امروزه روند جنگل زدایی و قطع درختان در نقاط مختلف دنیا آنچنان شتاب گرفته که تعداد نهالها و بذرهای در حال کاشت، کفاف فقدان ایجاد شده را نمیدهد. با این اوصاف به نظر میرسد برای فائق آمدن بر این مشکل نیز میبایست دست به دامان پهپاد شد؛ پهپاد هوشمندی که قادر است کاشت درختان را به شکلی ارزانتر و کارامدتر از انسانها مدیریت نماید.
بر اساس آمار منتشر شده توسط نهادهای معتبر بینالمللی هر ساله تعداد 15 میلیارد اصله درخت در دنیا قطع میشود و تنها 9 میلیارد بذر یا نهال جایگزین میگردد که دلیل اصلی این امر گران بودن و کند بودن فرایند کاشت دستی گیاهان است. به عبارتی در شرایط موجود به طور سالانه 6 میلیارد اصله درخت از سطح کره زمین کم میشود.
در واکنش به این مسأله کمپانی بریتانیایی BioCarbon Engineering در همکاری با Parrot که ید طولایی در ساخت پهپاد دارد نوعی تکنولوژی را معرفی کرده که پهپادها را قادر میسازد با به پرواز در آمدن در مناطق مختلف بهترین الگوها را برای کاشت درختان ترسیم کنند.
در مرحله بعدی و پس از ترسیم نقشه مناسب، پهپاد دیگری که محمولهای سرشار از بذر بارور درختان دارد وارد عمل میشود و طبق الگوی ترسیم شده با سرعت چشمگیری اقدام به پرتاب کردن آنها در زمین میکند. هر پهپاد بذرپاش در مدت 18 دقیقه یک هکتار زمین را پوشش میدهد و در هر روز امکان کاشت نزدیک به صدهزار بذر توسط هر یک از آنها فراهم میگردد. بدین ترتیب تعداد 50 دستگاه از این پهپادها قادر خواهند بود در طول یکسال بیش از یک میلیارد بذر درخت بکارند.
این سیستم در مناطق مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته و طراحان آن تخمین میزنند که این شیوه کاشت بذر 10 برابر سریعتر و 20 درصد ارزانتر از کاشت به شیوهی دستی است.
گفتنی است یک استارتاپ مستقر در ایالت اورگان امریکا با نام DroneSeed نیز در حال توسعهی تکنیکی است که طی آن نه تنها پهپادها وظیفه کاشت درختان را بر عهده میگیرند بلکه کودهای محلول و علفکشها را نیز روی آنها اسپری میکنند.