هنگامی خرید تلفن همراه هوشمند، امکانات موبایلهای هر برند بهخصوص قدرت باتری آنها از مولفههای مهم در انتخاب بهترین مدل گوشی به شمار میروند. سامسونگ، اپل، هواوی، نوکیا، سونی و سایر برندها همواره تلاش دارند تا با جدیدترین مدلهای موبایلی که در بازار عرضه میکنند، گامی موفق در راستای حل مشکل خالی شدن باتری گوشی بردارند. مسئلهای که دردسرهای زیادی ایجاد میکند و ما را به فکر حل آن وامیدارد.
اما مهمترین علل مشکل خالی شدن باتری موبایل چیست؟ آیا راهکارهایی برای این مشکل وجود دارند؟ باتری کدام نوع از گوشیها شارژ بیشتری خالی میکنند؟ در ادامه این یادداشت سعی میکنیم به خالی شدن باتری تلفن همراه و راههای حل آن بپردازیم.
خالی شدن زودهنگام باتری گوشیهای هوشمند
غولهای ساخت گوشی موبایل در هر مدل جدید سعی خواهند کرد تا باتریهایی با قدرت بالا ارائه دهند. هنگامی که قدرت باتری بالا باشد، نهتنها در مدت زمان کمتری به شارژ کامل میرسد بلکه این شارژ کامل را دیر نیز خالی میکند. برخی از گوشیها بهگونهای هستند که تا مدتی پس از خرید، قدرت فوقالعادهای از باتری خود نشان میدهند اما پس از مدت کوتاهی بهتدریج مشکل خالی شدن باتری گوشی در آنها پدیدار میشود.
دلایل متعددی برای این معضل وجود دارد که شناسایی آنها، هر برند را وامیدارد تا در مدلهای جدیدتر در صدد حل آن برآید. در بسیاری از موارد کمپانیها گوشیهایی را تولید خواهند کرد که از ردههای قبلی کارآمدتر است. بهطور مثال، سری M گوشیهای سامسونگ با باتریهای ۷۰۰۰ میلیآمپری، در حداکثر زمان شارژ را ذخیره میکنند. نکتهای که وجود دارد، این است که این گوشیها نیز در برخی شرایط با مشکل خالی شدن باتری گوشی روبهرو میشوند.
به همین علت، مهمترین دلایل خالی شدن شارژ گوشی را میتوان در موارد زیر بیان کرد:
1. دیتای تلفن همراه شما روشن است.
یکی از شایعترین دلایل مشکل خالی شدن باتری گوشی، روشن بودن همیشگی دیتای گوشی است. اینترنت یکی از عوامل اصلی بهتحلیل رفتن شارژ دستگاههای موبایل به شمار میرود. از آنجا که امروزه تقریبا اکثر برنامهها و اپلیکیشنهای گوشیهای هوشمند با اینترنت کاربرد دارند، خاموش نگهداشتن این قابلیت تا حدودی غیرممکن است و به همین علت، آیکون دیتای تلفن همراه معمولا روشن خواهد بود.
روشن بودن دیتا حجم زیادی از باتری موبایل را به خود اختصاص میدهد و در صورتی که برنامههای پرمصرف یا ویپیان روشن نیز داشته باشید، شارژ تلفن به سرعت کاهش مییابد. از بهترین راهحلهای موجود برای مشکل خالی شدن باتری موبایل میتوان به خرید مودم همراه اشاره کرد. مودمهای همراه کمک خواهند کرد تا باتری تلفن ذخیره انرژی بیشتری داشته باشند و دیتای همراه بیش از این روشن نماند.
بهطور مثال، با داشتن یکی از انواع مودم همراه راف نت، میتوانید آیکون دیتای گوشی را خاموش و وای فای را روشن کنید. در این صورت، زمانی که قصد غیرفعال کردن وای فای همراه را دارید، دیگر اینترنت گوشی نیز فعال نخواهد بود و در نتیجه، با مشکل خالی شدن باتری گوشی مواجه نمیشوید. به همین دلیل است که پیشنهاد میکنیم یا با خرید مودم ارزان مشکل ذخیره شارژ باتری را حل کنید و یا مرتب حواس خود را به خاموش کردن دیتای همراه تلفن خود بسپارید.
برای خرید بهترین مودم های همراه روی لینک زیر کلیک کنید:
https://rafnet.ir/search/category-lte-modem-router
2. از شارژر بیکیفیت استفاده میکنید.
کارایی باتری گوشیها از طریق شارژرهای بیکیفیت و تقلبی نیز کاهش مییابد. شارژر نامناسب برای گوشی مشکل سختافزاری ایجاد میکند و سبب باد کردن باتری و کاهش عملکرد آن میشود. شارژرهای نامناسب ممکن است ولتاژی بیشتر یا کمتر از باتری به آن انتقال دهند و در شارژ غیراستاندارد موبایل و ایجاد مشکل خالی شدن باتری گوشی نقش بهسزایی داشته باشند.
از سوی دیگر، شارژری که فیک و ناکارآمد باشد، قطع و وصلیهای زیادی در روند شارژ باتری ایجاد میکند و نهتنها به باتری آسیب میزند، بلکه به بورد گوشی و آیسی شارژ نیز صدمه میرساند. داغ شدن بیش از حد باتری، کم و زیاد شدن ناگهانی شارژ موبایل، ایجاد اختلال در فرایند شارژ موبایل، آسیب رسیدن به سلولهای باتری و ورم بسیار باتری از مشکلاتی است که شارژر بیکیفیت علاوه بر مشکل خالی شدن باتری موبایل برای تلفن همراه ایجاد میکند.
آداپتور و کابل شارژرهای تقلبی سبب عدم تامین شارژ گوشی میشود و این مسئله میتواند تا جایی پیش برود که باتری و بورد موبایل را از کار بیندازد؛ به همین علت برای جلوگیری از ایجاد مشکل خالی شدن باتری گوشی، پیشنهاد میکنیم از شارژر باکیفیت، اورجینال و متناسب با گوشی استفاده شود و این کابلها را از نمایندگیهای معتبر تهیه کنید.
3. نور اسکرین موبایل بسیار زیاد است.
یکی از اصلیترین دلایل مشکل خالی شدن باتری گوشی، نور زیاد صفحه است. امروزه گوشیهای هوشمند در سایزهایی هر چه بزرگتر و با پیکسلهای بیشتر ساخته میشوند. این ویژگی نیازمند تامین انرژی است که از طریق نور صفحه رفع خواهد شد. در صورتی که نور تلفن همراه هوشمند بیشتر از حالت عادی باشد، نزدیک به ۶۰ درصد باتری را خالی میکند. این مسئله از مشکلات نرمافزاری گوشی به شمار میرود و سبب کاهش عملکرد گوشی نیز میشود.
به همین علت، بهتر است تنظیمات نور صفحه نمایش را در وضعیت اتوماتیک قرار دهید تا متعادل باشد. بسیاری از گوشیهای اندرویدی و ios در جدیدترین مدلهای خود تنظیماتی را ایجاد کردهاند تا نور گوشی متناسب با نور محیط تعیین شود. این قابلیت باعث خواهد شد نهتنها نور زیاد پسزمینه مشکل خالی شدن باتری موبایل را به وجود نیاورد، بلکه از آسیب رسیدن به چشم کاربر نیز جلوگیری به عمل بیاید.
از طرف دیگر میتوان گزینه دارک مود (dark mode) را بر روی پسزمینه خود فعال کنید. این ویژگی سبب ذخیره باتری گوشی همراه، پیشگیری از افت سرعت آن در کوتاهمدت، استفاده راحتتر از تلفن همراه در هنگام شب، رفع مشکل خالی شدن باتری گوشی موبایل، همچنین کاهش فشار بر روی چشم و بهبود ارگونومی بصری میشود.
4. وای فای روشن موبایل در حال اسکن است.
پیشتر بیان کردیم استفاده از مودم همراه برای استفاده از اینترنت بهمراتب بهتر از دیتای گوشی است. در برخی مواقع، ممکن است مودم پرسرعت و همراه خود را خاموش کنید اما در موبایل خود، آیکون آن را روشن نگه دارید. در این حالت، تنظیمات گوشی بهگونهای خواهد بود که همواره در حال اسکن و جستوجو برای وصل شدن به یک وای فای است. این عامل باعث به وجود آمدن مشکلاتی چون مشکل خالی شدن باتری گوشی میشود و به دستگاهتان آسیب وارد میکند.
به همین علت، برای حل این معضل پیشنهاد میکنیم به آیکونهای صفحه نمایش خود بیشتر توجه کنید. در صورتی که به وای فای متصل نیستید، آن را off نگه دارید و اگر قصد خرید وای فای دارید، مودمی را برگزینید که سرعت بیشتری داشته باشد. مودمهای همراه نهتنها سرعت بالاتری را مهیا خواهند کرد، بلکه سبب میشوند همچون یک یادآور بهمحض خاموش کردن آنها، به فکر غیرفعال کردن آیکون وای فای گوشی نیز باشید و از مشکل خالی شدن باتری گوشی جلوگیری کنید.
5. نوتیفیکیشن برنامههایتان فعال است.
هر موبایلی که خریداری میشود، بهطور پیشفرض و از طرف کمپانی تعدادی برنامه دارد. پس از آنکه آن را تهیه میکنید، برنامههای دیگری نیز توسط شما به آن اضافه خواهد شد. هر برنامه اعلانها و نوتیفیکیشنهای خود را دارد و در طول روز ممکن است چندین بار پیام از طرف این اپلیکیشنها دریافت کنید. ارسال هر اعلان سبب ضعیف شدن باتری و در نتیجه، ایجاد مشکل خالی شدن باتری گوشی میشود.
هر بار که یک برنامه زنگ هشدار و اعلان خود را به تلفن همراه ارسال میکند، صفحه روشن و خاموش خواهد شد؛ در نتیجه این علامتها باتری انرژی نسبتا زیادی را از دست میدهد و شارژ گوشی را بهسرعت کاهش میدهد.
6. سیستم گوشی را بهروز نکردهاید.
در بسیاری از مواقع ممکن است علاوه بر مشکل خالی شدن باتری گوشی، با کند کار کردن برنامههای موبایل نیز روبهرو شده باشید. در این شرایط، ممکن است آپدیتهای جدیدی از برنامهها در دسترس قرار گرفته باشد و علت عملکرد کند و افت محسوس شارژ گوشی از سیستم بهروز نشده اندروید و ios نشات بگیرد.
اگر سیستم عاملها سرویسهای جدیدی از اپلیکیشنها و گوشی را ارائه داده باشند، در صورت آپدیت نکردن موبایل، انرژی زیادی از باتری گرفته میشود. در کنار آن، دسترسی به برنامهها نیز با سرعت کمتری همراه خواهد بود و مدت زمان بیشتری صرف استفاده از گوشی میشود.
7. اپلیکیشنهای پرمصرفی در گوشی خود دارید.
برخی از برنامههای گوشی انرژی بیشتری نسبت به سایر اپلیکیشنها از باتری دریافت میکنند. اپلیکیشنهایی که به اینترنت و ویپیان بهطور همزمان نیاز دارند، یکی از عوامل ایجادکننده مشکل خالی شدن باتری گوشی هستند. یوتیوب، تیکتاک، لایکی، سرویسهای استریم مانند اسپاتیفای و یوتیوب موزیک، توییتر، اینستاگرام، تلگرام و فیسبوک از جمله برنامههایی هستند که استفاده از آنها امکان دارد در طی یک ساعت شارژ گوشی را از ۱۰۰ به نصف و حتی کمتر برساند.
افزون بر اینها، یکی دیگر از عواملی که در بهوجود آمدن مشکل خالی شدن باتری موبایل اثر میگذارد، شیوه کاربری از برنامهها است. به طور مثال، برنامههایی که ویدیوها و عکسها را انتقال میدهند (مانند اینستاگرام و یوتیوب) یا از گرافیکهای قوی و سنگینی برخوردار هستند (مانند انواع بازی یا اپلیکیشنهای ادیت و عکاسی)، شارژ بیشتری نسبت به اپلیکیشنهای پیامرسان (بهطور مثال تلگرام و واتسآپ) از گوشی کم میکنند.
جمعبندی نهایی
وسایل الکترونیک همچنان که کار را برای اشخاص آسان کردهاند، به مراقبت بسیاری نیز احتیاج دارند. یکی از مهمترین این وسایل، گوشیهای تلفن است و از شایعترین مشکلات پیرامون آن، مشکل خالی شدن باتری گوشی را میتوان نام برد. این مسئله علل بسیاری دارد که ممکن است ناشی از سختافزارها یا نرمافزارهای تلفن باشد. برای حل این اشکال، بهتر است ابتدا علت آن را بیابید و سپس برای رفع آن آقدام کنید.
منتخب کاربران
{{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.rate)}}
تعداد رای: {{farsiNumber(model.mPrc.data && model.mPrc.data.count)}} نفر