دزدیده شدن عکس پروفایل در فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی ممکن است مشکلی نباشد که اذهان همه کاربرهای این شبکهها را به خود معطوف کند ولی باید گفت که این مسئله برای بسیاری از افراد به مشکلی بزرگ تبدیل شده است. حال دزدیدن عکس پروفایل چه برای ساختن حسابهای کاربری قلابی یا برای استفاده در تبلیغات ناشیانه اینترنتی باشد نتیجهاش یکسان است: استفاده از عکس بدون آگاهی و رضایت شما بهصورت آنلاین در هرجایی از فضای گسترده اینترنت. فیسبوک برای همین منظور تمهیداتی را بهصورت آزمایشی تدارک دیده است که اکنون تنها در هند در دسترس است. این قابلیت جدید فیسبوک برای جلوگیری از دزدیده شدن و سوءاستفاده از عکسها به فیسبوک اضافه میشود.
اما چگونگی کارکرد این قابلیت به این سادگیها هم نیست. محافظ عکس پروفایل از 5 لایه مجزا تشکیل شده است. اول از همه این محافظ به افراد این امکان را میدهد تا با انتخاب گزینهای، قابلیت دانلود و به اشتراک گذاشتن عکس خود را هم در اپ فیسبوک و هم در پیامهای خصوصی غیرفعال کنید. دومین لایه حفاظتی افراد را از گرفتن عکس از از روی صفحه در اپ فیسبوک بازمیدارد که اکنون تنها اپی است که از این قابلیت برخوردار است. همچنین افرادی که در فهرست دوستان شما نیستند دیگر قادر نخواهند بود تا خود یا شخص دیگری را در عکس پروفایل شما تگ کنند (البته این سؤال پیش میآید که چرا اصلاً چنین قابلیتی وجود داشته است).
درپایان میتوانید چند محافظ بصری را نیز برای عکسهای خود انتخاب کنید. یک خط آبی و سپر که از دیده شده کامل عکس جلوگیری میکند. تعدادی الگو مخصوص نیز وجود دارد که روی عکس را میپوشانند. اگرچه هیچ کدام از این دو محافظ نمیتواند جلوی شخصی را بگیرد که در دزدیدن عکس دیگران مصمم است ولی فیسبوک میگوید این اقدامات احتمال دزدیده شدن عکس پروفایل را تا 75 درصد کاهش میدهد. قرار است این قابلیت به جز هند در کشورهای دیگر نیز اجرایی شود.
منبع: phonearena
