام میدهند. بنابراین احتمالا تا اواخر امسال شاهد عرضه آپدیت از اندروید 11 به اندروید 12 برای بیشتر گوشیها خواهیم بود. ولی همیشه یکی از نگرانیهای کاربران قبل از آپدیت اندروید گوشی خود، این بوده که آیا اندروید جدید با گوشی من سازگار است؟ آیا مشکل خاصی پیش نمیآید؟ آیا اطلاعاتم از بین نمیرود؟ لذا حتی بعد از عرضه نسخه رسمی نیز برخی کاربران درمقابل آپدیت گوشی خود مقاومت میکنند.
ازسوی دیگر عده زیادی هستند که قبل از ارائه نسخه رسمی علاقهمند به آزمایش و لمس تجربه کاربری نسخه جدید از نزدیک دارند. آیا راهی وجود ندارد که بدون تغییر اساسی در گوشی خودم، نسخه جدید اندروید را نیز از نزدیک تجربه کنم؟ پاسخ این سوال مثبت است! این مقاله آموزش به روز رسانی گوشی به اندروید ۱۲ نیست. بلکه راهی به شما پیشنهاد میکنیم که نسخه جدید اندروید را بهصورت موازی با سیستم فعلی خود روی گوشی نصب کنید. با ادامه مقاله با پلازا همراه باشید.
مهم ترین تغییرات اندروید ۱۲
اندروید ۱۲ بزرگترین تغییرات را در بین تمامی نسخههای اندروید تاکنون داشته است. لذا خیلیها بدشان نمیآید که از نزدیک نگاهی به آن داشته باشند. برخی از مهمترین تغییراتی که در نسخه ۱۲ شاهد آن هستیم موارد زیر است:
- بازطراحی رابط کاربری و استفاده بیشتر از رنگها
- تغییرات شکل ظاهری دگمهها و حرکت روانتر انیمیشنها
- بازطراحی نوار نوتیفیکیشن
- بهبود امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران
- امکان مشاهده تمام برنامههایی که درحال استفاده از میکروفون یا دوربین هستند
- امکان قفل کردن پوشهها
- سازگاری بیشتر با فایلهای چندرسانهای
موارد ذکرشده تنها بخشی از تغییرات نسخه جدید اندروید است. پلازا مقاله کاملی راجعبه تغییرات نسخه جدید اندروید ۱۲ تهیه کرده است. برای اطلاع بیشتر و آشنایی با ویژگیهای این نسخه میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.
روش نصب اندروید ۱۲
آیا برای یادگیری نحوه ارتقا به اندروید 12 به دانش خاصی نیاز دارم؟ درحقیقت خیر! در گذشته یکی از دردسرهای کاربرانی که اقدام به نصب نسخههای جدیدتر اندروید میکردند همین بود. علاوه بر آن ممکن بود که نسخه بتا با گوشی آنها همخوانی نداشته باشد و مجبور به بازگردانی اندروید اولیه خود شوند. این مسئله برابر با ازدست دادن اطلاعات اندرویدشان بوده است. در بهترین حالت، لااقل تمام تنظیمات و همچنین پسوردهای ذخیرهشده روی گوشی پاک میشد. عملیات گرفتن نسخه پشتیبان و بازگردانی آن هم مشکلات خاص خودش را داشت. این مسئله برای برنامهنویسانی که قصد آزمایش اپلیکیشن خود برای سازگاری با نسخههای جدیدتر اندروید را داشتند دشوارتر هم میشد.
ولی الان اینطور نیست. در ادامه مقاله آموزش نصب اندروید 12 روی گوشی، روش نصب اندروید ۱۲ را بهصورت کاملا موازی با اندروید اصلی گوشی خود آموزش میبینید و میتوانید بهراحتی بین آنها سوییچ کنید. برای انجام این کار به دانش خاصی نیاز ندارید. ولی باید با چند اصطلاح آشنا باشید که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
آشنایی با GSI
در گذشته روال انتشار اندروید به این صورت بود که ابتدا گوگل نسخه متنباز اندروید را منتشر میکرد. سپس هرشرکتی تغییرات مدنظر خود را متناسب با سختافزار خودش در آن میداد و نسخه اندروید را برای گوشی خود منتشر میکرد. ولی با انتشار نسخه 9 اندروید، گوگل قابلیتی به نام Generic System Image به آن اضافه کرد. این ویژگی بیشتر برای برنامهنویسانی مناسب بود که قصد تست اپلیکیشن خود روی اندرویدهای جدید را داشتند. البته هنوز هم نصب GSI به این راحتیها نبود! شما باید گوشی را با کابل به کامپیوتر متصل میکردید و پس از طی مراحل طاقتفرسا، نسخه اصلی اندروید گوشی شما نیز پاک میشد. یعنی پس از پایان کار یا عدم رضایت از اندروید جدید، باید نسخه قبلی را بازیابی میکردید. ضمنا همچنان این قابلیت برای همه گوشیها دردسترس نبود.
آشنایی با DSU
همزمان با عرضه نسخه 11 اندروید، ویژگی جدیدی به نام DSU که مخفف Dynamic System Update است به آن اضافه شد که کار با GSIها را بسیار ساده کرده است. حالا دیگر به جای یادگیری نحوه ارتقا به اندروید 12 و از دست دادن اندروید فعلی، میتوانید GSI یا همان نسخه جدید را بهطور موازی درکنار اندروید فعلی خود نصب کنید. به این ترتیب دیگر نگران ناسازگاری گوشی با نسخه جدید یا ازدست رفتن اطلاعات نیز نخواهید بود. لذا آموزش بروز رسانی به اندروید ۱۲ ما درواقع آموزش نصب اندروید ۱۲ بهصورت موازی با اندروید فعلی گوشی شما خواهد بود. انجام این کار نیز بسیار ساده است و در ادامه توضیح داده شده است. فقط گوشی شما باید برخی از قابلیتها را داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
لازم به ذکر است که برای انجام این کار باید بوتلودر گوشی شما آنلاک شده باشد. اصطلاحا به این کار روت کردن گوشی میگویند. اگر با نحوه روتکردن گوشی و مزایا و معایب آن آشنا نیستید میتوانید به این مقاله از سایت پلازا رجوع کنید.
پیش نیازهای نصب اندروید ۱۲
قبل از شروع به انجام مراحلی که در ادامه و در آموزش بروز رسانی به اندروید ۱۲ ذکر شده است، از انجام مراحل زیر اطمینان حاصل کنید:
- بوتلودر گوشی شما آنلاک باشد (گوشی شما روت شده باشد)
- قبل از شروع کار بهتر است گوشی شما به شارژر متصل باشد
- حین انجام مراحل نیاز به دانلود آنلاین دارید که حجم آن ممکن است به بیش از ۴ گیگابایت برسد. لذا بهتر است به اینترنت وایفای دسترسی داشته باشید.
روش نصب اندروید ۱۲ به صورت موازی با نسخه فعلی
ابتدا ویژگی Developer options را در گوشی خود فعال کنید. برای انجام این کار به Settings و قسمت About Phone بروید و روی گزینه Build Number هفت بار کلیک کنید. حال نوتیفیکیشن کوچکی در پایین صفحه ظاهر میشود و به شما میگوید که این ویژگی فعال شده است. سپس مجددا به منوی Settings بروید و روی System کلیک کنید. در انتهای منویی که باز میشود Developer options را پیدا کنید و وارد آن شوید. در آنجا گزینهای به نام USB Debugging وجود دارد که باید آن را فعال کنید.
پس از انجام این مراحل به منوی Developer options بازگردید. اکنون اگر به پایین اسکرول کنید، گزینه DSU Loader را خواهید دید. روی آن کلیک کنید. توجه داشته باشید که قبل از انجام این مرحله باید حتما به اینترنت متصل باشید.
با ورود به DSU Loader، سیستم بهصورت اتوماتیک تمام GSIهای سازگار با سختافزار شما را پیدا کرده و لیست میکند. با انتخاب یکی از آنها دانلود اتوماتیک آغاز میشود. پیشرفت دانلود در قسمت نوتیفیکیشن گوشی قابل رویت خواهد بود.
خب تمام شد! کار به همین راحتی بود. پس از اتمام دانلود، اندروید شما بهطور اتوماتیک پارتیشن جدیدی روی مموری ایجاد میکند و نسخه دانلودشده را روی آن نصب میکند. اگر مراحل موفقیتآمیز باشد، در قسمت نوتیفیکیشن گوشی خود یک پیغام دائمی مانند شکل زیر را مشاهده خواهید کرد که به شما میگوید نسخه دلخواه شما نصب شده است.
دقت کنید که اگر روی DISCARD کلیک کنید، نسخه دانلودشده بهطور کامل حذف میشود. پس مراقب باشید این کار را نکنید. اگر میخواهید محیط جدید را ببینید روی دگمه RESTART کلیک کنید. گوشی شما بعد از ریستشدن، با سیستمعامل جدید راهاندازی میشود.
جمع بندی
در این آموزش ارتقا اندروید ۱۱ به اندروید ۱۲ این کار را بدون نیاز به حذف سیستمعامل فعلی باهم مرور کردیم. همانطور که دیدید، در این روش دیگر مانند گذشته، نگران ازدسترفتن اطلاعات خود یا آسیب ناخواسته به گوشی نخواهید بود. البته گفتیم که اگر میخواهید از روش نصب اندروید ۱۲ به کمک DSU استفاده کنید، باید گوشی شما روتشده باشد. این کار، یعنی بازکردن قفل بوتلودر و روتکردن گوشی خطراتی دارد و شاید گوشی شما را درمعرض حملات بدافزارها قرار دهد. ولی یادتان باشد که همیشه میتوانید بوتلودر آن را مجددا قفل کنید و به حالت تنظیمات کارخانه بازگردید. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. اگر سوالی راجع به این روش نصب اندروید ۱۲ داشتید، میتوانید در پایین همین مقاله برای ما بنویسید.